Hogyan lehet blokk-idézeteket hozzáadni a Microsoft Word-ben

Avatar Gadam | 2020.12.17. 133 Views 0 Likes 0 Ratings

133 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Word logó egy szürke háttér

A blokk idézőjelek az idézett megjegyzés behúzására és elválasztására szolgálnak a saját írásától. A normál behúzásokkal ellentétben a blokk idézetek hozzáadása a Microsoft Word-ben további lépéseket igényel.

Mivel az akadémiai írást szigorú stílusszabványok szerint írják, a Word-idézetekre vonatkozó követelmények stílusonként eltérőek. Szerencsére tetszés szerint módosíthatja a behúzások méretét a vonalzó sáv segítségével vagy a „Bekezdés” beállítások használatával a „Layout” menüben vagy a „Bekezdés” beállítások ablakban.

ÖSSZEFÜGGŐ: Vonalzók használata a Microsoft Wordben

Az Elrendezés menü használata

A blokk idézetek hozzáadásának leggyorsabb módja a Microsoft Word dokumentumhoz a szalagsáv „Elrendezés” lapján látható „Bekezdés” beállítások használata.

Ha blokk-idézetet szeretne hozzáadni a menü segítségével, nyissa meg a Word-dokumentumot, és válassza ki az idézet szövegét. A szalagsávon kattintson az „Elrendezés” fülre a „Bekezdés” beállítások megjelenítéséhez.

A Word alkalmazásban válassza ki a blokk árajánlatot, majd nyomja meg a "Elrendezés" fül a szalagsávon.

Az APA és az MLA stílusú blokk idézeteknek a saját vonalukon kell kezdődniük, balra pedig 0,5 cm méretű behúzásokkal kell rendelkezniük. Az APA stílusban a blokk idézeteknek legalább 40 szó hosszúnak kell lenniük, míg az MLA stílusban az idézeteknek legalább négy sor hosszúnak kell lenniük.

Ha más akadémiai stílust használ, kérjük, olvassa el a stílus útmutatóját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Ön által használt behúzási méret helyes-e.

Mivel mind az APA, mind az MLA 0,5 cm-es behúzást használ a blokk idézeteknél, állítsa a „Bal behúzás” értéket „0,5 cm” -re, és nyomja meg az Enter gombot a megerősítéshez. Alternatív megoldásként használja a jobb oldali nyílgombokat a behúzás méretének növeléséhez 0,1 cm-es lépésekben.

A "Bal behúzás" érték a "0,5 cm".

Ez megváltoztatja a kiválasztott szöveg behúzási méretét, és blokk idézetet hoz létre a folyamat során. Ezután hozzáadhat formázást, például dőlt betűt, hogy a szöveg jobban kiemelkedjen. Meg kell ismételnie ezeket a lépéseket minden további blokk idézethez, amelyet hozzáad a dokumentumhoz.

A Vonalzó sáv használata

A Microsoft Word korábbi kiadásaiban a blokk-idézet hozzáadása a Word-dokumentumhoz az volt a legegyszerűbb, ha a vonalzósávot használta, amely a jelenleg használt margókat és behúzásokat mutatja. A vonalzó sáv azonban alapértelmezés szerint már nem látható a legújabb verziókban.

Bár továbbra is gyors és egyszerű módszer blokk-idézet hozzáadásához, először engedélyeznie kell a vonalzó sávot. Ehhez nyissa meg a Word dokumentumot, és kattintson a szalagsávon a „View” fülre.

A „Megjelenítés” kategóriában jelölje be a „Vonalzó” opció melletti jelölőnégyzetet a vonalzó engedélyezéséhez.

Kattintson a Nézet> Vonalzó elemre a szalagsáv engedélyezéséhez a Microsoft Word programban” width=”513″ height=”191″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”/></p>
<p>Ez megjeleníti a vonalzót a dokumentum tetején és bal oldalán.  A fehér színű területek a dokumentum nyomtatási területén belül találhatók, megegyeznek a dokumentum oldal margóival.  A vonalzó minden pontja 0,25 cm méretű.</p>
<p>A blokk idézet behúzásának beállításához válassza ki az árajánlatot, majd húzza a homokóra stílusú ikonokat a menüsor tetején, amíg a felső és az alsó ikon egyaránt 0,5 cm-es pontig ül.</p>
<p><img loading=

Ez létrehoz egy 0,5 cm méretű tömbös idézőjelet, amely alkalmas az APA és MLA tudományos stílusú dokumentumokhoz.

A Bekezdésbeállítások menü használata

A blokk idézet behúzásának beállításához a Microsoft Word „Bekezdés” menüjét is használhatja.

Ehhez válassza ki a dokumentumban a blokk idézetet tartalmazó szöveget, kattintson a jobb gombbal a szövegre, majd válassza a menü „Bekezdés” opcióját.

Kattintson a jobb gombbal a kijelölt blokk idézetre, majd nyomja meg a "Bekezdés" beállítások opciót

A „Bekezdés” menü „Behúzások és térköz” lapján behúzást alkalmazhat a kijelölt szövegre.

Mivel az APA és az MLA blokk idézetek 0,5 cm-es bal behúzást igényelnek, állítsa a „Bal behúzás” értéket „0,5 cm” -re és nyomja meg az Enter billentyűt. Ha más akadémiai stílust használ, ellenőrizze, hogy a stílus megfelelő-e itt.

Az értéket kézzel beírhatja, vagy a szövegmező nyílbillentyűivel növelheti a behúzást 0,1 cm-es lépésekben.

Állítsa be a "Bal behúzás" érték a "0,5 cm" blokk idézet hozzáadásához a Word-be

Kattintson az „OK” gombra a beállítások mentéséhez, és a blokk idézet behúzását alkalmazza a kiválasztott szövegre.

Kattintson a gombra "rendben" hogy a bekezdésbeállításokat elmentse a dokumentumába.

A mentés után a 0,5 cm-es behúzás a szövegre lesz alkalmazva, ezzel blokk-idézetet hozva létre. Meg kell ismételnie ezeket a lépéseket minden további blokk idézethez, amelyet hozzáad a dokumentumához.
Source link


133 Views 0 Ratings Rate it