Hogyan készítsünk naptárt a Microsoft Word programban

Avatar Gadam | 2020.12.13. 1462 Views 0 Likes 0 Ratings

1462 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Word logó egy szürke háttér

A Microsoft Word arról ismert, hogy remek szövegszerkesztő, de felhasználhatja saját naptár készítéséhez is. Tervezhet egyet a semmiből, vagy választhat egyet a Word naptársablon-könyvtárából. Itt van, hogyan.

Hozzon létre egy naptárt a Scratchból a Wordben

A naptár nulláról történő létrehozása a Microsoft Word programban valamivel több időt és energiát igényel, mint csupán az egyik sablon használata, de ha a naptár teljes tervezési jóváírását szeretné, akkor az alapoktól kezdve fel kell majd építenie.

ÖSSZEFÜGGŐ: Naptár beszúrása a PowerPoint-ba

Ehhez nyisson meg egy Word dokumentumot és helyezzen be egy táblázatot a „Táblázat” opcióra kattintva a „Beszúrás” fül „Táblázatok” csoportjában.

Táblázatbeillesztés a Wordben

Megjelenik egy legördülő menü. Vigye az egérmutatót a rács fölé, hogy növelje vagy csökkentse a táblázat sorainak és oszlopainak számát. A naptárhoz szüksége lesz egy 7 × 7-es táblára, ezért vigye az egérmutatót a rács megfelelő négyzetére, és kattintson rá a táblázat beszúrásához.

hét-hét asztal

Ha be van helyezve a 7 × 7 tábla, itt az ideje elkezdeni a naptár formázását. Először az asztal négyzeteinek magasságát szeretnénk beállítani. Vigye az egeret az asztal fölé, és egy ikon jelenik meg a bal felső sarokban. Kattintson a jobb gombbal az ikonra.

Ikon a táblázat bal felső sarkában

Ezután válassza a menü „Táblázat tulajdonságai” pontját.

Táblázat tulajdonságai opció

Megjelenik a „Táblázat tulajdonságai” ablak. Kattintson a „Sor” fülre, jelölje be a „Magasság megadása” melletti négyzetet, és írja be a kívánt magasságot a szövegmezőbe. A 2,5 cm kényelmes magasság, de beállíthatja az Ön igényeinek megfelelően.

Jegyzet: Régiótól függően alapértelmezés szerint a Word centiméter helyett hüvelykeket használhat. Ügyeljen arra, hogy a cm-t adja meg a szövegmezőben.

Ha kész, nyomja meg az „OK” gombot.

Állítsa be az asztal magasságát

Az asztalon belül a dobozok magassága meg van adva. Szeretnénk azonban néhány beállítást elvégezni a felső két sorban is. Válassza ki a felső két sort úgy, hogy rákattint és áthúzza a kurzort rájuk.

Válassza ki az első két sort a táblázat gif-ben

Ezután állítsa be ennek a két sornak a magasságát (kattintson a jobb gombbal a táblázat ikonjára> Tábla tulajdonságai> Sor> Magasság megadása), hogy kissé kisebbek legyenek, mint a többi. 1,5 cm ideális magasság, de a sajátját beállíthatja az Ön igényei szerint.

1,5 cm a felső két sorhoz

A magasság beállításához kattintson és húzza a sort is, ha úgy dönt, hogy az egyik kissé túl nagy az ízléséhez.

A magasság kézi beállítása

Most, hogy táblázatunk mezőinek magassága be van állítva, itt az ideje beírni a hónap nevét a felső sorba. Ehhez szükségünk lesz egyesítsd a sejteket a felső sor. Kattintson és húzza az egeret a felső sor minden cellájára, és kattintson a jobb gombbal a kijelölt területre.

Kattintson a jobb gombbal a kijelölt sorra

Megjelenik egy legördülő menü. Kattintson a „Cellák egyesítése” elemre.

Cellák egyesítése opció

A felső sor celláinak egyesítésével írja be a hónap nevét. Használja a tervezési beállításainak megfelelő igazítást és betűtípust.

Naptár csak hónap névvel

Ezután írja be a második napba a hét napjait. Ismét formázza a szöveget a kívánt stílusnak megfelelően.

A hét napjai a naptárban

Végül írja be a hónap napjait az egyes rovatokba.

Befejezett naptár

A naptár befejezéséhez megismételheti a fenti lépéseket az év minden hónapjára.

Ha szép megjelenésű naptárra vágyik, de nincs ideje mindent a semmiből létrehozni, akkor mindig választhat egyet a Word sok sablonja közül.

Használjon naptársablont a Wordben

A Word a naptárak sokféle változatával rendelkezik. Válasszon egyet, nyissa meg a Microsoft Word programot és kattintson a bal oldali ablaktáblán található „Új” fülre.

Új lap

Ezután írja be a „Naptár” szót az online sablonok keresőmezőjébe.

Keressen naptárakat szóban

Görgesse végig a könyvtárat, és kattintson rá egy kívánt naptársablont.

Naptár sablonok

Megjelenik egy előugró ablak, amely a naptár előnézetét és leírását tartalmazza. Kattintson a „Létrehozás” gombra.

Létrehozás gombra

Miután kiválasztotta, finomhangolhatja a naptárat a Word stíluseszközeivel.


Ez csak egy a sok közül, amit megtervezhet a Microsoft Word használatával. Létrehozhat bármit is folyamatábra nak nek brosúrák a Microsoft tervezési eszközkészletének használatával. Ha egyszerű tervezésre van szüksége, és nincs ideje arra, hogy olyan kifinomult tervező szoftverek tanulásába fektessen be, mint pl Photoshop, valószínűleg Word-ben is megtehető.
Source link


1462 Views 0 Ratings Rate it