Hogyan lehet az eget lecserélni egy fotóra a Photoshop alkalmazással

Avatar Gadam | 2020.12.15. 309 Views 0 Likes 0 Ratings

309 Views 0 Ratings Rate it

égbolt helyettesítő előnézeti kép
Harry Guinness

Az Adobe 2020 végén hozzáadta az AI-alapú égboltot a Photoshophoz. Bármely fényképen gyorsan és egyszerűen kicserélheti az eget egy másikra. Ez egy nagyon ügyes funkció, de van néhány furcsasága. Így használhatja hihető fotó készítéséhez.

Ez az oktatóanyag kétféleképpen oszlik meg. Először kitérünk az eszköz tényleges mechanikájára, majd megvizsgáljuk azokat a problémákat, amelyekkel hihető képek készítésekor találkozhat. Az égcsere nem újdonság a fotósok számára, de az automatizált Photoshop eszköz sokkal hozzáférhetőbbé teszi a kezdők számára, és gyorsabb a szakértők számára. Ássunk be!

A Photoshop Sky Replacement eszközének használata

világítótorony eredeti képe
Harry Guinness

A kezdéshez nyissa meg a szerkeszteni kívánt fotót a Photoshop alkalmazásban. Egy világítótorony fölötti lövést használunk. A képen az ég rendben van, de némi ütést használhat.

Ha a Szerkesztés> Égbolt cseréje elemre kattint, akkor az Égbolt cseréje eszközre kattint. A nehéz emelés nagy részét az Adobe AI / gépi tanulási algoritmusai (az úgynevezett Sensei) végzik, de itt még mindig van néhány lehetőség a lebontásra.

az égbolt-helyettesítő eszköz a Photoshopban

Égbolt kiválasztásához kattintson az ég előnézeti képére, majd kattintson bármelyik lehetőségre. Az eszköz körülbelül 25 alapértelmezett eget szállít, három kategóriában: „Kék ég”, „Látványos” és „Naplemente”.

Mind elég tisztességesek. Ne feledje azonban, hogy ők a Photoshopba beépített alapértelmezett égboltok, ezért nagyon népszerűek lesznek.

közelkép az ég helyettesítő eszköz

Jobb megoldás, ha a saját égboltoddal jársz. Ehhez kattintson a jobb alsó sarokban található „Új ég létrehozása” elemre. Navigáljon minden fényképhez, amelyet készített (vagy talált egy olyan webhelyen, mint például Unsplash), amelyen drámai ég van, majd kattintson a „Megnyitás” gombra. A kiválasztott ég azonnal megjelenik a képen.

különböző előre beállított égbolt az égen helyettesítő eszközben

Az ég cseréjének módosítása

A Sky Replacement eszköz többi lehetősége a dolgok módosítására szolgál, hogy az összkép természetes legyen. A következő eszközöket látja a bal oldalon:

 • Sky Move eszköz (V billentyűparancs): Ez ugyanúgy működik, mint a normál lépés eszköz. Kattintson és húzza az eget, hogy áthelyezze a fotóba. A fenti képeken az általam kiválasztott ég egy titokzatos szigetet adott a háttérhez, ezért a mozgás eszközt fogom használni, hogy megszabaduljak tőle.
 • Sky Brush eszköz (B billentyűparancs): Ez egy kicsit eltér a szokásos kefeszerszámtól. Lehetővé teszi bármilyen terület festését, és azt mondja a Photoshopnak, hogy hozzá szeretné adni az új égboltot a képhez. Emellett megnyomhatja és lenyomva tarthatja az Alt billentyűt (Mac gépen az Opció), és festhet, ha azt szeretné, hogy a Photoshop eltávolítsa az új égbolt egy részét. Nincs megfelelő irányítása, de hasznos az AI által okozott apró hibák kijavításához.
 • Kézi (H billentyűparancs) és Zoom eszközök (Z billentyűparancs): Ezek olyanok, mint a szokásos eszközök. Kattintson a Kéz eszközzel a kép mozgatásához, vagy a nagyításhoz kattintson a Nagyítás eszközre. Tartsa lenyomva az Alt vagy az Option billentyűt, majd kattintson a kicsinyítésre.

égbolt helyettesítő eszközök vezérlése

Vannak további csúszkák, jelölőnégyzetek és legördülő menük, beleértve:

 • „Shift Edge”: Mozgatja a határt az új ég és az előtér között. A negatív számok több előteret adnak, míg a pozitív számok több eget.
 • „Fade Edge”: Homályosítja és tollolja az új ég és az előtér közötti határt. Használjon magasabb számot, ha az átmenet homályosabb, és alacsonyabb számot használjon, ha jobban körvonalazódik.
 • „Sky Adjustments”: A „Fényerő” csúszka elsötétíti vagy megvilágítja az új eget, míg a „Hőmérséklet” csúszka megváltoztatja fehér egyensúly. A „Méret” csúszka megváltoztatja a háttérkép méretét, és a „Flip” jelölőnégyzet megforgatja a vízszintes tengelye körül.
 • „Előtér előállításai”: A „Világítási mód” lehetőséget ad a „Szaporítás” (az ég elsötétíti az előteret, ahol átfedik egymást) és a „Képernyő” (az ég világítja meg az előteret, ahol átfedik egymást) között. A „Világítás beállítása” szabályozza a világosítás vagy sötétítés erősségét. A „Színbeállítás” az új égbolt alapján szabályozza a Photoshop AI-alapú előtérszínének újraszínezésének erejét.
 • „Kimenet”: Itt „Output to New Layers” (a jobb választás) lehetőség van, amely különálló rétegeket hoz létre az összes effektushoz. Ha az „Output to Duplicate Layer” lehetőséget választja, az mindent egyetlen lapos rétegbe egyesít.
 • „Előnézet”: Ennek a jelölőnégyzetnek a bejelölésével be- vagy kikapcsolhatja a kép előnézetét. Nagyon jó látni, hogy új égboltja összehasonlítja a régit.

