Házi csirke tészta leves recept

Avatar Gadam | 2020.12.07. 71 Views 0 Likes 0 Ratings

71 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Van valami megnyugtatóbb, mint a házi csirke tésztaleves?

Tökéletes hideg időjárás esetén, és különösen jó, ha megfázás vagy influenza ellen küzd. Valószínűleg annyi módja van a csirke tésztaleves elkészítésének, ahány anya készíti.

Videó! Hogyan készítsünk házi csirke tésztalevest

A titok a készletben van

A legfontosabb a házi készítésű csirke részekből vagy egész csirkéből készült. A csirkecsontokból, a porcból és az inakból származó gazdag zselatin jó az Ön számára, és az egyik oka annak, hogy a házi készítésű csirkehús annyira hasznos.

Ha még nem rendelkezik a házi csirkealap, a következő recept az egész leves elkészítéséhez a semmiből, kezdve egy egész csirkével, elválasztva.

Már van csirke készlet? Ez a recept utasításokat tartalmaz egy 30 perces parancsikon verzióhoz is.

Ez a recept különösen tiszta ízű levest készít gazdag, tiszta húslevessel és rengeteg tésztával.

Házi csirke tészta leves a Scratch-ból

Ha van pár órája, akkor a csirkés tészta leves teljes elkészítése a semmiből. Mindössze egy egész csirke (részekre vágva), víz, zeller, hagyma és sárgarépa, ételízesítők és tojásos tészta szükséges.

A recept alapvetően két részből áll:

  1. Először készítsd el az állományt.
  2. Ezután kiszűröd a csontokat és elkészíted a levest.

Először készítse el az állományt

Egyes receptek szerint főzni kell a csirkét, amelyet húsként használ a levesében, a csontok főzéséhez. Így száraz, túlfőzött csirke darabok keletkeznek.

Hogy elkerüljük a kiszáradt csirkét a levesünkben, receptünkben mi távolítsa el a mell és a comb húsát a csontokról amelyet a kész levesben tervezünk felhasználni. Először elkészítjük az alaplét, majd később hozzáadjuk a nyers csirkehúst, hogy a leveskészítési folyamat vége felé főzzük. A mell- és combcsirke darabokat egészben, a húslevesben is megfőzheti, vagy kb. 15 perc főzés után eltávolíthatja, lehűtheti és felapríthatja, hogy a szolgálat során hozzáadják.

Az állomány elkészítéséhez először mi forraljuk fel az alaphúst és a csontokat3 percig nagy gördülő forralás mellett dobja ki a forrásban lévő vizet. Ez a kemény forralás egy mozdulattal a felszínre kényszeríti a söpredéket. Ez egy klasszikus készítési technika, amely segít tiszta, tiszta ízű húsleves előállításában. (A következő hosszú párlási lépés során továbbra is megkapja az összes tápértéket a csirkétől.)

Ezután visszahelyezzük a főtt húst és a csontokat az edénybe, hozzáadunk egy kis zellert, sárgarépát, hagymát, fokhagymát és gyógynövényeket, vízzel letakarva 1 1/2 órán át pároljuk az alaplé elkészítéséhez.

Nyers hozzávalók a fazékban, hogy csirkés tészta levest készítsenek a karcolásoktól

Másodszor készítsd el a levest

Amikor az alap elkészült, leszűrjük a szilárd anyagot, és friss zöldségeket adunk az alapléhez. Bármely zöldségnek, amelyet felhasznált az alaplé elkészítéséhez, egy óra elteltével az összes tápértéke megpárolódott belőle, ezért adunk hozzá friss zöldségeket.

Miután a leves és a zöldségek párolnak, felaprítjuk az első lépésben a csontból eltávolított nyers csirkemellet és combhúst, és visszatesszük a levesbe. Ezután hozzáadjuk a száraz tésztát, és a leves elkészül, amikor a tészta és a csirke darabok megsültek!

A gyors verzió: 30 perces csirke leves

Ha már van csirkealap (megint házi a legjobb), ezt a csirketészta levest 30 perc alatt elkészítheti; csak a hatodik lépésnél kezdje.

Adjunk hozzá apróra vágott sárgarépát és zellert az alapléhez, és forraljuk fel. Ezután adjunk hozzá apróra vágott csirkemellet vagy combokat, és ismét pároljuk. Ezután adj hozzá száraz tésztát. Ha elkészült a tészta, adjon hozzá fűszerezéseket, például petrezselymet, sót, borsot és kakukkfüvet, és kész!

Hogyan kell tárolni és fagyasztani a csirkelevest

A kész levest legfeljebb 5 napig hűtőszekrényben tartjuk, és lassú tűzön óvatosan melegítsük fel. Ne feledje, hogy a tojásos tészta meglehetősen kitágul a levesben. Ha ez nem tetszik, főzzük külön a tésztát, és adjuk hozzá minden tálba.

A leves akár 3 hónapig is jól lefagy. Tálalásig azt javasoljuk, hogy várja meg a tésztát a leveshez.

További módszerek a csirkeleves elkészítésére

Frissítve 2020. december 6 .: Hozzáadtunk egy új videót, amely még könnyebbé teszi ezt a receptet. Élvezd!

[ad_2]
Source link


71 Views 0 Ratings Rate it