Hogyan lehet jobban kinézni a nagyítással (és más videohívó alkalmazásokkal)

Avatar Gadam | 2020.12.14. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

A szerző portréi különböző megvilágítási helyzetekben.

Professzionálisabb (és személyes) interakciók zajlanak a Zoom és más videohívó alkalmazások, és nem úgy tűnik, hogy ez hamarosan megváltozik. A személyes megbeszéléssel vagy a dátummal megegyezően fontos, hogy a lehető legjobban nézzen ki a videohívások során. A webkamera használatához így kell eljárni.

Keresse meg a Jobb megvilágítás lehetőséget

Egy professzionális sugárzó stúdióban nem a kamerák teszik jóvá az embereket – hanem a világítás. Nem számít, mennyi pénzt dobnak a gyártók a drága objektívekre, senkit sem tudnak bemutathatóvá tenni, ha a világítás szörnyű. Ugyanez igaz otthon is.

Most nem javasoljuk, hogy az életmegtakarításait fektesse be egy 10 000 lumenes stúdióvilágításba. A videohívásokhoz azonban otthonában kiválaszthatja a megfelelő megvilágítású helyet.

Kerülni szeretné a felső lámpákat, mert furcsa árnyékokat és kiemeléseket vetnek az arcára. Az általános egyensúlyt is hajlamosak ledönteni.

Egy férfi árnyékban a rossz megvilágítás miatt.
Példa a rossz megvilágításra. Ne nézd a fényes homlokomat!

A háttérvilágítás is rossz. Túl világos háttéren sötétnek és árnyékosnak tűnik. Az előtted lévő fény kompenzálása sem sokat segít.

A rossz háttérvilágítás miatt árnyékban lévő ember.
A háttérvilágítás nem erőteljes pillantás sem nekem, sem senkinek.

Amit keres, az egy szép, egyenletes elülső megvilágítású hely. A legegyszerűbben egy nagy ablak előtt található.

Egy férfi jól látható és jól megvilágított az elővilágításnak köszönhetően.
Egy ablak előtt a dolgok sokkal jobban néznek ki.

Ez az egyik legjobb „Fotós hackek” hogy jól nézzen ki, akár szelfizik, akár szakmai előadást tart. Csak keresse meg otthona legnagyobb, legfényesebb ablakát, és állítsa be előtte. Jobb lesz, mint bárki más, aki hív!

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan készíthet jobb fotókat otthonában (nincs szükség Flash-re)

Emelje fel a fényképezőgépet

Senki nem látja a legjobb szöget az álla alól, de valószínűleg ott van a laptop webkamerája. A számítógépgyártók az apróbb dolgokat, például a praktikumot és az árat, elsőbbséget élvezik a kamerán belüli megjelenéssel szemben.

A legjobb megjelenés érdekében azt szeretné, ha webkamerája szemmagasságban (vagy éppen felett) állna. Az emberek általában így látnak személyesen, és ezt várják tudat alatt.

Egy férfi szemmagasságban.
Nézd meg, mennyivel jobban néz ki az állkapocs vonalam a kamerával szemmagasságban.

Ahhoz, hogy a kamera szemmagasságba kerüljön, befektethet egy laptop állványba, vagy elmehet a régi iskolába, és halmozhat néhány könyvet alatta. Ha okostelefonját használja, támassza alá bármi, amivel csak rendelkezik szerezz be egy kis állványt.

Érdemes beszereznie egy külső billentyűzetet és egeret is, ha hívás közben szüksége lesz számítógépére.

Nézd meg a kamerát (és tompítsd a képernyőt)

A szemkontaktus rendkívül fontos a nyugati kultúrában. Gyanakodunk olyan emberek iránt, akik nem tudják fenntartani vagy folyamatosan elfordítják a tekintetüket. Sajnos a videohívások felépítésének módja lehetetlen valódi szemkontaktust létrehozni. Ha valaki a képernyőn néz, akkor az a személy látja, hogy lenéz.

Ember keres frontálisan.
Nézd meg ezt a barátságos fickót; nem adna el önnek időben megosztott használati jogot.

