Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Windows 10 megváltoztassa az alapértelmezett nyomtatót

Avatar Gadam | 2020.12.08. 43 Views 0 Likes 0 Ratings

43 Views 0 Ratings Rate it

Windows 10 eszközök és nyomtatók ikon

Normál esetben a Windows 10 automatikusan a legutóbb használt nyomtatót állítja be alapértelmezett nyomtatónak. Néhány ember számára ez bosszantó lehet. Szerencsére kikapcsolhatja ezt a funkciót és az alapértelmezett nyomtatót kézzel kezelheti. Itt van, hogyan.

Hogyan állíthatjuk meg a Windows 10-et az alapértelmezett nyomtató automatikus megváltoztatásában

Először nyissa meg a „Beállítások” elemet a „Start” menüre kattintva, és válassza a fogaskerék ikont a bal oldalon. Vagy megnyomhatja a Windows + i billentyűkombinációt a gyors megnyitásához.

A Windows 10 Start menüjében kattintson a gombra "felszerelés" ikonra a Beállítások megnyitásához.

A Beállításokban kattintson az „Eszközök” elemre.

A Windows 10 beállításaiban kattintson a gombra "Eszközök."

Az Eszközök részben válassza az oldalsáv menü „Nyomtatók és szkennerek” elemét.

A Windows 10 beállításaiban kattintson a gombra "Nyomtatók és szkennerek."

A „Nyomtatók és szkennerek” beállításokban görgessen lefelé, és törölje a jelölést a „Hagyja, hogy a Windows kezelje az alapértelmezett nyomtatómat” jelölőnégyzetből.

A Windows 10 Nyomtatók és szkennerek beállításaiban törölje a jelet "Engedje meg, hogy a Windows kezelje az alapértelmezett nyomtatómat."

Ezt követően érdemes maradnia a Beállításokban manuálisan módosítsa az alapértelmezett nyomtatót—Lásd az alábbi utasításokat. Ellenkező esetben lépjen ki a „Beállítások” menüből, és az imént végrehajtott módosítás azonnal életbe lép.

ÖSSZEFÜGGŐ: Nyomtató kezelése Windows 10 rendszerben

Az alapértelmezett nyomtató kézi módosítása a Windows 10 rendszerben

Ha a Windows beállításai még nincsenek megnyitva, nyissa meg azt, és keresse meg az Eszközök> Nyomtatók és szkennerek lehetőséget.

A Windows 10 beállításaiban kattintson a gombra "Nyomtatók és szkennerek."

Először görgessen lefelé, és keresse meg a „Hagyja, hogy a Windows kezelje az alapértelmezett nyomtatót” opciót (lásd az előző szakaszt). Ha be van jelölve a mellette lévő négyzet, törölje a jelölést. Az alapértelmezett nyomtató kézi kezeléséhez ki kell kapcsolnia ezt a funkciót.

A Windows 10 Nyomtatók és szkennerek beállításaiban törölje a jelet "Engedje meg, hogy a Windows kezelje az alapértelmezett nyomtatómat."

Ezt követően görgessen felfelé ugyanazon a „Beállítások” oldalon, és keresse meg a rendszerére telepített „Nyomtatók és szkennerek” listáját. Kattintson az alapértelmezettként beállítani kívánt nyomtatóra, majd kattintson a „Kezelés” gombra.

A Windows 10 beállításaiban kattintson az alapértelmezettként beállítani kívánt nyomtatóra, és válassza ki "Kezelés."

Amikor megjelenik az egyes nyomtatóbeállítások oldal, kattintson a „Beállítás alapértelmezettként” gombra.

(Ha nem látja ezt a gombot, menjen vissza az előző oldalra, és törölje a jelölést: „Hagyja, hogy a Windows alapértelmezett nyomtatóval kezelje.”)

A Windows 10 nyomtatóbeállításokban kattintson a gombra "Beállítás alapértelmezettként."

Ezt követően a kiválasztott nyomtató lesz az alapértelmezett nyomtató. Lépjen ki a Beállításokból, és nyomtasson annyit, amennyit csak akar. Csak vigyázzon erre drága tinta. Boldog nyomtatást!

ÖSSZEFÜGGŐ: Miért olyan drága a nyomtató tinta?
Source link


43 Views 0 Ratings Rate it