Hogyan lehet növelni a megosztott értéket az integrált vagy az elhallgatott marketinggel?

Avatar admin | 2021.03.06. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

Abban az időben, amikor fogyasztói tájak minden eddiginél gyorsabban mozognak, a költségvetéseket folyamatosan értékelik, és a marketinget vizsgálják.

A kommunikáció és az együttműködés létfontosságú.

A CMO-k és a B2B vagy a B2C marketing részlegek vezetői erőteljes nyomás alatt vannak, hogy egyre jobb módszereket találjanak az együttműködés fokozására, mivel az egyének és az ügynökségek különálló szerepet töltenek be.

Hagyományosan elhallgattatták a marketinget, hogy a vállalatok egyre szélesebb körű csatornákon élvezhessék a szakértelmet.

Ez a megközelítés életképesnek bizonyult a kisvállalkozások számára, de az üzleti növekedés során az ilyen típusú megosztottság az együttműködés ellensége lehet.

Megakadályozhatják a funkcionális csapatok összefogását a legjobb eredmények elérése érdekében.

Gondolj bele a szempontból Vállalati SEO és PPC – tudjuk, hogy jobban működnek együtt, de hogyan lehet a két csapatot összefogni és megosztani az adatokat?

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Mit jelent az elhallgatott megközelítés a marketingstratégiához

A következetesség kulcsfontosságú a marketingben, ahol az állandó kapcsolatban álló ügyfél ugyanazt a hangot és stílust szeretné látni a csatornákon keresztül.

Ha a csapatok egymástól elzárva dolgoznak, az következetlenségeket eredményez a márka stratégiájával és a rosszul illesztett üzenetekkel, ami szétválasztott és nem megfelelő tapasztalatokat eredményez az ügyfél számára.

A csapatok elhallgattatása azt is eredményezheti, hogy egymással szembeállítják őket, mivel a rövid távú értékesítési nyereségért versenyeznek, ahelyett, hogy hosszabb távú stratégiákra összpontosítanának, ami károsíthatja a márkát.

Ez a fajta versenykörnyezet nemcsak azt jelenti, hogy a lehetőségek elvesznek, hanem azt is, hogy a munkakultúrák barátságtalanná, politikaivá és demoralizálóvá válnak.

Csakúgy, mint a SEO-nál, más marketing tudományágaknak holisztikusabb gondolkodásmódot kell alkalmazniuk.

Azok a csapatok, amelyek nem tudják elérni ugyanazokat a célokat, elmulasztják a létfontosságú növekedési lehetőségeket és az inkrementális nyereséget, amelyet az integráltabb kampányok révén lehet legjobban megvalósítani.

Amikor az emberek silókban dolgoznak, nincs egyetlen nézet az ügyfélről.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Kritikus megérteni az átfogó vásárlói utat és a csapattagok minden helyét.

Az egyértelmű kommunikáció hiánya és a felek közötti információmegosztás vonakodása időveszteséget és késleltetett projekteket, valamint hatástalan kampányokat eredményezhet.

A részlegek összekeverik a már meglévő információkat, amelyek redundanciát eredményeznek, vagy teljesen figyelmen kívül hagyják az adatokat.

Röviden, az együttműködés hiánya veszélyeztetheti az üzletet.

Kihívások az elhallgatott marketinggel

Előnyök és hátrányok

Másrészről a keresztfunkcionális munka magában foglalja az adatok, meglátások, kreativitás, ismeretek, tapasztalatok és média összehozását az üzleti siker maximalizálása és a lehető legjobb élmény biztosítása érdekében az ügyfél számára.

Ez a fajta integrált marketing lehetővé teszi a csapat számára, hogy az elejétől a végéig felügyeletet biztosítson egy projekt felett, ami gördülékenyebbé és hatékonyabbá teszi a projekt irányítását.

Az alkalmazottak számára előnyös, ha nagyobb képet láthatnak, ami segít abban, hogy jobban befektessenek, és nagyobb lehetőségeket találjanak készségeik fejlesztésére.

Az előnyök kiterjednek a marketingen túl a nagyobb szervezeten belüli sikerére is.

A közös célok és az információk rendszeres megosztása e célok elérése érdekében javítja a marketing láthatóságát és hitelességét.

5 módszer a marketing silók lebontására és hatékonyabbá tételére

1. Hozzon létre közös célokat

A részlegeknek saját és megosztott mérőszámokkal kell rendelkezniük, a legfontosabb teljesítménymutatókkal (KPI) a márka és az ügyfélkapcsolat javítása érdekében.