Noha nem tudja folyamatosan fenntartani, ha sokat prezentál vagy beszél, mégis azt az illúziót kívánja kelteni, hogy a közönségére néz. Tehát nézzen közvetlenül a webkamerájára, amennyire csak lehetséges. Nehéz ezt megtenni a képernyőn megjelenő összes zavaró tényező mellett, de itt van néhány dolog, amit megtehet:

  • Az előnézet elrejtése vagy minimalizálása: Tükörként használom az enyémet, és tudom, hogy nem vagyok egyedül. Könnyen találja magát, hogy ellenőrizze a haját.
  • Tompítsa a képernyőt: Próbáld ki, hacsak nem feltétlenül kell mindenkit látnod. Hasznosabb azt az illúziót kelteni, hogy embereket néz, mint hogy bárkire is nézzen.

Tesztelje internetkapcsolatát

Képpontos kép.

A videocsevegésekhez meglehetősen gyors, nagyon stabil internetkapcsolat szükséges. Nem számít, milyen jól néz ki a webkameráján, ha az összes Wi-Fi képes pixelezett elosztásra.

A Zoom, a Skype, a FaceTime és az összes többi videohívó alkalmazás dinamikusan állítja be a küldött és fogadott videó minőségét a kapcsolat fenntartása érdekében. Ez azt jelenti, hogy még ha lassú a kapcsolatod is, akkor is tudsz csatlakozni, csak nem fogsz nagyon jól kinézni.

A zoom minimális rendszerkövetelményei ad egy jó ötletet a szükséges specifikációkról:

  • Egyéni hívások esetén: 1,8 Mbps fel / le szükséges az 1080p HD videók küldéséhez és fogadásához.
  • Csoportos hívásokhoz: Az 1080p HD videó vételéhez 2,5 Mbps fel / le, az 1080p HD videó küldéséhez pedig 3,0 Mbps fel / le szükséges.

Nak nek ellenőrizze internetkapcsolatának sebességét, irány át Sebesség mérés. Ha bármi kevesebb, mint 3,0 Mbps, akkor nem fog tudni tudni kiváló minőségű videókat küldeni. Még akkor is, ha a kapcsolata 3,5 vagy 4,0 Mbps, valószínűleg elég alacsonyra csökken, hogy néha problémákat okozzon Önnek.

Ha gyors internetkapcsolata van, az csodálatos! Ha nem, akkor néhány lépést megtehet a hívás felgyorsítása érdekében. Először kérjen meg mindenkit, aki használja a hálózatot, hogy álljon meg (tartson egy kis szünetet a Netflix-től, gyerekek!). Vezetékes Ethernet-t használó eszközt használjon.

Ha ezek a tippek még mindig nem kapnak elég gyors kapcsolatot, van néhány egyéb tippek, amelyeket kipróbálhat.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az internetkapcsolat felgyorsítása

Használja a legjobb fényképezőgépet

Egy férfi fényképe, amelyet DSLR fényképezőgéppel készítettek.
Egy jobb kamera jobban néz ki.

A webkamera sok laptopon közepes – különösen, ha összehasonlítjuk őket a modern okostelefonok elülső kameráival. Az iPhone 11 12MP TrueDepth kamerája világokkal jobb, mint a 720p felbontású FaceTime kamera vadonatúj, 16 hüvelykes MacBook Pro készüléken. Ha te használjon iPhone-t webkameraként, garantáltan jobb megjelenésű videókat kap, mint a MacBook-on.

Természetesen a legegyszerűbb, ha csak laptopját használja, főleg professzionális hívásokhoz. Ha mégis van rá lehetősége, akkor megéri az a néhány pillanat, amely szükséges ahhoz, hogy okostelefonját szemmagasságban támasztja alá és csatlakoztassa a töltéshez. Nemcsak a hívása lesz jobban, de szükség esetén a számítógépét is szabadon használhatja.

Ha valóban hihetetlenül akar kinézni, és rendelkezik DSLR fényképezőgéppel, akkor még jobban felrúghatja a dolgokat, és webkameraként használhatja. Van egy kis beállítással jár, és nem minden kamera képes rá, de a kifizetés hatalmas.

ÖSSZEFÜGGŐ: A digitális fényképezőgép használata webkameraként

Menj előre és zoomolj!

Nem kell sok erőfeszítést igényelni, hogy sokkal jobb megjelenésűek legyenek a videohívások. Akár a Zoomot, akár a FaceTime-et, a Google Meet-et, a Skype-ot, a Slack-et, a Microsoft Teams-t vagy bármely más számtalan video-csevegőalkalmazást használja, biztosíthatja, hogy mindig a legjobb megjelenésű legyen.

Csak rendezze a megvilágítási helyzetet, tegye a legjobb fényképezőgépet szemmagasságba, és győződjön meg róla, hogy megnézi, és máris jó!
Source link


23 Views 0 Ratings Rate it