Hogyan állapítható meg, hogy a Használt autó kilométer-számlálóját megváltoztatták-e?

Avatar Gadam | 2020.12.20. 32 Views 0 Likes 0 Ratings

32 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Illusztráció a cikkhez, amelynek címe: Hogyan állapítható meg, ha egy használt autók kilométerszámlálóját megváltoztatták

Fénykép: TriStar Pictures

Közel egy évvel a világjárvány után sokan közülük, akik a tömegközlekedésre támaszkodva jutottak el a Before Times-ban, legalább fontolgatták a lépést és egy autó beszerzését. De ez nem éppen az, hogy most anyagilag virágozzunk, ami az idén különösen népszerű használt autók.

Természetesen a használt autókat értékesítők a lehető legtöbbet akarják kihozni belőlük. Nyilvánvalóan az autó kilométer-számlálójának hátrahelyezése (hogy kinézete legyen) mint amekkora a futásteljesítménye, mint valójában) nem csak valami olyasmi történik, hogy a televízióban és a filmekben divatos használt autókereskedésekben fordulnak elő. Szerint a Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (NHTSA) szerint évente több mint 450 000 járművet adnak el hamis kilométer-számlálóval, ami évente több mint egymilliárd dollárba kerül a vevőknek.

Tehát honnan tudhatja, hogy az a használt autó, amelyre figyel, valóban olyan jó üzlet, mint amilyennek hangzik? Íme néhány módszer, amelyek segítenek megállapítani, hogy valaki megváltoztatta-e a kilométer-számlálót.

Hogyan lehet észlelni a kilométer-számláló csalását

Ha ez az első autóvásárlása, végezzen néhány kutatást, hogy kiderítse egy adott gyártmányú jármű típusát. És ha nem biztos abban, hogy hol kezdje, nézze meg útmutatónk annak meghatározásához, hogy mennyit ér az autója. Tehát amikor használt autókat vásárol, győződjön meg arról, hogy az ár, az állapot és a futásteljesítmény legalább ésszerűnek tűnik.

A hírszegmens az NBC leányvállalatának WCNC-jéhez Charlotte-ban, egy carfaxi technikus adott példát. A 2007-es Chevy Silverado 265 000 mérföldes értékét körülbelül 14 000 dollárra becsülték. De miután a digitális kilométer-számlálót visszatette 85 000 mérföldre, a teherautó értéke akár 23 000 dollárra is megnő.

Szerencsére a Az NHTSA-nak van néhány tippje az ilyen helyzetek elkerülésére:

  • Kérje meg a cím megtekintését, és hasonlítsa össze a rajta futott futásteljesítményt a jármű kilométerszámlálójával. Ügyeljen arra, hogy alaposan vizsgálja meg a címet, ha a futásteljesítmény jelölése homályosnak tűnik, vagy nem könnyen olvasható.
  • Hasonlítsa össze a kilométer-számláló futásteljesítményét a jármű karbantartási vagy ellenőrzési nyilvántartásában feltüntetett futásteljesítménnyel. Keressen olajcsere- és karbantartási matricákat is az ablakokon vagy az ajtókereteken, a kesztyűtartóban vagy a motorháztető alatt.
  • Ellenőrizze, hogy a kilométer-számláló számai megfelelően vannak-e beállítva. Ha görbe alakúak, vannak hézagok vagy kuncogás, amikor a kezével csapkod a kötőjelbe, menjen el a vásárlástól.
  • Vizsgálja meg a gumikat. Ha az autó kilométer-számlálója legfeljebb 20 000-et mutat, akkor az eredeti gumikkal kell rendelkeznie.
  • Nézze meg a jármű kopását – különösen a gáz-, fék- és tengelykapcsoló-pedálokat -, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez összhangban áll-e és megfelel-e a kilométer-számlálón megjelenített mérföldek számának.
  • Kérjen járműtörténeti jelentést, hogy ellenőrizze a kilométer-számláló eltéréseit a jármű történetében. Ha az eladónak nincs járműelőzmény-jelentése, használja az autó VIN-jét, hogy online rendeljen járműtörténeti jelentést.
  • Ha csalásra gyanakszik, vegye fel a kapcsolatot az állam végrehajtó szervével.

Természetesen, még akkor is, ha mindent megtesz a listán, ez nem garantálja a pontos kilométerszámlálót. BAnnak ismerete, hogy mit kell keresni, javítja annak esélyét, hogy a legjobb árat érje el egy használt autó.

[ad_2]
Source link


32 Views 0 Ratings Rate it