Futtassa kísérőlevelét ezen az alapvető ellenőrzőlistán

Avatar Gadam | 2020.12.11. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a kísérőlevél futtatásához ezen az alapvető ellenőrzőlistán című cikkhez

Fénykép: damircudic (Getty Images)

A rettegett kísérőlevél elavult formalitásnak tűnhet, de a felvevő szakemberek 87 százaléka állítja csináld olvasson kísérőleveleket, a felmérés írta: ResumeGo. A felvételi esély növelése érdekében a kísérőlevélnek tartalmaznia kell a következő elemeket.

Győződjön meg arról, hogy megfelelő formátumú

A kísérőlevélnek nagyjából 400 szó hosszúnak, vagy három-négy bekezdésnek kell lennie, betűmérete 10-12 között van. Legyen tömör is – a kísérőlevél soha nem lehet hosszabb egy oldalnál. A ResumeGeniusnak van néhány jó példája arra, hogy hogyan kell kinéznie a kísérőlevélnek itt.

Általában az első bekezdés elmagyarázza, miért jelentkezik az állásra, a második bekezdés az eredményeit emeli ki, a következő bekezdések pedig azt mutatják be, hogy a tapasztalatok hogyan illeszkednek a leendő munkáltató céljaihoz vagy követelményeihez. A záró bekezdésnek köszönetet kell mondania a munkáltatónak az idejükért és a megfontolásukért.

Figyelemfelkeltő első bekezdés

Szó szerint néhány másodperc áll rendelkezésére, hogy felhívja a felvételi menedzser figyelmét. Írásának tömören és lézerrel kell összpontosítania arra, amit a munkáltató keres egy potenciális új munkaerő-felvétel során – vezetnie kell a munka iránti lelkesedés közvetítésével, egy beutaló kiemelésével (ha van ilyen) vagy egy lenyűgöző teljesítmény felsorolásával, amely a az a munka, amelyre pályázol. Az egyensúlynak van néhány jó példája a mondatok kezdetére itt.

A óvatosságra érdemes: ne pazarolja is sok szó leírja a bevezetés iránti lelkesedést. Az állás iránti érdeklődése elég nyilvánvaló (miért másképp jelentkezne?), És nem különbözteti meg Önt a többi jelölttől. Ne feledje, hogy a munkáltatót érdekli az Ön munkatapasztalata és készségei legfőképpen, ezért gyorsan el kell jutnia ahhoz a részhez.

Mutasson példákat a releváns munka teljesítményére

A kulcsszó itt az ide vonatkozó. Gondosan olvassa el (vagy olvassa el) az álláshirdetést megért pontosan mit keres a munkáltató, és használja ezt útmutatóként arra, hogy mit írjon a munkatapasztalat leírása során. Érdemes tükröznie az álláshirdetés nyelvét, különösen, ha az listák készségek. Például, ha a feladás néhányszor megemlíti a Salesforce-t és van tapasztalata a platformon, te szeretném kiemelni hogy a képességeid részeként.

Emellett ki kell emelnie az elért eredményeket, ideális esetben novellaként, amely a szakmai növekedést mutatja, kezdettel, középsővel, és vége. Példaként tegyük fel, hogy az ügyfélszolgálatban dolgozott: Mutassa meg, hogyan teljesítette az összes teljesítménymutatót, rutinszerűen megoldotta a problémákat, és előléptette a csapat élére.

Bizonyítsa be, hogy ismeri azt a céget, amelyre jelentkezik

A társaság értékeinek a kísérőlevélben történő megvitatása lehet a legegyszerűbb módja annak, hogy megkülönböztesse magát a többi jelölttől, mégis olyan kevesen teszik ezt. Miért? Mert nem könnyű megtudni, hogy mit írjon, és rengeteg munka, ha naponta több munkahelyre jelentkezik (nincs garancia arra, hogy interjúhoz vezet). A bérleti vezetők nem akarják elolvasni a kazán fedőlevelét –valakit fel akarnak venni, aki „megkapja” és lelkesen dolgozik a cégüknél. Keresse meg a céget a Google-on, és ellenőrizze a weboldalukon, hogy van-e valami, ami leírja a „küldetést” vagy a „vállalati értékeket”. Előnyös az is, ha ismered ezeket az értékeket, mivel nem akar olyan céghez csatlakozni, amely rossz kultúrájú.

Állítsa be a megfelelő hangot, anélkül klisék

A motivációs levelek hangja megfelelő profi, barátságos, és lelkes, elvesztegetett szavak nélkül – nem akarja meghaladni az üdvözlését. Ha tónussal küzd, próbálja meg hangosan elolvasni a levelét: Úgy hangzik, mint egy normális ember, akivel beszélni szeretne? Ha nem, akkor az írása őszinteség hiányában szenvedhet, ami túl sok közhelyre hagyatkozás eredménye lehet. (A közhelyek természetesen elhasználódott kifejezések, amelyek általában elaltatják az embereket.)

Kihívja magát, hogy elkerülje a holtfa mondatokat „Gyorsan tanuló vagyok” vagy „azt hiszem, a dobozon kívül,”, Ahogy a felvételi menedzser olvasta őket már ezerszer. A TopResume webhelyen van még néhány más jó példák a közhelyres ki akar gyomlálni.

Győződjön meg róla, hogy elkapta az elírási hibák

Mindig mindig, mindig korrektúrázza a kísérőlevelét. Ne feledje, hogy a felvételi menedzserek okot keresnek az Ön kérelmének elutasítására, és a kísérőlevél legkisebb elírása eleshet.


Source link


24 Views 0 Ratings Rate it