Hogyan ellenőrizhetjük, hogy mely webhelyek követik nyomon a Safariban

Avatar Gadam | 2020.12.15. 42 Views 0 Likes 0 Ratings

42 Views 0 Ratings Rate it

Apple iOS és iPadOS Safari Icon Hero

A Safari megakadályozza hirdető nyomkövetők hogy ne kövesselek az egész interneten. Azt is meg tudja mondani, hogy mely webhelyek próbáltak adatokat gyűjteni rólad, és hányat blokkoltak. Így állíthatja elő az adatvédelmi jelentést a Safari-n.

Először nyissa meg a Safari-t Mac számítógépén a Launchpad vagy a segítségével a Spotlight-on keresve. Kattintson a bal felső sarokban található menüsor „Safari” elemére.

Kattintson a Safari elemre a menüsorban

Válassza az „Adatvédelmi jelentés” lehetőséget.

Látogassa meg a Safari adatvédelmi jelentését

Ezután a Safari új ablakot indít, amely részletezi, hogy hány nyomkövetőt blokkolt az Ön profiljának elkészítésében, a meglátogatott webhelyek százalékos arányát és egyebeket.

Ellenőrizze a Safari adatvédelmi jelentését

Végiglapozhatja a webhelyek listáját, és megtekintheti az általuk használt nyomkövetők számát.

Kattintson a „Trackers” fülre, hogy tallózhasson a nyomkövetők nevében, az őket létrehozó vállalatokban, és hogy a Safari hányszor észlelte őket a böngészés során.

Ellenőrizze a webkövetők listáját a Safariban

Böngészés közben is elérheti a Safari Adatvédelmi jelentés eszközeit, hogy azonnal ellenőrizze, mennyire tolakodó lehet egy látogatott webhely.

Ehhez lépjen az ellenőrizni kívánt webhelyre, majd kattintson a címsávtól balra található pajzs ikonra. A megjelenő ablakban látni fogja, hogy a Safari hány harmadik féltől származó nyomkövetőt akadályozott meg abban, hogy lapokat tartson rajtad.

Ellenőrizze a weboldal nyomkövetőit a Safariban

Kattintson a „Trackerek ezen a weblapon” legördülő nyílra a nyomkövetők teljes listájának megtekintéséhez.

Ellenőrizze a weboldal nyomkövetőinek nevét a Safariban

A Safari alapértelmezés szerint gondoskodik a nyomkövetőkről. Ha meg szeretné győződni arról, hogy az aktív, egyszerűen kattintson a menüsor „Safari” elemére, majd válassza a „Beállítások” lehetőséget.

Látogassa meg a Safari beállításait a macOS-on

Kattintson az „Adatvédelem” fülre, majd jelölje be a „Helyek közötti követés megakadályozása” melletti négyzetet, ha még nincs bejelölve.

Engedélyezze a helyek közötti nyomon követés megelőzését a Safariban

Ha még jobban meg akarja védeni magát, sokkal több van a Safari iPhone és iPad alkalmazásban elérhető adatvédelmi eszközök.
Source link


42 Views 0 Ratings Rate it