Hogyan kell sült gesztenyét nyílt tűz nélkül

Avatar Gadam | 2020.12.20. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez: Hogyan kell sült gesztenyét nyílt tűz nélkül

Fénykép: Ozgur Coskun (Shutterstock)

Ha élt valahol, ami számított árusok gesztenyét sültek az utcasarkokon az ünnepi hagyományok között, akkor már ismeri ezek megnyugtató aromáját. De ha a sült gesztenye tapasztalata csak a Nat King Cole dal, élvezeted van. (És nem, a nyálkásak, amelyeket zacskóban vásárolhatunk az élelmiszerboltban, nem számítanak, és a vízigesztenye sem.) Szerencsére a gesztenye pörköléséhez nincs szükség nyílt tűzre. Így teheti meg otthon, a saját sütőjében.

Hogyan sütjük meg a gesztenyét sütőben

A gesztenye szezonális, és október és december között gyakrabban található meg az élelmiszerboltokban, ezért itt az ideje beszerezni őket. Ha még soha nem jártál gesztenyebevásárlásban, és nem tudsz mit keresni, Lena Abraham a Delish-ből van néhány tanácsa:

A jó gesztenyének feszes, fényes bőrűnek kell lennie, és nagyon keménynek kell lennie. Ha a bőr ráncos, és az anya puhának érzi magát vagy zsugorodott a héjában (rázással meg lehet állapítani), akkor az nem jó.

Ábrahám receptje egy font gesztenyét tartalmaz, amely megsütve két-három napig tart, ha hűtőben tartják. Itt van mit kell tenni:

  1. Melegítsük elő a sütőt 425 ° -ra. Fektesse a gesztenyét lapos oldalával lefelé egy vágódeszkára, és egy fogazott késsel vágjon egy „x” -t a gesztenye kb. Addig ismételje, amíg az összes gesztenye meg nem jelenik.
  2. Helyezze a gesztenyét lapos oldalával lefelé egy kis tepsibe. Öntsön 2 csésze hideg vizet egy másik kis peremes tepsibe. Helyezze a gesztenyét a sütő felső polcára, és az alsó polcon vízzel a tepsibe, közvetlenül a gesztenye alá.
  3. Addig sütjük, amíg a bőr leválik a gesztenyéről, 20-25 percig. Vegye ki a gesztenyét a sütőből, és takarja le tiszta konyharuhával. Hagyja hűlni 5 percig, mielőtt hámozna.

Ezután rajtad múlik, hogy mit kezdj a dióval. Vannak, akik szeretik más ételekben, például levesben, pörköltben és töltelékben használni. De mások (én) inkább élvezze a sült gesztenyét egyenesen a sütőből, hámozva, majd vajba és sóba dobva. Ábrahám javasolja más ízkombinációk kipróbálása, mint a rozmaring és a só, vagy a szerecsendió és a cukor.

A gesztenye rövid története az Egyesült Államokban

A gesztenye régen sokkal gyakoribb volt az Egyesült Államokban a 18. és 19. században mint ma. A gesztenyefák Maine-tól Alabama-ig, Ohióig és Kentuckyig nyugatra nőttek, és több mint 100 láb magasak és körülbelül 10 méter szélesek voltak.

Egy ponton körülbelül négy milliárd fa termelte a húsos diót, Az USA Today beszámolt. De tragédia történt 1904-ben, amikor egy rejtélyes esés érte a gesztenyefákat, és 40 év alatt terjedt el, amíg nagyon kevesen maradtak az Egyesült Államokban. A tudósok jelenleg géntechnológiával módosított gesztenyefa létrehozásán dolgoznak, de amíg ez nem történik meg, kb 20 millió dollár értékű gesztenyét importálnak ide évente.


Source link


25 Views 0 Ratings Rate it