Hogyan lehet örökké életben tartani a karácsonyi kaktuszt

Avatar Gadam | 2020.12.26. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan tartsuk örökké életben a karácsonyi kaktuszt cikkhez

Fénykép: Boryana Manzurova (Shutterstock)

Amikor az év ezen időszakában élelmiszerboltba megy, van értelme a lehető leggyorsabban ki- és bejutni. Tehát, ha elrepült a szezonális növények mellett, amelyek általában a bolt előtt, a bevásárlókocsik közelében élnek, és a folyosók Supermarket Sweep stílusába ütköznek, jó eséllyel lemaradt a karácsonyi kaktuszokról. (Ők azok, amelyek nem mikulásvirágok.)

Lehet, hogy nem néz nagyon karácsonykor – főleg, hogy sokuk különböző árnyalatú rózsaszín, narancs és sárgák– de ez valójában jó dolog, mert ezek a növények egész évben megérdemelnek egy helyet az ablakpárkányon. Valójában vannak jelentések nak,-nek Karácsonyi kaktuszok élő több mint 100 éve, így van esély arra, hogy az élelmiszerbolt üzem túléljen téged. Íme néhány tipp ennek megvalósításához (vagy legalábbis egészségének megőrzéséhez).

Hogyan kell gondoskodni egy karácsonyi kaktuszról

Ha idén felvett vagy kapott egy karácsonyi kaktuszt, ne dobja ki az év elején, mivel egy élő karácsonyfa lehet. Ez most alapvetően a család része, ezért itt az ideje megtanulni, hogyan kell gondoskodni róla.

Egy an interjú a Tulsa World-lel, Dr. Tom Ingram, az Oklahoma Állami Egyetem kertészese megosztott néhány tippet a színes kaktusz életben tartására. (Ami valószínűleg több erőfeszítést igényel, mint gondolnád).

Először is, Ingram elmagyarázza, hogy a karácsonyi kaktuszok a növényi szakmában dolgozók „rövid nappali növényeknek” nevezik – ami azt jelenti, hogy virágrügyek termeléséhez csökkentett napfényre és hűvösebb hőmérsékletre van szükségük. Ez a szabadban működik Brazíliában, ahol a kaktuszok őshonosak, de nem annyira télen bent. De van néhány módja annak, hogy működjön. Ingramenként:

  • Tartsa a kaktuszt hűvös, világos beltéri helyen, ahol a nappali hőmérséklet 65-70 fok, az esti 55-65 fok között van. (Ez azt jelentheti, hogy huzatos ablakpárkányon vagy valahol nem kap annyi hőt, mint a hely többi része.)
  • Ha a kaktuszt valahol olyan helyen tartják, amely éjszaka nem süllyed 55 fok körüli szintre, akkor minden este legalább 12 órányi sötétségre van szükség körülbelül hat hétig, mielőtt virágoznának.
  • Győződjön meg arról, hogy az edény jó vízelvezetéssel rendelkezik. Ne öntsön vizet, de ne feledje, hogy ez a fajta kaktusz nem tartja vissza a vizet, mint zamatos kollégái.
  • Körülbelül háromévente cserepesítse újra növényét, de ennél nem gyakrabban. (Szeretnek gyökeret ereszteni.)

Ingram kínál részletesebb tanácsok a cikkben, de ha más nem, ezek a tippek megakadályozzák, hogy karácsonyi kaktuszát a radiátor tetejére tegye, mert feltételezi, hogy a lehető legtöbb hőt akarja, és úgy tesz, mintha otthon lenne egy sivatagban.


Source link


18 Views 0 Ratings Rate it