Gluténmentes fahéjas tekercs recept

Avatar Gadam | 2020.12.13. 32 Views 0 Likes 0 Ratings

32 Views 0 Ratings Rate it

Gluténmentes fahéjas tekercsek nehezen kaphatók. A gluténmentes több mint 15 év alatt ritkán találkoztam olyan pékségi fahéjas tekercsekkel, amelyeket ehetnék. Tehát úgy döntöttem, hogy elkészítem a sajátomat!

Ez a recept biztosan kielégíti ezt a klasszikus csemege iránti vágyat. Ugyanolyan engedékenyek, mint amit egy pékségben talál, ezek a fahéjas tekercsek vajasak és fahéjas zamatúak. Bár nem fognak annyira emelkedni, mint egy hagyományos tekercs, mégis szuper gyengédek – különösen a párnás szélek, ahol a tekercsek összebújtak a szomszédaikkal. Tökéletes reggeli az ünnepekre vagy bármely hétvégére, amikor egy kis valami különlegesre vágyik.

A rengeteg fahéj, vanília és egy vastag réteg krémsajt, amelyre bekenték, biztosítják, hogy ezek a tekercsek mindenkinek tetszenek, gluténmentesen vagy sem!

HOGYAN KÉSZÍTJÜK A PÁLYÁZATI GLUTÉN MENTES MŰANYAG TEKERCSEKET

A fahéjas tekercs nem az a fajta recept, ahol egyszerűen felcseréli kedvenc GF lisztkeverékét egy szokásos gluténnal töltött receptbe, és jó eredményekre számít. Hozzá kell adnod egy kis extra dolgot.

Az extra emeléshez és a textúra enyhítéséhez mind élesztőt, mind sütőport adok hozzá, bőséges mennyiségű vajat és egy extra tojássárgáját a gazdagság érdekében.

A hagyományos receptek szerint a glutén segít megkötni az élesztő által termelt légbuborékokat, ezáltal megnő. Mivel a tésztánknak nincs gluténja, további segítségre van szüksége, és itt jön be a sütőpor. Ez növeli a tekercsek térfogatát és megkönnyíti a textúráját úgy, hogy az élesztő önmagában nem képes elérni.

Az élesztő gyakori a hagyományos fahéjas tekercses receptekben, és itt használom, de az élesztővel való munkavégzés során fontos szem előtt tartani néhány tippet, mert ez egy élő termék.

  • Virágozzon élesztőt meleg tej és cukor keverékében, hogy életképes legyen. Öt-nyolc perc múlva habosnak kell lennie, ami gyakorlatilag garantálja, hogy a tészta meg fog kelni.
  • Az élesztő hőérzékeny. Ne melegítse a tejet 110 ° F fölé, különben megölheti az élesztőt, megakadályozva a tészta felemelkedését.
  • Ha nyolc perc elteltével nem lát habos, habos élesztőt a keverékében, vagy az élesztője már nem jó, vagy a teje túl forró volt, és újra kell kezdenie.
  • Ne gyúrjon gluténmentes tésztát; ez keményebbé teheti a tekercseket (erről bővebben alább).

Egy serpenyő gluténmentes fahéjas tekercs, amely tetejére jegesedés kerül.

SEMMILYEN FOGLALNI TUDNI A GLUTÉN MENTESSÉGET

Jellemzően a fahéjas tekercses tésztát glutén fejlesztésére gyúrják, ami struktúrát ad a tekercseknek, de ez természetesen gluténmentes recept, tehát nincs glutén, amit fejleszteni lehet!

Ezenkívül a gluténmentes tészta túlterhelése valóban megnehezíti a tekercseket. Inkább gluténmentes lisztkeveréket használok xantán gumival, amely utánozza a glutén hatását azáltal, hogy rugalmasságot biztosít a tésztának, és kötőanyagként működik, így a tekercsek szerkezetet adnak, de a tésztát szívóssá teheti, ha túl keverték.

Kedvenc gluténmentes lisztkeverékem a Cup4Cup többcélú gluténmentes keverék, de Bobs Vörös malom gluténmentes 1–1 A liszt sütése szintén jó választás.

A gluténmentes tészta gyúrása helyett keverje össze egy kanállal vagy spatulával, amíg az összetevők össze nem állnak. Nem lesz sima és nyújtó, mint a hagyományos fahéjas tekercs. Ehelyett inkább süti tésztának fog kinézni.

Hogyan kell tárolni és fagyasztani

Ezeket a fahéjas tekercseket a sütés napján élvezhetik a legjobban – különösen a sütőtől még melegen! Ezután száradni és megkeményedni kezdenek, de pár napig még élvezetesek lesznek, ha szobahőmérsékleten lefedve hagyják őket.

  • Fűtés: A mikrohullámú sütőben történő gyors lezárás (15-20 másodperc) megpuhítja a maradék fahéjas tekercseket, életre kelti őket.
  • A sütetlen tekercsek fagyasztása: A tekercsek fagyaszthatók, miután felszeletelték és betették a serpenyőbe, de mielőtt felengedték volna őket. Ha készen áll a sütésre, egy éjszakán át leolvaszthatja a hűtőszekrényben. Ezután hagyja a tekercseket meleg helyen két órán át emelkedni, amíg megpuhulnak és puffadnak. A recept szerint sütjük.
  • A sült tekercsek fagyasztása: A sült fahéjas tekercsek fagyaszthatók is, lehetőleg fagy nélkül. Egy-egy tekercs fagyasztottból felengedetté válhat, és a mikrohullámú sütőben mindössze 30 másodperc alatt átmelegszik!
  • A fagyasztás fagyasztásához: A krémsajtfagyasztás fagyasztható is. Olvassuk át egy éjszakán át a hűtőszekrényben, és hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy pár órával a használat előtt megpuhuljon.

Egy tányér a legjobb gluténmentes fahéjas tekercsekkel és egy serpenyő a többi matt tekercsből a tányér mögött.

TÖBB GLUTÉNMENTES RECEPT


Source link


32 Views 0 Ratings Rate it