Hogyan lehet megkönnyebbülni az FHA által támogatott jelzáloggal

Avatar Gadam | 2020.12.23. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez: Hogyan lehet megkönnyebbülni az FHA által támogatott jelzáloggal

Fénykép: Ziga Plahutar (Getty Images)

Lehetséges, hogy az összes jelzálogköltséget átugorhatja 2021-ben, ha a lakáshitelét a Szövetségi Lakásigazgatás (FHA) támogatja, mint Lakás- és Városfejlesztési Minisztérium újabb megkönnyebbülést jelentett be a világjárvány miatt küzdő hitelfelvevők számára.

Az FHA 2021. február 28-ig ismét meghosszabbította a jelenlegi járványos kizárási és kilakoltatási moratóriumot az egycsaládos, FHA által biztosított jelzálogkölcsönökhöz. A kormányhivatal két további hónapot is bejelentett COVID-rel kapcsolatos türelmi kérelmek, szintén február 28-án.

A moratórium értelmében az FHA hitelszolgáltatói nem kezdeményezhetnek vagy folytathatnak kizárást vagy kizárással kapcsolatos kilakoltatást. És azzal, hogy az elnézési határidőt február 28-ig meghosszabbította, az FHA addig adta a hitelfelvevőknek a hat hónapos türelemre vonatkozó első kérelmet, amelyet aztán teljesíteni további hat hónappal meghosszabbítható, ha szükséges. Ez azt jelenti, hogy ha 2021 elején nyújt be kezdeti türelmi igényt, és felhasználja mindazt a 360 napot, amelyre jogosult, akkor 2022-ig nem kell jelzálog fizetést fizetnie.

Az elnézéssel természetesen még mindig a fizetések horgán állsz, de a havi hitelkifizetések szünetelnek – bár a kamat továbbra is a hitel feltételeinek megfelelően halmozódik fel. Ez azt jelenti, hogy nem tekintik bűnözőnek, és más módon nem károsítják a kreditpontszámot. Ne feledje, hogy valóban engedelmet kell kérnie hitelezőjétől. Alígy, soha ne hagyja abba a jelzálogkölcsön-fizetést anélkül, hogy először ellenőrizné hitelezőjét.

További információért nézze meg az FHA-kat COVID-19 források háztulajdonosok számára. Ha segítségre van szüksége a jelzálog-ügyintézővel való együttműködéshez, vagy a lehetőségek megértéséhez, a Lakás- és Városfejlesztési (HUD) kapcsolatba léphet Önnel egy HUD által jóváhagyott lakhatási tanácsadóval HUD lakásügyi tanácsadása honlap.

Nagyjából 12% az összes jelzálogkölcsönt az FHA támogatja. Ezeket a hiteleket hagyományosan az alacsony vagy közepes jövedelmű hitelfelvevők – jellemzően az első lakástulajdonosok – használták, akiknek az átlagosnál alacsonyabb a hitelminőségük, vagy esetleg nem engedhetik meg maguknak a nagy előlegeket. Sajnos a szám az FHA hitelfelvevői közül akik elmaradtak az elért jelzálog-kifizetéseiktől 15,7% az év elején, míg a hagyományos hitelek késedelmi aránya mindössze 6,7 százalék volt, Bankrátánként.


Source link


24 Views 0 Ratings Rate it