Hogyan lehet biztonságosan edzeni a sötétben

Avatar Gadam | 2020.12.10. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

éjjel futó srác

Fénykép: JLwarehouse (Shutterstock)

Télen a szabadban gyakorolni gyakran azt jelenti, hogy sötétben edzünk, függetlenül attól, hogy hajnal előtt kelünk-e, vagy munka után fűzünk, miközben lemegy a nap. Ez nem probléma, amíg tudja, hogyan lehet biztonságban maradni.

Hideg lesz

Az éjszakák hidegebbek, mint a napok, ezért ne várd, hogy hajnal előtti futásod olyan meleg legyen, mint a déli. Ellenőrizze az óránkénti időjárás-előrejelzést egy olyan alkalmazással, mint a DarkSky (győződjön meg róla, hogy megnézi az „érzem magam” hőmérsékletet is). Akkor vedd tanácsunk az öltözködésen, hogy melegen maradjon, miközben fut.

Ha kerékpározik, akkor a széllel is meg kell birkóznia. A szemüveg vagy a védőszemüveg megakadályozhatja, hogy a szeme ne kerüljön a szemébe, és ne felejtse el rétegezni a kesztyűt sem. Vegye figyelembe a kesztyűbéléseket vagy a szélálló kesztyűt.

Vegyen magával egy elemlámpát, még akkor is, ha nem biztos benne, hogy szüksége lesz rá

Ezt a kemény utat megtanultam, amikor nyomvonalas futással foglalkoztam. Ha este 6-kor kellene lemenni a napra, gondoskodnék kell arról, hogy zseblámpám legyen a zsebemben, ha bármikor az erdőben lennék öt után. A fény jóval a hivatalos napsütés előtt halványulni kezd, hála mindazoknak a domboknak és fáknak, ill snéha hosszabb ideig lennék kint, mint vártam. És amikor még egy kis fényt is elveszítettem, hirtelen sokkal könnyebb volt a lábujjamat gyökerekre és sziklákra szúrni az ösvényen. Nmindig hordok zsebméretű zseblámpát, még akkor is, ha nem hiszem, hogy szükségem lesz rá.

Még akkor is, ha csak a környéken sétálsz jó látni. Koromsötét parkokban jártam, ahol nem vettem észre, hogy egy másik kocogó is ott van, amíg nem állnak előttem. Valamiféle fény hordozása segíthet az emberek meglátásában, de abban is, hogy elkerülje mindenki más megrémítését.

A fény akkor is fontos, ha kerékpározik. Különösen azt szeretné, hogy az autók lássanak te, ezért vegye fel az első és hátsó lámpákat, még akkor is, ha még nem teljesen sötét. Az egyezmény (amely számos területen törvényi előírás is) az, hogy élénk fehér fényt kell elhelyezni a kerékpár elejére, és egy piros fényt a láthatóságra hátul. Ez a háttérvilágítás felszerelhető a kerékpárra vagy egy másik kényelmes helyre, például a kabátjára vagy a sisakjára.

Ha futó vagy, a kézi zseblámpa kiváló, de a fényszóró gyakran hasznosabb. Bármit is használ, ismerje meg az akkumulátor élettartamát, és mielőtt elindulna, győződjön meg róla, hogy a lámpa teljesen feltöltődött.

Viseljen fényvisszaverő ruházatot

A világos színek jobban láthatók, mint a sötétek, és a neonszínű, magas színűeka láthatósági szövetek segíthetnek abban, hogy fényesebbnek tűnjön, amikor a nap lemegy. De egyik sem helyettesíti fényvisszaverő sebességváltó, amely egy fényforrásnál egyenesen hátul ragyog, mint egy autó fényszórója.

Ha kerékpározik, a kerekeken és a pedálokon már lehet reflektor; ha nem, akkor vásárolhat egy bicikliboltban.

A futócipőkön és kabátokon gyakran fényvisszaverő díszek vannak, de gyakran kicsiek. Zseblámpával megtudhatja, mennyire tükrözi a felszerelését.

Nem kell teljesen fényvisszaverő kabátot vagy nadrágot vásárolnia, bár ez jó lehetőség. A fején, a testén és a lábán található fényvisszaverő foltok segíthetnek a járművezetőknek ismerd fel, hogy személy vagyalakú tárgy, amelyet nem szabad eltalálniuk. Vásárolhat fényvisszaverő szalagot, amellyel kiegészítheti a már meglévőket, vagy vásárolhat olyan kiegészítőket, mint egy fényvisszaverő kalap és fényvisszaverő bokaszalag vagy csuklópánt. Rögzítheti a fényvisszaverő, jól látható mellényt akármit visel.

Maradj biztonságban

Amikor elindul, különös figyelmet fordít a környezetére. Ez a zseblámpa segít, és a legjobb, ha fejhallgató nélkül működik, vagy nagyon alacsony a hangerő.

Hozd el a haverodat, ha tudsz. A Before Times-ban azt javasoltam volna, hogy menjek ki egy kerékpáros csoporttal vagy egy futócsoporttal; míg a COVID-járványok fellángolnak, valószínűleg az a legjobb, ha a háztartásban élő haverokkal ragaszkodik. Ha van kutyád, akkor valószínűleg képezd őket arra, hogy veled fussanak, de ne feledje, hogy idővel javítaniuk kell a fitneszen, hogy lépést tudjanak tartani.

Fuss az út megfelelő oldalán (balra, a forgalommal szemben), és légy figyelmes a környezetedre. Tervezze meg útvonalát indulás előtt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem megy-e olyan helyre, ahol nem érzi jól magát. Az éjszakai futás nem a legjobb alkalom, hogy eltévedjen egy ismeretlen környéken, vagy bizonytalan abban, hogy biztonságos-e az átkelés egy forgalmas úton.

További megnyugtatás érdekében győződjön meg róla, hogy valaki tudja, hol van. Bármikor új helyen vagy nyomvonalon futok, használom a helymegosztást a Google Maps-en, hogy férjem vészhelyzet esetén megtalálhasson. (Hívjon aggódónak, de vannak elképzeléseim arról, hogy leesek egy dombról és eltöröm a lábam. Természetesen soha nem történt meg.) Az iPhone-on ekvivalens funkciót beállíthat a Find My Friends alkalmazással.


Source link


14 Views 0 Ratings Rate it