Hogyan jelölhet meg üzenetet a Microsoft Teams-ben fontosnak vagy sürgősnek

Avatar Gadam | 2020.12.24. 240 Views 0 Likes 0 Ratings

240 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Microsoft Teams logó

Ha a csatorna- és üzenetértesítések villognak a Microsoft Teams szolgáltatásban, nehéz megtudni, hogy melyek a prioritások. Jelölje meg üzenetét Fontosnak vagy Sürgősnek, hogy csapattársai tudják, hogy figyeljenek rá.

Az a kétélű kard, hogy közvetlen üzeneteket küldhetünk embereknek, és a Microsoft Teams-ben csatornákon keresztül cseveghetünk velük. Persze nagyszerű, hogy bármikor kapcsolatba léphetek egyénnel vagy egy csoporttal, amikor csak szükséges, de hátránya, hogy mindenki más is kapcsolatba léphet veled.

Ez egy általános problémához vezet: az értesítések felpuffadnak. Ha több csevegési és csatorna értesítésed van, akkor honnan tudhatod, hogy melyik a legfontosabb egy pillanat alatt? És honnan tudják csapattársai, amikor valóban fontos egy üzenet tőled, vagy csak egy frissítés a fantáziás focicsapatodról?

A válasz ezekre a kérdésekre az, hogy nem. De a csapatok megkönnyítik az üzenet Fontos vagy Sürgős megjelölését egy megfelelő ikonnal, így kommunikálhatja az üzenet prioritását.

A fontos üzenetek piros felkiáltójellel rendelkeznek.

A csatornát a "Fontos" ikon.

A sürgős üzeneteknek piros csengőjük lesz.

Csevegés, amely bemutatja a "Sürgős" ikon.

Ne használja ezeket a lehetőségeket túl gyakran, különben az emberek figyelmen kívül hagyják őket – végül is, ha mindent, amit elküld, Fontosnak vagy Sürgősnek van jelölve, akkor csak egy újabb üzenetké válnak. De takarékosan használva ezek valóban segíthetnek a csapattagoknak az üzenetek rangsorolásában.

Emlékeztetőül: a csatornára küldött üzenetek Fontosnak, a csevegésben lévő üzenetek (közvetlen üzenetek vagy DM-k) Fontosnak vagy Sürgősnek jelölhetők.

Hogyan lehet a csatornaüzeneteket fontosnak megjelölni

A csatornaüzenet fontosként való megjelölése nagyon egyszerű. A Microsoft Teams alkalmazás megnyitása után kattintson egy új üzenet alatt a „Formázás” lehetőségre, válassza ki a jobb oldali hárompontos menü ikont, majd válassza a menüből a „Megjelölés fontosként” lehetőséget.

Új csatornaüzenet a "Jelölje meg fontosnak" menüpontot.

Ha szélesvásznú monitorja van, az opció nem lesz elrejtve a hárompontos ikon alatt, és felkiáltójelként látható lesz az eszköztáron.

Egy fontos!” fejléc kerül az üzenetbe, és a bal oldali szegély pirosra vált.

Új üzenet a "FONTOS!" fejléc.

Írja be az üzenetet a szokásos módon, és küldje el. A csatornán egy felkiáltójellel jelenik meg a jobb oldalon.

A következőként megjelölt üzenet: "Fontos" egy csatornában.

Csapattársai piros felkiáltójelet látnak a csatorna mellett, jelezve, hogy valaki fontos üzenetet tett közzé.

A csatornát a "Fontos" ikon.

Hogyan lehet a csevegőüzeneteket fontosnak vagy sürgősnek megjelölni

Az üzenet Fontos vagy Sürgős megjelölése a csevegésben még egyszerűbb, mint egy csatornán. Kattintson egy új üzenet alatt a „Kézbesítési beállítások megadása” lehetőségre, majd válassza a „Normál”, „Fontos” vagy „Sürgős” lehetőséget.

Új csevegő üzenet, amely a "Sürgős" menüpontot.

Egy „SÜRGŐS!” fejléc kerül az üzenetbe, és egy piros szalag jelenik meg az ablak tetején.

Új üzenet a "SÜRGŐS!" fejléc.

Írja be az üzenetet, és küldje el a szokásos módon. A csevegésben a jobb oldali csengővel jelenik meg.

A következőként megjelölt üzenet: "Sürgős" egy csevegésben.

Az a személy, akinek elküldte az üzenetet, egy piros csengőt lát a csevegés mellett, jelezve, hogy sürgős üzenetet küldött neki.

Csevegés, amely bemutatja a "Sürgős" ikon.

A Fontos üzenet ugyanúgy működik, mint a „Fontos” jelöléssel ellátott csatornaüzeneteknél. A sürgős üzenet hasonló, de egy jelentős különbséggel: a címzett 2 percenként 20 percig riasztási üzenetet kap, amíg el nem olvassa az üzenetet.

An "Sürgős" csevegési értesítési sáv.

Ezért a „Sürgős” szót használja körültekintően, mivel az emberek általában nem értékelik a „Sürgős” értesítés megszerzését olyasvalamire vonatkozóan, amely valójában nem időérzékeny.

Ha vendégként használja a Microsoft Teams szolgáltatást, nem tudja megjelölni az üzenetet sürgősként. Ez az opció csak a csapat tulajdonosai és tagjai számára áll rendelkezésre.[ad_2]
Source link


240 Views 0 Ratings Rate it