Hogyan lehet törölni és helyreállítani a törölt e-maileket a Gmailben

Avatar Gadam | 2020.12.19. 511 Views 0 Likes 0 Ratings

511 Views 0 Ratings Rate it

Google Gmail logó

Az e-mailek törlése csak egy a sok lépésből az alapvető postaláda-higiénia számára, de ezzel együtt egy fontos e-mail időnként történő véletlen törlése is bekövetkezik. Azért vagyunk itt, hogy megmutassuk, hogyan lehet mind az e-maileket törölni, mind némi szerencsével helyreállítani őket Gmail.

Hogyan lehet törölni az e-maileket a Gmailben

Az e-mailek törlése nem feltétlenül nehéz feladat, de elég nagy beérkező levelekkel mindenképpen nehézkes lehet. Még mindig meg kell tenni. A Gmail lehetővé teszi az e-mailek törlését közvetlenül egy böngészőből vagy az okostelefon vagy táblagép Gmail alkalmazásából.

Törölje az e-maileket a Gmailben egy webböngészőben

Az e-mailek böngészőből történő törlésének egyik fő előnye, hogy kiválaszthatja és törölheti az összes megjelenített üzenetet egy kategóriában – ez a szolgáltatás nem érhető el a mobilalkalmazásban.

Először nyissa meg a számítógépén a webböngészőt és jelentkezzen be Gmail-fiókjába. Miután bejelentkezett, válassza ki a törölni kívánt e-maileket az e-mail melletti négyzetre kattintva. Sikeresen kiválasztotta az e-mailt, ha egy négyzet jelenik meg a mezőben, és az e-mail kék színnel van kiemelve.

Jelölje ki az összes törölni kívánt e-mailt. Vagy ha törölni kívánja az ezen az oldalon megjelenő összes e-mailt, kiválaszthatja őket az e-mailek fölött található jelölőnégyzetre kattintva.

Tipp: Beállíthatja, hogy hány e-mail jelenjen meg egy oldalon a Gmail Általános beállításai között (a fogaskerék ikon a jobb felső sarokban> Az összes beállítás megtekintése> Általános> Maximális oldalméret). Oldalanként legfeljebb 100 e-mailt jeleníthet meg.

Ezután keresse meg a Kuka ikont az e-mail ablaktábla felett. Ha az ikon fölé viszi az egérmutatót, megjelenik a „Törlés” feliratú tipp. Ne hagyja, hogy az eszköztipp megtévessze – erre az ikonra kattintva nem tulajdonképpen törölje az e-maileket. A „Kuka” mappába helyezi őket, ahol véglegesen törölheti őket, vagy hagyhatja őket 30 napig ülni, mielőtt automatikusan törlődnének.

Kattintson a „Kuka” ikonra az e-mailek elküldéséhez a Kuka mappába

Megjelenik egy pirítós értesítés, amely tudatja Önnel, hogy a kiválasztott üzenet (ek) a kukába került. Ha véletlenül törölte a rossz e-mailt, néhány másodperc áll rendelkezésére, hogy megnyomja a „Visszavonás” gombot a művelet előhívásához. Ha nem kattintott rá időben, ne aggódjon. Az e-mailt később is helyreállíthatja.

Az e-mailek végleges törléséhez lépjen a bal oldali ablaktábla „Kuka” mappájába.

Válassza ki a véglegesen törölni kívánt e-maileket az e-mail melletti négyzetre kattintva (vagy az összes e-mail kijelöléséhez kattintson az e-mail ablaktábla fölött lévő négyzetre). A kiemelés után kattintson a „Végleges törlés” gombra.

Figyelmeztetni kell: Miután rákattint a „Végleges törlés” gombra, ennyi. Az e-mailek eltűntek. Nincs „Biztos vagy benne” megerősítő üzenet, és a megjelenő pirítós értesítésben nincs „Visszavonás” gomb.

Nagyon nehéz helyreállítani a törölt e-maileket. Nem lehetetlen, de nehéz. Mielőtt erre a gombra kattintana, feltétlenül törölje az e-maileket.

Törölje az e-maileket a Gmailből a Gmail Mobile alkalmazás használatával

Az e-maileket a Gmail alkalmazással is törölheti iPhone, iPad, és Android. Ehhez nyissa meg az alkalmazást, és koppintson az e-mail bal oldalán található kör alakú ikonra. Megjelenik egy pipa.

Ezután koppintson a „Kuka” ikonra az e-mail elküldéséhez a kukába.

Megjelenik egy pirítós üzenet, amely tudatja Önnel, hogy az e-mailt a kukába helyezte. Van még egy „Visszavonás” gomb, amelyre koppintva visszavonhatja a műveletet. Ez az üzenet néhány másodperc múlva eltűnik, de később is visszaállíthatja az e-mailt, ha elmulasztotta ezt a lehetőséget.

Véglegesen törölheti az e-mailt, ha hasonló műveletet hajt végre a kukában. Koppintson a hamburger menü ikonjára a képernyő bal felső sarkában.

