Hogyan lehet megmondani, ha képmutató vagy

Avatar Gadam | 2020.12.23. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez, amelynek címe: Képmutató

Fénykép: Caroline Brehman / CQ név szerinti hívás (Getty Images)

Elég rossz lenni kirívóan téved valamiben. Rosszabb, amikor te továbbra is törekedjen arra, hogy mindenkit meggyőzzen arról, hogy valójában jobb. Így csinálva a kirívó ellenkezéssel szemben nem jó megjelenés, és a legrosszabb esetben igen azt a benyomást keltsd, hogy vagy mindent megtesz, hogy cselekedjen mint egy pimasz képmutató.

Dmindenkit körülvéve kritizálva a megközelítését, akkor is hiheti, mélyen, hogy az érvényesítés vágya az indokolt. Vesz, például, a jelenleg jellemzően alacsony profilú Iowa világában kibontakozó helyzet politika: Rita Hart demokratikus kongresszusi képviselő nemrég összesen hat szavazattal elvesztette újraválasztási ajánlatát. Mivel a vékonyabb, mint borotva-vékony margó hogy odaadta Mariannette Miller-Republikánus kihívó győzelmet arat, Hart újraszámlálást akar. Valójában egy második újraszámlálást szeretne. Konkrétan azzal érvel22 szavazólapot tévesen zártak ki, másokat pedig nem vizsgáltak meg az újraszámlálás során ”, az Associated Press szerint.

Tekintettel a folyamatban lévő lassított cirkusz Donald Trump kihívásairól az 2020-as elnökválasztás, néhány online kritikusok képmutatónak nevezik Hartot. Azzal, hogy nem ismeri el a vereséget, inem repül az arcába pártja következetes erőfeszítései Trump választási csalással kapcsolatos állításainak tévesnek minősítése érdekében? (Sebaj, hogy vannak téves, as számtalan sikertelen per mutatta.) A kritikusok nem mozdulnak, Hart valószínűleg előrelendül a mellett egy másik elbeszélés, anélkül, hogy azon gondolkodnék, hogy a billentyűs harcosoknak igazuk van-e. (Természetesen érdemes megjegyezni a különbséget a jelölt között, aki ezt kérdezi minden szavazatot meg kell számolni és egyet csak ezt követelve bizonyos a szavazatokat meg kell számolni.)

De titt megtudhatod, hogy képmutató vagy-e –és szerencsére többségünknek szüksége vannincs szenvedett zavarban a nyilvánosság előtt, hogy rájöjjek.

Van egy felsőbbrendű komplexum

Ahogy Dean Burnett írta a Guardian 2016-ban, a legtöbb embernek nagyon hízelgő nézete van önmagáról, ami más emberekre alkalmazva nem igaz.

Ez pszichológiai kérdés ami az agy önmaga felfogására vonatkozik, kifejtette:

Tagya tele van kognitív és memória torzításokkal, amelyek arra irányulnak, hogy érezzük magunkat, hogy jók, tisztességesek és képesek vagyunk, nem számít, mi a valóság. A probléma az, hogy a mi más emberek megítélése sokkal reálisabb.

Ez túl akadémikus módja annak, hogy y-t mondjképmutató lehetsz, ha úgy gondolod, hogy egyes dolgok nem vonatkoznak rád, de mégis másokra vonatkoznak. Akár azért, mert úgy gondolja, hogy az emberek nem olyan okosak, mint te, vagy ők hiányzik a bizonylat vagy a tapasztalat megvan, akárhogy is álszentnek mondhatod magad. Ennek megvalósulásának csökkentésének egyik módja a munka tompítja az egódat, ami általában sok ember számára hasznos gyakorlat.

Jobban érdekel a megjelenés, mint az önzetlenség

Ha főként azért tesz kedves dolgokat, hogy kielégítse saját személyes igényét, hogy kedvesnek és önzetlenül nézzen ki más emberek számára, akkor gratulálok – lehet, hogy képmutató vagy. Mint Susan Krauss Whitbourne pszichológus írta Pszichológia ma négy évvel ezelőtt, az önkép megőrzésének szükségessége az önzetlenség cselekedeteivel régóta része az álszent arzenáljának.

Alapján Whitbourne:

A képmutatók valószínűleg gyarapodnak motiváció a jó megjelenés vágyától, nem csupán a személyes célok kielégítésének belső vágyától.

Általában következetlen vagy az életben

Lehet, hogy hirdet bizonyos értékeket de következetesen nem felel meg nekik. Következetlenség, a tág, átfogó értelemben a az álszentség fémjelzi. Ismert, hogy különféle baloldali társadalmi okok miatt csökönyös, de szereti azt kvetchelni, hogy a kormány ellopja a pénzét minden alkalommal, amikor benyújtja az adókat?

Mint kutatók a European Journal of Psychology írta 2015-ben, az inkonzisztencia fogalmát így definiálják:

A mások erkölcsi követelményének hivatása, hogy az ember elmulasztja betartani önmagát; olyan esetek, amikor az ember mond valamit vagy sejtet valamit a nyilvánosság előtt, és másként viselkedik a magánéletben; olyan példák, amelyekben az állítólagos vagy hallgatólagos meggyőződés NEM egyezik a viselkedésükkel.

Természetesen mindenki időnként következetlen, de amikor karaktered meghatározó szabálya, inkább than a ritka kivétel, csak lehet, hogy a képmutató.


Source link


15 Views 0 Ratings Rate it