A célok túl gyakran taktikák vagy csatornákra vonatkoznak, és a csapatok végül egymással versenyeznek.

A közös célok azonnal közös alapot teremtenek és meg kell adni az alapot, amely alapján a multidiszciplináris csapatok megismerhetik a nagyobb képet (és azon belüli helyüket).

2. Strukturálja csapatát a siker érdekében

A csapatok felépítésének módja hatásos lehet.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Tíz évvel ezelőtt valószínűleg volt egy kreatív és egy elemző csapat, amelyek teljesen elkülönültek egymástól.

Most ugyanazokban a csapatokban vagy projektekben talál kreativitást és elemző gondolkodást – sőt, egyetlen alkalmazotton belül.

Győződjön meg róla, hogy ezeket az alapokat lefedte, és hogy minden csapat tagja megérti a szerepét.

Segít abban, hogy ismerjék a csapat többi tagjának erősségeit is. Kihez fordulhatnak egy adott típusú kérdéshez vagy segítségkéréshez?

3. Hozzon létre közös marketing adatforrásokat a döntéshozatal megerősítéséhez

A munkafolyamat és az együttműködési szoftverek segítségével létrehozhatja az eszközök és erőforrások tárházát a többfunkciós csapatok jobb tájékoztatása érdekében.

A teljesítményjelentéseket nem feltétlenül kell bemutatni a csapatnak; a projekten belül elérhetővé tehetők és röviden megvitathatók.

Képeszközök, megosztott információk, kreatív tájékoztatók, projekttervek és még sok más proaktívan adjon betekintést hogy mind ugyanazon az oldalon szerepelnek, ahelyett, hogy hagynák őket, hogy információkat keressenek egymás után.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

4. Rendeljen egy fő marketingtervet, amelyhez minden csapattag hozzáférhet

A projekt vagy kampány összes működő részét vezérlő alapvető megértés a legfelső szinten él, de nem kell ott maradnia.

Távolítsa el az „én részleg” mentalitást azáltal, hogy meghívja az összes csapattagot, hogy havonta és negyedévente nézzék meg, beszéljék meg és tegyenek fel kérdéseket a Marketing általános céljairól és az üzenetkezelési témákról.

Azok a napok, amikor a kártyákat szorosan mellkason tartották, és csak itt-ott osztottak meg információkat, már rég elmúltak.

Ma a multidiszciplináris csapatok akkor működnek a legjobban, ha a PPC megérti, hogy mi a helye a kampányban, és miért, és amikor a SEO tudja, hogy a PPC milyen hiányosságokat tölt be, és hogy mindez együtt hogyan közelíti őket a kollektív célhoz.

5. Tegye fontossá a marketinges találkozókat és a keresztképzést

Senki sem szeret beülni órákig tartó találkozók a munkájuk szempontjából lényegtelen információk hallgatása.

Azonban elengedhetetlen az egyensúly megteremtése és annak biztosítása, hogy az egész csapat legalább alaposan megértse a nagyobb képben elfoglalt helyét.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Ha megértjük, hogy mások mit dolgoznak, és még megtanulják is, hogy mit csinálnak, ez segít a csapat tagjainak az empátia kialakításában és annak megértésében, hogyan működnek együtt a közös célok támogatásában.

Tartsa az összes kezű találkozókat rövidek és relevánsak, és a készségmegosztó foglalkozásokat tekintsék nemcsak oktatásnak, hanem csapatépítő gyakorlatoknak is.

Következtetés

Mivel a szervezetek agilisabb megközelítést alkalmaznak az üzleti életben, ugyanez vonatkozik arra is, hogy a csapatok (beleértve a marketinget is) hogyan működnek együtt a csatorna és az általános üzleti célok elérése érdekében.

A teljesítmény a következetes együttműködésen és kommunikáción múlik.

Régóta tudjuk, hogy a silók lebontása szerves részét képezi az omnichannel kampányok sikerének. Fontos azt is felismerni, hogy az integrált csapatok és kampányok jobban támogatják az egyes csapattagokat és teljesítményüket.

Az emberek már nem fogyasztják a silókban lévő médiát, így marketingesként sem nekünk kellene kampányainkat létrehoznunk és futtatnunk.

További források:

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban


Kép jóváírása

1. kép: Forbes Insights
Source link


14 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok