Hogyan lehet egy projektet ténylegesen befejezni, miután elkezdte

Avatar Gadam | 2021.01.03. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez: Hogyan lehet egy projektet ténylegesen befejezni, miután elindította

Fénykép: FOTOGRIN (Shutterstock)

Számtalan oka van annak, hogy az emberek megkezdik a projekteket, de soha nem fejezik be azokat, és a közhiedelemmel ellentétben sokuknak semmi köze a lustasághoz, az odaadás hiányához vagy a képtelenséghez valaminek a követésére.

Természetesen vannak olyan helyzetek, ahol ez a helyzet – csakúgy, mint mások, ahol a projekt logisztikai vagy időzítési okokból hiányos marad – bár valószínűleg sokan egy másik kategóriába tartozunk: azok, akik a feladat középső részeivel küzdenek. Ezért lehet ez ilyen küzdelem, és néhány stratégia minden elindított projekt befejezéséhez.

A kezdet általában nem a legnehezebb

Bármikor, amikor valakinek nagy változásra van szüksége vagy szeretne változtatni az életében – legyen szó a dohányzásról való leszokásról, a maratoni edzésről vagy az új otthonba költözésről -, óhatatlanul azt mondják neki, hogy „az indulás a legnehezebb” (vagy valamilyen verzió annak).

AÉs bár ennek motivációs szempontból van értelme, valójában ez nem így működik. (Bár valakit arra ösztönözni, hogy változtasson, sokkal nehezebb lenne eladni, ha a „kezdet a legnehezebb rész – a közepéig haladnánk, ami valójában sokkal nehezebb és valószínűleg akkor, amikor vagy kilép, vagy komolyan fontolóra veszi. ”)

Itt van hogy Jon Acuff, hat könyv bestseller szerzője, köztük Finish: Give Yourself the Gift of Done explains it:

Our culture glamorizes the start and ignores the finish. We have popular phrases like, “Well begun is half-done,” or “The hardest part of any journey is the first step,” but that’s not even a little true. The first part is never the hardest part—the middle is way harder than the beginning.

So instead of treating our “inability” to finish projects as a character flaw, and feeling guilty every time we see that guitar we only used once leaning against the wall, Acuff recommends that we reconsider our goals before even embarking on something new.

Ne gondoljon a célokra úgy, mint mindenre vagy semmire

Egy interjúban Ryan Hawk, a műsorvezető A Learning Leader Show, Acuff megalapozza a célok kitűzését annak alapján, hogy nekünk, mint egyéneknek mire van szükségünk vagy akarunk tenni, és nem társadalmi felfogás hogy egy bizonyos feladat mit tartalmaz:

Sokan túl nagy célokat tűznek ki maguk elé. Saját célom része ezzel a könyvvel az volt, hogy szétválasszam városi legendáinkat a célok körül – köztük a „Menj nagyot vagy menj haza” vagy a „Célozz a Holdra” ötlet, és még ha nem is sikerül, a csillagok közé szállsz . ” Csak nem gondoltam, hogy ez igaz. Az én elméletem az volt, hogy ha a célod 10 font leadása és nyolc veszteség, akkor kettővel megbuktál, és abbahagytad. Az emberek többsége mindent vagy semmit tartalmazó folyamatként ítéli meg céljait. Tudtam, hogy ha arra késztetlek, hogy ötre vágd a célodat, és ugyanazt a nyolcat veszítsd el, akkor hárommal nyertél volna, és tovább próbálkozz.

Ha küzdesz azzal a gondolattal, hogy bármi közelebbre törekedj mint a hold, Acuffnak két javaslata van. Az első az, hogy egyszerűen ketté vágja a célját. Ez egy stratégia saját kutatásában tesztelte és megállapította, hogy a résztvevők akik félbe vágták a céljaikat, 63% -uk végül sikeresebb volt velük.

A második az, hogy reális célt kell kitűzni, amely elérhető. Ha / amikor eléri ezt, akkor semmi sem akadályozza meg abban, hogy bármi is legyen a következő szintre –ráadásul meglesz a magabiztosság, ami valaminek a teljesítésével jár.


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it