Hogyan juthatok be a telefonomba, ha elfelejtettem a PIN-kódot vagy a jelszót?

Avatar Gadam | 2020.12.12. 3256 Views 1 Like 5 On 1 Rating

3256 Views 5 On 1 Rating Rate it

[ad_1]

Tech 911Tech 911Van valami technikai kérdése, amely éjjel is fent tart? Szívesen válaszolunk rá! E-mail küldése: david.murphy@lifehacker.com, címzettje: „Tech 911”.

Az emberek elfelejtik a dolgokat. Megtörténik. Bár nem mondhatom, hogy valaha is elfelejtettem a telefonom jelszavát vagy PIN-kódját, teljesen megértem, hogyan lehetséges. Lehet, hogy beállította és letette a telefont, hogy feldolgozza az összes frissítést, amelyen keresztül kell mennie, vagy feltölti a teljes kapacitást, és visszatért egy lezárt képernyőhöz, és homályos memóriába került a védelemhez használt szuperbiztonságos PIN-kód. azt.

Legalábbis ez tűnik a Lifehacker olvasójának Diettaé helyzet. Ezen a héten Tech 911 levelet írja:

Megpróbáltam beállítani egy Android AT&T okostelefont, nyomon követtem (megemlítettem-e, hogy a COVID előtti McDonald’s-ban voltam 6 éves gyerekkel, és ez lesz az első valaha NEM Rögbi-Flip-Okosabb, mint -Én vagyok-telefon). Úgy tűnik, hogy elvesztettem az összes kódot a telefonhoz és az új Google-fiókhoz, amelyet a kezelésére hoztam létre. Hol és hogyan gyógyulok meg? Használhatom valaha azt a telefont?

Reméljük, hogy van Samsungja

Az egyik legjobb dolog a legtöbb modern okostelefonban az, hogy meglehetősen nehéz betörni – ha időt szakított rá, hogy valóban bezárja őket. Valójában, ha valaki megpróbálja kitalálni a jelszavát vagy a PIN-kódját, akkor sok sikertelen próbálkozás után kényszerű késleltetéssel jár. És miután varázslatos számú tévedést találnak, általában 10-et, számos telefon automatikusan magára csalja magát. Más szavakkal, a telefon törli és alaphelyzetbe állítja azt a feltételezést, hogy Ön, a tulajdonos, nem felejthette el a jelszavát hogy kemény.

Ebben az esetben a telefon biztonságosan az ön irányítása alatt áll; egyszerűen nem tud belemenni. Ha kölcsön akarok venni egy mondatot a The Great British Baking Show-tól, nekem az a sajnálatos feladatom, hogy tájékoztassam, hogy a PIN-kódot a zárolási képernyőről nem lehet visszaállítani. Nem adhat meg további információkat magáról, hogy hitelesítse magát. Valójában a legjobb, amit ilyen helyzetekben kap, a másodlagos hitelesítési módszer (PIN vagy jelszó) megadása, ha például eszközének biometrikus adatai nem ismerik fel, hogy te vagy.

Ez megint jó dolog, mert ha valaki képes volt rátenni a készülékére, akkor csak egy kis információra lehet szüksége rólad – például a születésnapodra és az elsődleges e-mail címedre -, hogy elcsúszhass a zár képernyőn, akárcsak egy kis know-how-val rendelkező személy, könnyen visszaállíthatja a jelszavát egy online szolgáltatásra az első háziállat nevének és az utcának, ahol felnőtt. Ugyanaz a koncepció.

Ez azonban azt jelenti, hogy valószínűleg elakadtál. Azonban: Ha van Samsungja, amelyet már társított egy Samsung azonosítóhoz, használhatja a vállalat „Keresse meg a mobilomat”Funkció a telefon internet feloldásához:

Illusztráció a Hogyan kerülhetek a telefonomba című cikkhez, ha elfelejtettem a PIN-kódot vagy a jelszót?

Pillanatkép: David Murphy

Ellenőrizze, hogy Android-gyártója rendelkezik-e ilyen lehetőséggel. (Ha például a Google, akkor nincs szerencséje; a telefonját keresztül találhatja meg online portálja, de messziről nem tudja kinyitni.) Ha mégis, akkor készen áll. Ha nem, akkor az egyetlen alternatíva az, hogy gyári beállításokat alaphelyzetbe állítja, és újra a nulláról állítja be. Mióta te éppen beállította, és létrehozott egy vadonatúj Google-fiókot, ezt nem szabad újból megtenni – hacsak nem igazán szerette ezt a Gmail-címet.

Az Android gyári visszaállítása

Általánosságban elmondható, hogy be kell indítania a telefon helyreállítási menüjét, amely megköveteli, hogy tartsa a hangerő és a bekapcsoló gombok kombinációját. Nem tudom megmondani, hogy pontosan mik ezek, mivel a készülékek és gyártók szerint változhatnak. Gyors webes kereséssel végezze el telefonjának modelljét és „helyreállítási módját”, és megtalálja a válaszokat. Végül alaphelyzetbe állítja a telefont, és ijesztő megjelenésű képernyőre áll – ami nagyon, de nagyon máshogy néz ki, mint a megszokott Android operációs rendszer.

A hangerőgombokkal navigálhat az „adatok törlése / gyári beállítások visszaállítása” parancsra, vagy bármi másra, amire az eszközén hívják, és a bekapcsológombbal erősítse meg a választást. Néhány felszólítás később, és az eszköz a gyári alaphelyzetbe állításhoz vezet. Amíg végiggurul, szabadidejét felhasználhatja arra, hogy kipróbálja állítsa vissza Google-fiókját. Ha ez az eszköz nem segít, akkor nincs más lehetősége. A Google csak ennyit kínál.

Mi van, ha feledékeny Apple rajongó vagy?

Azoknak, akiknek van egy iPhone, a folyamat általában ugyanaz: Meg kell állítsa vissza iPhone-ját és indítsa el újra, vagy állítsa vissza biztonsági másolatból, ha elfelejti a PIN-kódot. Az Apple nem biztosítja az iPhone távoli feloldásának módját Keresse meg a My-t.


Van valami technikai kérdése, amely éjjel is fent tart? Unod már a Windows vagy Mac hibaelhárítását? Tanácsokat keres az alkalmazásokkal, böngészőbővítményekkel vagy segédprogramokkal egy adott feladat végrehajtásához? Tudasd velünk! Mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben vagy e-mailben david.murphy@lifehacker.com.

[ad_2]
Source link


3256 Views 5 On 1 Rating Rate it