Az egyetlen módja annak, hogy valóban megérezzük a csúszkákat és az opciókat, ha játszunk velük, és megnézzük, hogyan befolyásolják a képen az eget. Ha mindennel elégedett, kattintson az „OK” gombra.

Az égbolt buktatói

Technikai szempontból az égbolt cseréje a Photoshopban már nagyon egyszerű. Csak kinyit egy képet, játszik néhány csúszkával és bumm! Új ég.

Az alábbiakban bemutatjuk képünk előtti és utáni verzióit.

égbolt pótlása előtt és után
Harry Guinness

Még akkor is, ha szuper közelre nagyít, látni fogja, hogy a Photoshop igazán jó munkát végez. Az alábbi képünkön a világítótorony közepén átmenő üveg kissé eltávolodott, és néhány vezeték és az egyik madár eltűnt, de problémákat keresünk. A szerkesztett képet leginkább borzalom nélkül meg lehet nézni.

közelről részletes összehasonlítás az égbolt pótlásával

Ugyanez nem mondható el minden képről. Az alábbiakban ugyanazon világítótorony újabb lövése látható. Felfedezheti a problémát?

példa nem mutat égbolt-visszaverődést
Harry Guinness

Mit szólnál ehhez a másik világítótorony felvételéhez? A probléma itt kissé könnyebben észrevehető.

példa a felső égen
Harry Guinness

Mit szólnál az alábbi képhez? Valójában az Adobe-tól származik, és van benne néhány komoly hibája.

probléma a vályog példaképével
Vályogtégla

Megfigyelte mindet? Itt találtuk:

 • Az első képen a régi ég még mindig a sima vízben tükröződik.
 • A második képen az ég éppen túl van a tetején az előtér számára. Semmiféle gépi tanulás nem tudja ezt megoldani.
 • A harmadik képen a nap helyzete sokkal lejjebb és balra tolódott. Ez azt jelenti, hogy a szörfös és a deszka drámai megvilágítása ellentmond a fény irányának.

Itt van egy még rosszabb példa arra az utolsó kérdésre.

példa a rossz fényirányra égbolt pótlásával
Harry Guinness

A színek valójában itt nagyon jól keverednek, annak ellenére, hogy mennyire drámai az ég. A nap azonban egyértelműen a keret bal oldalán található, míg a nőre és a kutyájára vetett árnyékok és fénypontok egy olyan naptól származnak, amely valahol jobbra emelkedik.

Félelmetes, hogy a Sky Replacement eszköz olyan gyorsan és egyszerűen használható. Ez azonban azt is jelenti, hogy használhatja anélkül, hogy sokat gondolkodott volna rajta. Nagyon sok potenciális buktató jár a kép hatalmas részének cseréjével – különösen, ha azt szeretné, hogy reálisnak tűnjön.

És a realizmus fontos. A legtöbb ember észreveszi, hogy valami nem egészen rendben van egy képpel, ha a fény iránya rossz vagy a színek nem egyeznek. Lehet, hogy nem tudják pontosan megmagyarázni miért a dolgok ki vannak kapcsolva, de tudni fogják.

Hogyan lehet az égbolt helyettesítésére megfelelő

kész égcsere
Ez annyira jól néz ki, mert az új égbolt hasonló a régihez. Harry Guinness

Az égbolt-helyettesítés aranyszabálya annál jobb, minél hasonlóbb az ég, amelyet cserél. Ahelyett, hogy nevetségesen drámai égboltot keresne, próbáljon meg találni valamit, ami a képen láthatónak tűnik, de jobb.

A két legnagyobb dolog, amit keresni kell, a fényirány és a szín. Ha a fényirány eltér, akkor a Photoshop nem tehet semmit, hogy ezt helyrehozza. A csúszkákkal való játék nem változtathatja meg az előtér árnyékának irányát. Tehát kezdjen egy hasonló égboltú égbolton, és igazítsa a Mozgatás eszközzel, valamint a Méret és Flip opciókkal.

A színek kissé könnyebben javíthatók, mert ha rendelkezel Photoshop készségekkel, akkor elég sokat módosíthatjuk őket. Ennek ellenére van egy határ. Ha nagyon kontrasztos, telített előtér van, menjen kontrasztos, telített, drámai égboltra. Ha az előtér kissé elnémul, akkor az égbolt, amely szintén alulértékelt, jobban fog működni.

A fény a nap különböző időpontjaiban különböző színű. Ha a képed a hajnal kék óráiból származik, akkor egy arany naplemente csak rosszul fog kinézni. Minél hasonlóbbak az ég és az előtér színei az elején, annál jobban fog kinézni a kész kép.

égpótló rétegek

A legjobb dolog a Photoshop Sky Replacement eszközében, amíg az „Output to New Layers” lehetőséget választja, az összes automatikus szerkesztés hozzáadódik szerkeszthető rétegek és maszkok. Ez azt jelenti, hogy később manuális eszközökkel beléphet és szerkesztheti a dolgokat, és a Photoshop teljes erejét felhasználhatja a képen.

Mint nagyjából minden, a fényképezésben és a Photoshopban is csak a gyakorlás lehet a jó. Nagyszerű, hogy az égbolt lecserélése a Photoshopban már nem technikai, hanem kreatív kihívás. Tehát mindenképpen próbáljon ki különböző dolgokat. Tolja túl messzire a képeit, és ha minden rossznak tűnik, próbálja meg kitalálni, miért.
Source link


309 Views 0 Ratings Rate it