Hogyan lehet automatikusan visszavonni a fel nem használt Android-alkalmazások engedélyeit

Avatar admin | 2020.12.07. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

A Facebook alkalmazás engedélyei Androidon
Monster Ztudio / Shutterstock

Ha már nem használ aktívan egy alkalmazást, a legjobb, ha visszavonja az esetlegesen megadott érzékeny engedélyeket. Szerencsére Android telefonján vagy táblagépén nem kell manuálisan folytatnia ezt.

Bevezetett Android 11, az engedélyezési funkció egy praktikus lehetőséget kínál, amely automatikusan visszavonja egy olyan alkalmazás engedélyeit, amelyet egy ideje nem nyitott meg. Ez a beállítás nem alkalmazható globálisan az operációs rendszeren, ami azt jelenti, hogy külön-külön engedélyeznie kell az egyes alkalmazásokhoz. Azt javasoljuk, hogy kapcsolja be, különösen azoknak a fejlesztőknek az alkalmazásaihoz, amelyekben nem bízik. Így érheti el.

Mielőtt elkezdenénk, vegye figyelembe, hogy minden Android-gyártó módosítja a különféle menük és beállítások nevét. A következő lépések és képernyőképek áttekintik a folyamatot egy Samsung telefonon. Bár a nevek eltérhetnek, a folyamat nagyon hasonló lesz.

Nyissa meg a „Beállítások” alkalmazást androidos okostelefonján vagy táblagépén. Megtalálhatja vagy az alkalmazás fiókjában, vagy az értesítési panelen található fogaskerék ikon megérintésével.

Látogasson el a Beállítások alkalmazásra Androidon

Válassza az „Alkalmazások és értesítések” lehetőséget.

Keresse meg az Alkalmazások és értesítések elemet az Android beállításai között

Belül érintse meg az „Összes alkalmazás megtekintése” lehetőséget.

Keresse meg az Android-alkalmazások összes alkalmazáslistáját

Keresse meg azt az alkalmazást, amelynek engedélyeit néhány hónap után automatikusan visszavonja, mert nem használja. Koppintson az „Engedélyek” lehetőségre.

Keresse meg az Alkalmazás engedélyezési beállításait az Android rendszeren

Váltsa át az oldal alján található „Engedélyek eltávolítása, ha az alkalmazást nem használják” beállítást.

Állítsa be az alkalmazás engedélyének automatikus eltávolítását az Android rendszeren

Most, ha néhány hónapig nem használja ezt az alkalmazást, telefonja vagy táblagépe levágja az összes hozzáférhető adatmodulhoz és érzékelőhöz vezető linket. Ha a WhatsApp programot választja, elveszíti a kamera, a mikrofon, a helyi tárhely és így tovább hozzáférési engedélyeit.

Az a beállítás, amelyre ez a beállítás vonatkozik, az alkalmazástól függően változik. Érdemes megjegyezni, hogy csak korlátozott formában érhető el a rendszerszintű alkalmazásokhoz. Ezért például nem utasíthatja az Androidot, hogy automatikusan vonja vissza a Gmail hozzáférését a telefon névjegyeihez és naptárához.

A Google nem határozza meg, hogy az Android mikor vonja vissza automatikusan az alkalmazások engedélyeit a felhasználások között. De az úton haladva, amikor és mikor aktiválódik ez a beállítás bármely alkalmazásnál, az Android értesíti Önt, és lehetőséget kínál az alkalmazás eltávolítására is.


Jobban szeretné irányítani az okostelefon adatvédelmét? Több mindent tehet a jobb érdekében kezelheti az engedélyeket az Android rendszeren és hogy az egyes alkalmazások mennyi adatot tudnak elolvasni.




Source link


19 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok