Hogyan kell használni a kimutató táblázatokat az Excel adatok elemzéséhez

Avatar Gadam | 2021.02.15. 30 Views 0 Likes 0 Ratings

30 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Excel logó szürke háttérrel

A forgóasztalok hihetetlenül egyszerűek és egyre összetettebbek, amikor megtanulod elsajátítani őket. Remekül tudják rendezni az adatokat és megkönnyítik az érthetőségüket, és még egy teljes Excel kezdő is találhat értéket ezek használatában.

Bemutatjuk a Pivot Tables használatának megkezdését egy Microsoft Excel táblázatban.

Először felcímkézzük a felső sort, hogy jobban rendezhessük adatainkat, miután a PivotTable-eket egy későbbi lépésben alkalmazzuk.

címsorok hozzáadása

Mielőtt folytatnánk, ez jó alkalom arra, hogy megszabaduljon a munkafüzet üres soraitól. A kimutató táblák üres cellákkal működnek, de nem tudják teljesen megérteni, hogyan kell egy üres sort folytatni. A törléshez csak jelölje ki a sort, kattintson a jobb gombbal, válassza a „Törlés”, majd a „Cellák felfelé tolása” lehetőséget a két szakasz egyesítéséhez.

kattintson az OK gombra és törölje a sort

Kattintson az adatkészlet bármely cellájába. A „Beszúrás” lapon kattintson a „PivotTable” gombra.

kattintson az üres cellára

Amikor megjelenik a párbeszédpanel, kattintson az „OK” gombra. A PivotTable létrehozása párbeszédpanelen módosíthatja a beállításokat, de ez általában felesleges.

pivot dialog OK gomb

Itt nagyon sok lehetőségünk van. Ezek közül a legegyszerűbb csak a termékeink kategóriák szerinti csoportosítása, az összes vásárlás összesen alul található. Ehhez csak a „PivotTable Fields” szakasz minden egyes mezőjére kell kattintanunk.

jelölje be a jelölőnégyzeteket

A PivotTable módosításához egyszerűen kattintson az adatkészlet bármely cellájára a „PivotTable Fields” oldalsáv újbóli megnyitásához.

kattintson bármelyik cellára

Ha kinyitjuk, kicsit megtisztítjuk az adatokat. Példánkban nincs szükségünk arra, hogy a termékazonosítónk összeg legyen, ezért ezt áthelyezzük az alul található „Értékek” mezőből a „Szűrők” szakaszba. Csak kattintson rá, és húzza át egy új mezőbe, és bátran kísérletezhet itt, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb formátumot.

az összeg mozgatása a szűrőkhöz

Egy adott termékazonosító megtekintéséhez kattintson a fejlécben az „Összes” melletti nyílra.

Termék azonosító nyíl megtekintése

Ez a legördülő menü egy rendezhető menü, amely lehetővé teszi, hogy minden egyes termékazonosítót külön-külön, vagy bármely más termékazonosítóval kombinálva tekinthessen meg. Egy termék kiválasztásához kattintson rá, majd kattintson az „OK” gombra, vagy jelölje be a „Több elem kiválasztása” opciót, ha egynél több termékazonosítót szeretne kiválasztani.

kattintson a többszörösre

Ez jobb, de még mindig nem ideális. Próbáljuk meg inkább a Termékazonosítót a „Sorok” mezőbe húzni.

Közeledünk. Most a Product ID jelenik meg közelebb a termékhez, így egy kicsit könnyebben érthetővé válik. De még mindig nem tökéletes. Ahelyett, hogy a termékazonosítót a termék alá helyeznénk, húzzuk a Termékazonosítót a Tétel fölé a „Sorok” mezőbe.

termékazonosító áthelyezése

Ez sokkal használhatóbbnak tűnik, de talán más képet akarunk az adatokról. Ehhez a Kategóriát áthelyezzük a „Sorok” mezőből az „Oszlopok” mezőbe egy másik megjelenés érdekében.

kategória áthelyezése oszlopba

Nem sok vacsorát adunk el, ezért úgy döntöttünk, hogy megszüntetjük őket, és eltávolítjuk a termékazonosítót a jelentésünkből. Ehhez a legördülő menü megnyitásához kattintson a „Sorcímkék” melletti nyílra.

sor nyíl

A lehetőségek listáján törölje a jelet a „45” jelölésről, amely a vacsora tekercsének termékazonosítója. Ha törli a jelölőnégyzet bejelölését, és az „OK” gombra kattint, a terméket eltávolítja a jelentésből.

törölje a jelölőnégyzetet

Mint látható, számos lehetőség közül lehet játszani. Az, hogy miként jeleníted meg az adataidat, valóban rajtad múlik, de a PivotTables használatával lehetőségekből valójában nincs hiány.
Source link


30 Views 0 Ratings Rate it