Hogyan lehet megnyitni a Chrome inkognitómódját egy billentyűparancs segítségével

Avatar Gadam | 2020.12.22. 26 Views 0 Likes 0 Ratings

26 Views 0 Ratings Rate it

Google Chrome Hero

Ha valaha is meg kell tennie valamennyit privát böngészés a Google Chrome-ban egyszerűen megnyithatja az inkognitóablakot egy billentyűparancs segítségével. Ebben a speciális módban a böngészési előzmények nem kerülnek tárolásra a helyi gépen. Így indíthatja el.

Először nyissa meg a Chrome-ot. Bármely Chrome böngészőablak megnyitásakor nyomja meg a következő billentyűzetkombinációt egy új inkognitóablak megnyitásához:

  • Windows, Linux vagy Chromebook: Nyomja meg a Ctrl + Shift + N billentyűkombinációt
  • Mac: Nyomja meg a Command + Shift + N billentyűkombinációt

A billentyűparancs megnyomása után megnyílik egy speciális inkognitóablak.

A Google Chrome inkognitómód ablak

Valahányszor inkognitómódban van, meg tudja mondani, mert a Chrome böngészőablak eszköztárának sötétebb színvilága van, és az eszköztár címsora mellett egy kis inkognitó ikon található.

A Google Chrome Incognito logó az eszköztáron

Az inkognitóablakban való böngészés közben a Chrome nem tárolja helyileg a böngészési előzményeket, a webhelyadatokat, a cookie-kat vagy az elmentett űrlapadatokat, miután bezárta az inkognitóablakot. A letöltött fájlokat és könyvjelzőket azonban menti, hacsak nem távolítja el őket manuálisan.

Bármikor megnyomhatja a Ctrl + T (vagy a Command + T Mac gépen) billentyűkombinációt, hogy új lapot nyithasson meg az Incognito ablakban, és ezen a lapon a böngészési tevékenység helyileg is privát lesz.

Ne feledje, hogy az inkognitómód nem tökéletes, és így van nem véd meg azoktól, akik távolról megtekinthetik tevékenységét az interneten, például a munkáltatójától, az iskolájától, az internetszolgáltatójától vagy a meglátogatott webhelyektől. Csak azért, hogy megakadályozza a böngészési előzmények helyi szimatolását.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan működik a privát böngészés és miért nem nyújt teljes adatvédelmet

Ha készen áll a privát böngészés leállítására, be kell zárnia az inkognitóablakot. Ehhez billentyűparancs segítségével nyomja meg az Alt + F4 billentyűkombinációt Windows és Linux rendszeren, vagy a Command + Shift + W billentyűkombinációt Mac rendszeren. Vagy egyszerűen kattintson az egérrel az ablak sarkában található „X” -re. Maradj biztonságban odakint!
Source link


26 Views 0 Ratings Rate it