Hogyan kezeljük az emésztési zavarokat egy nagy ünnepi étkezés után

Avatar Gadam | 2020.12.25. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Illusztráció az emésztési zavarok kezelésére egy nagy ünnepi étkezés után

Fénykép: vm2002 (Shutterstock)

Néha csak megtörténik. Valami finomat eszel – talán olyat, amit nem nagyon kapsz meg -, és bár az agyad és a gyomrod is tudja, hogy tele vannak, még néhány falatot belopózol. És akkor talán desszert.

Függetlenül attól, hogy egy nagy ünnepi ételt főz, vagy a helyi kedvenc helyéről rendel megrendelést, legalább van esély arra, hogy ennél valamivel többet fogyaszthasson, mint amennyit ma kényelmesen elfér. Ha ez megtörténik, emésztési zavarokkal küzdhet. Íme néhány módszer, amellyel megnyugtathatja belső tereit, amikor úgy érzi, felrobbanhat.

Mi az emésztési zavar?

Ha nem egy olyan korszakban nőttél fel, amikor Alka-Seltzer reklámok folyamatosan a tévében beszéltek az állapotról, itt van az, amit tudni kell az emésztési zavarokról. Más néven „diszpepszia” vagy egyszerűen gyomorrontás, Az „emésztési zavar” kifejezés az emésztéssel kapcsolatos különféle tünetek sokaságát jelenti, beleértve a kellemetlen teltséget, puffadást, égést a has felső részén és hányingert.

Az emésztési zavarok különféle okokból következhetnek be, azon kívül, hogy túl sokat esznek egy ülésen. Néhány ilyen potenciálisan súlyos egészségügyi problémák, így ha sokat tapasztalja ezeket a tüneteket, ideje lenne beszélgetni egy orvossal. De ma a hangsúly az emberiség érzésére irányul egy nagy étkezés után.

Hogyan kell kezelni az emésztési zavarokat

Sok embernek megvan a saját kedvenc gyógymódja az emésztési zavarok ellen, ezért némi próbára és hibára lehet szükség, mielőtt kiderülne, melyik a legmegfelelőbb. Íme néhány lehetőség:

Bármennyire is csábító lehet egy savlekötőt feltölteni, „a gyomorsav feleslege nem okoz emésztési zavarokat, így az antacidok használata nem segít az emésztési zavarokban”. a Clevelandi Klinika szerint.

Vannak saját biztos emésztési zavarai? Nyugodtan ossza meg őket az alábbi megjegyzésekben.

[ad_2]
Source link


23 Views 0 Ratings Rate it