Hogyan lehet streamelni az év egyetlen teljes napfogyatkozását

Avatar Gadam | 2020.12.12. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció az Év egyetlen napfogyatkozásának átfolyása című cikkhez

Fénykép: kdshutterman (Shutterstock)

Valamikor fény volt az életünkben, de most főleg szétesünk, miután az évet megpróbáltuk eligazodni az életben egy járvány idején. Ráadásul ez egy elnökválasztási év is, amelynek köszönhetően politikai porhordóban éltünk, amely folyamatosan szikrákat váltott ki. Néha úgy érezheti, hogy semmit sem tehetünk, hogy akár a csodálkozás apró pillanatait is megtapasztaljuk – vagy legalábbis valamiféle figyelemelterelést a jelenlegi valóságunktól.

Most gondoljon vissza 2017. augusztus 21, mikor, néhány percre sok ember abbahagyta a munkát, és kiömlött az utcára hogy teljes napfogyatkozásnak lehessen tanúja. Sajnos ez a pontos forgatókönyv lehetetlen az Egyesült Államokban, különféle okok miatt, de hétfőn újabb teljes napfogyatkozás következik. És bár személyesen nem láthatjuk, mégis csatlakozzon a világ többi részéhez és nézze meg az élő közvetítést. Így teheti meg.

Mi a napfogyatkozás?

Ha gyors frissítésre van szüksége, a napfogyatkozás történik amikor úgy tűnik, mintha elmúlna a hold a nap előtt. A teljes napfogyatkozás során a nap 100% -a be van fedve, míg a részleges fogyatkozás pontosan az, aminek hangzik. Ez diagram a NASA-tól felsorolja az összes napfogyatkozást 2011 és 2020 között. A hétfő lesz a hatodik teljes napfogyatkozás ebben az időszakban – tehát nem fordulnak elő ilyen gyakran, de rendszeresen előfordulnak. Más szavakkal, hébe-hóba sötétedik a nap.

Hogyan áramoljuk be a nap teljes napfogyatkozását

Ezúttal Dél-Amerikában élők fogják kezelni a szoláris jelenséget. A napfogyatkozás december 14-én, hétfőn történik és EST 8: 33-kor kezdődik, majd EST 13: 53-kor ér véget.

Mint a 2017-es napfogyatkozás, van egy keskeny ösvény a totalitáshoz, vagyis azt, hogy az adott területen a hold teljesen eltakarja a napot, míg a közeli régiók részleges fogyatkozást fog látni. Várhatóan az összesség legfeljebb 2 perc és 10 másodpercig tarthat, amelynek útja a chilei Saavedrában, a kontinensen kezdődik és az argentin Salina del Eje-ben ér véget, mielőtt továbbjutna az Atlanti-óceánra.

A NASA kezdi a fogyatkozást Chiléből EST 9: 40-kor, egy elbeszélt programmal (spanyolul) EST 10: 30-kor. Mindkettő lesz megtekinthető a Space.com oldalon a NASA jóvoltából vagy az ügynökség honlapján keresztül.


Source link


16 Views 0 Ratings Rate it