Hogyan lehet megszabadulni a leeresztett legyektől

Avatar Gadam | 2020.12.11. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Illusztráció a Hogyan szabaduljunk meg a legyekből című cikkhez

Fénykép: momente (Shutterstock)

A lefolyó legyek, más néven lepkék legyei, apró, gnat-szerű hibák, amelyeket általában a fürdőszobai mosogató körül repülnek, mivel nedves, sötét terekben élnek, ahol lárvájuk táplálkozhat. Vízben kelnek ki, hasonlóan a szúnyogokhoz, és körülbelül két hétig élnek. Láthatja őket a kádban vagy az alagsorban, vagy bármely olyan helyen, ahol álló víz gyűlhet össze. Ha megszakítás nélkül, a legyek el tudnak feküdni 300 tojás 48 órán belül, és bár nem hordoznak betegséget, ezek a hibák irritálóak lehetnek, és gyorsan átvehetik otthonát. Szerencsére a lefolyó legyeket csak néhány háztartási eszközzel lehet felszámolni. Íme néhány módszer a fertőzés kiküszöbölésére és a terjedés megállítására.

Ragadja meg őket szalaggal

Ha meg akarja akadályozni a leeresztett legyeket a forrásnál, helyezzen egy darab ragasztószalaggal lefelé egy szalagot, amely egy éjszakára elzárja a lefolyócsövet. Reggel lassan távolítsa el a szalagot, hogy ellenőrizhesse a befogott legyek számát. Tegye ezt több éjszakán át a fertőzés felmérése érdekében. Ha a szalagot letakarják, és a legyek tovább szaporodnak a házban, előfordulhat, hogy valami mást kell kipróbálnia, vagy hivatásos hivatásos irtót kell hívnia. De ha észreveszi, hogy csökken a szám, akkor a háztartási erőfeszítéseknek elegendőnek kell lenniük.

Csapdába őket ecettel, cukorral és szappannal

Irányítsd a fertőzést úgy, hogy a felnőtt legyeket egy tálzal és műanyag csomagolással ecettel csapdába ejted.

Szükséged lesz:

  • Közepes méretű tál
  • almaecet
  • Cukor
  • Mosogató szappan
  • Műanyag csomagolást

Öntsön egy csésze almaecet egynegyedét a tálba, egynegyede egy csésze cukorral és öt-tíz csepp mosogatószerrel. Helyezze a műanyag csomagolást szorosan a tál fölé, és szúrjon kis lyukakat a celofánba. A lefolyó legyeket vonzza a cukor és az ecet oldata, míg a szappanos konzisztencia megakadályozza őket a menekülésben.

Öblítse le a csöveket forró vízzel

A forró víz feloszlatja a szennyeződést, és a lárvát felszabadítja a csövekből, és közben a csatornába öblíti őket. Melegítsen fel egy vízforralót forrásra (a vízforraló megkönnyíti az öntést, de az edény ugyanolyan jól működik), majd néhány hétig naponta egyszer vagy kétszer lassan öntse le a lefolyóba, hogy elpusztítsa és eltávolítsa a lárvákat. Szórjon szappant a lefolyóba, hogy ne képződjön új lárva – a meleg vízzel elkevert mosogatószappannak van rovarölő hatás, azonnal megöli a hibákat, és bevonja a területet, hogy megakadályozza a jövőbeni fertőzéseket.

Ez a történet eredetileg 2011-ben jelent meg, és 2020. december 11-én frissítették további információkkal és a Lifehacker stílusirányelveinek való megfelelés érdekében.

[ad_2]
Source link


28 Views 0 Ratings Rate it