Hogyan lehet streamelni az Xbox Series X | S-ről iPhone vagy Android rendszerre

Avatar Gadam | 2020.12.09. 251 Views 0 Likes 0 Ratings

251 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Xbox játék streaming
Microsoft

Igen, okostelefon segítségével távolról is játszhat az Xbox Series X vagy S konzolon. A streaming helyi hálózaton vagy az interneten keresztül működik, és ez a tökéletes megoldás, ha valaki más szeretné használni a tévét. Így állíthatja be.

Távoli lejátszás beállítása Xbox Series X vagy S készüléken

Távoli játékhoz először engedélyeznie kell a távoli funkciókat a konzolján. Ehhez az Xbox energiaellátó „Instant-On” funkcióját kell használnia, amely drasztikusan felgyorsítja a konzol kezdési idejét.

A kezdéshez kapcsolja be az Xbox-ot, és nyomja meg az Xbox gombot az útmutató megnyitásához. Válassza a „Profil és rendszer” fület, majd válassza a „Beállítások” lehetőséget. Keresse meg az Eszközök és kapcsolatok> Távoli szolgáltatások lehetőséget, és ellenőrizze, hogy be van-e jelölve a „Távoli szolgáltatások engedélyezése” jelölőnégyzet.

Távoli funkciók engedélyezése az Xbox Series X | S készüléken

Engedélyezze az „Azonnali bekapcsolás” lehetőséget az „Energiaellátás mód” alatt, ha még nem tette meg. Ezután válassza a „Távoli lejátszás tesztelése” lehetőséget, és várja meg, amíg az Xbox elvégez néhány önellenőrzést annak megállapítására, hogy a játék streamingje mennyire működik a kapcsolat során.

Miután ez elkészült, látnia kell néhány információt arról, hogy internetkapcsolata mennyire alkalmas az otthoni külsõ streamingre. Ez azt is jelzi, hogy az Xbox-vezérlője naprakész-e, és hogy az áramellátási beállítások alkalmasak-e távoli lejátszásra.

Távoli lejátszás tesztelése Xbox Series X | S rendszeren

A véglegesítéshez válassza a „Távoli lejátszás engedélyezése” lehetőséget. Ezután meg kell jelennie egy üzenet, amely megerősíti, hogy minden készen áll az indulásra. Ha valaha is szeretné kikapcsolni a Távoli lejátszást, csak térjen vissza ehhez a menühez, és törölje a jelet a „Távoli funkciók engedélyezése” jelölőnégyzetből.

Ha visszakapcsolja az energiagazdálkodási módot „Energiatakarékos” módra, akkor a Távoli lejátszás funkciókat is letiltja.

Konfigurálja az Xbox alkalmazást, és párosítsa a vezérlőt

Ha még nem tette meg, ragadja meg az Xbox alkalmazást iPhone, iPad, vagy Android. Jelentkezzen be ugyanazokkal az Xbox hitelesítő adatokkal, amelyeket a konzolján használ, majd érintse meg a „Könyvtár” fület. A képernyő tetején koppintson a „Konzolok” elemre.

Xbox alkalmazás iOS rendszerhez

Ha a konzol már szerepel a listán, készen áll az indulásra. Ha még nem állította be az alkalmazást, koppintson a „Konzol beállítása” elemre. Innen beállíthat egy új konzolt, vagy hozzáadhat egy meglévőt. Csak kövesse az utasításokat a konzol és az okostelefon összekapcsolásához a képernyőn megjelenő kód beírásával.

Jegyzet: Az X és S sorozathoz kapott Xbox vezeték nélküli vezérlőt jelenleg nem támogatják az Apple készülékei. A Microsoft megígérte, hogy a jövőben firmware-frissítéssel érkezik a támogatás. Addig használhat más támogatott vezérlőket is, például egy Xbox One vezérlőt vagy a Sony DualShock 4-et.

Párosítsa a DualShock 4-et iPhone-val Bluetooth-on keresztül

Most meg kell párosítsa a vezérlőt az okostelefonnal a Bluetooth beállításai alatt. A folyamat az eszköztől függően változik, de általában csak a vezérlőt használja felfedezési módba, majd koppintson rá, amikor megjelenik az elérhető Bluetooth-eszközök listájában.

Tesztelés céljából egy DualShock 4-et csatlakoztattunk egy iPhone X-hez, amely azonnal működött. Pillanatok alatt PlayStation vezérlővel repültünk az Xbox műszerfala körül.

Indítsa el a játékokat az Xbox alkalmazáson keresztül

Indítsa el az Xbox alkalmazást, és koppintson a konzol ikonra a jobb felső sarokban. A megjelenő panelen érintse meg a „Távoli lejátszás ezen az eszközön” elemet, majd várja meg, amíg az okostelefon csatlakozik a konzolhoz.

Amikor meglátod az irányítópultot, akkor jó vagy. Most már használhatja az Xbox-ját, mintha közvetlenül előtte ülne, az okostelefon pedig távoli kijelzőként működik.

Távoli játék ezen az Xbox-on iPhone-on keresztül

Az, hogy ez az egész mennyire működik, teljes mértékben az Ön által használt kapcsolattól függ. Tesztjeink során az Xbox és a vezeték nélküli routerrel egy szobában ülve szinte tökéletes streaming élményt nyújtott, nagyon kis késéssel vagy látható videotömörítéssel.

Ha bármilyen teljesítményprobléma merül fel, próbáljon átállni egy gyorsabb, 5 GHz-es vezeték nélküli hálózatra, ha van ilyen. A vezetékes Ethernet-kapcsolat használata az Xbox-on szintén segít.

Streamelhet Windows 10 vagy Mac rendszerre?

A konzol 2020 végi megjelenésétől kezdve a Microsoft még nem jelentette be az X vagy S sorozatú játékok streamingjének támogatását Windows vagy Mac számítógépeken. Az öreg Xbox Console Companion alkalmazás Windows 10 rendszerhez jelenleg csak az Xbox One korszak konzoljaival működik.

Azonban egy sasszemű ember megosztotta ezt a megoldást a Twitteren. Elméletileg bárki, akinek új Apple Silicon Mac képesnek kell lennie az Xbox iPhone alkalmazás letöltésére és futtatására a Mac asztalon, és ugyanazt a funkciót kell elérnie. Ezen módszerek egyikét sem teszteltük, így a futásteljesítmény változhat.

A távoli lejátszás helyi kapcsolaton keresztül rendben van, de a Microsoft rendelkezik a Project xCloud szolgáltatással is, amely lehetővé teszi streamelj egész játékokat internetkapcsolaton kívül és Game Pass-előfizetés. Ez az opció a Microsoft szervereiről is továbbítja a játékokat, az Xbox konzol helyett.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi az Xbox Cloud Gaming (Project xCloud)?[ad_2]
Source link


251 Views 0 Ratings Rate it