A megjelenő menüben koppintson a „Kuka” elemre.

A Kuka mappában koppintson az e-mail bal oldalán található kör alakú ikonra, majd a képernyő jobb felső sarkában lévő hárompontos ikonra.

A képernyő alján megjelenik egy menü. Koppintson a „Végleges törlés” elemre.

A kiválasztott e-mailek most véglegesen törlődnek.

Ha sok e-mail van a kukában, és biztos benne, hogy mindet végleg törölni kívánja, koppintson a képernyő tetején található „Kuka ürítése most” gombra.

Megjelenik egy üzenet, amely megerősíti, hogy biztosan törölni szeretné az összes e-mailt. Ha biztos benne, koppintson az „OK” gombra.

A kuka mappában lévő összes e-mailt törli.

Helyezze vissza a törölt Gmail e-maileket a kukából

A törölt e-mailek helyreállítása kissé nehéz, ha nem is lehetetlen. A helyzetedtől függően azonban szerencséd lehet.

Ha egy e-mailt a kuka kivételével bármely más mappába helyezett, akkor nem tulajdonképpen törölje az e-mailt. Az itt található figyelmeztetés az Ön e-mailjei, amelyek több mint 30 napja a kukában vannak, automatikusan törlődnek.

Ha kevesebb, mint 30 nap telt el, keresse meg a „Kuka” címkét, és keresse meg az e-mailt. Ha ott van, kattintson az e-mail bal oldalán található négyzetre annak kiválasztásához, majd kattintson az „Áthelyezés” ikonra. Mobileszközön koppintson az e-mail bal oldalán található kör alakú ikonra, koppintson a képernyő jobb felső sarkában lévő három vízszintes pontra, majd érintse meg az „Áthelyezés” ikont.

A megjelenő menüben kattintson (vagy koppintson a mobilra) arra a címkére, amelyre áthelyezni szeretné az e-mailt.

Az e-mail mostantól a kiválasztott mappában jelenik meg, és mostantól biztonságban van az automatikus törlés ellen.

Kérje a Google-t a törölt e-mailek helyreállításáról

Az e-mail-helyreállítási munkafolyamat segítségével megkérheti a Google-t a törölt e-mailek helyreállítására.

A jelentkezéshez menjen át a Gmail üzenet-helyreállító eszköz oldalon, és erősítse meg fiókjának adatait. Az itt látható e-mail lesz az az e-mail, amellyel jelenleg bejelentkezett. Ha nincs bejelentkezve, akkor ezt meg kell tennie.

Az e-mail fiók megerősítéséhez kattintson a „Folytatás” gombra.

Ezután meg kell védenie a fiókját (a Google ad néhány ajánlást, hogyan biztonságosabbá tegye fiókját), és módosítsa a jelszavát. A Google linkeket biztosít az oldalon – csak kattintson rájuk, és kövesse a folyamatot.

Kattintson a „Folytatás” gombra a következő lépés folytatásához.

Ezután újra meg kell erősítenie a fiók adatait. Pontosan ugyanaz, amit az első lépésben tett. Kattintson a „Folytatás” gombra. Miután rákattint a Folytatás gombra, a Google meglátja, vissza tudja-e állítani az e-maileket.

Néhány pillanat múlva hibaüzenetet vagy sikerüzenetet kap. Ha hibaüzenetet kapott, akkor nem tehet semmit – az e-maileket törli a Google szervereiről. Ha sikerüzenetet kapott, a következő 24 órán belül meg kell kapnia az e-maileket.

Amint azt a sikerüzenetben megfogalmaztuk, e-mailjeinek a beérkező levelek bal oldalán található „Összes levél” fülön kell megjelenniük. Használhatja is A Gmail keresési funkciója hogy megpróbálja megkeresni az e-mailt.

Helyezze vissza a Gmail e-maileket a Google Workspace-ből

Google Workspace olyan eszközöket és prémium szolgáltatásokat nyújt, amelyeket nem talál az ingyenes Gmail-fiókjában. Ingyenes Gmail-fiókkal 30 napon belül helyreállíthatja a törölt e-maileket. A Google Workspace további 25 napos ablakot biztosít.

Az e-mailek helyreállításához a Workspace rendszergazdájának kell lennie. Ellenkező esetben meg kell kérnie egy Workspace adminisztrátort, hogy ezt tegye meg helyetted.

Jelentkezzen be az adminisztrátori fiókba kattintson a „Felhasználók” elemre.

A felhasználók listájából válassza ki azt a felhasználót, akinek vissza szeretné állítani az e-maileket.

Válassza ki a felhasználót a listából

Kattintson a bal oldali ablaktáblán az „Adatok visszaállítása” elemre.

Megjelenik az „Adatok visszaállítása” ablak. Válassza ki azt a dátumtartományt, amelyből megpróbálja visszaállítani az e-maileket, válassza az „Alkalmazás” legördülő menü „Gmail” elemét, majd kattintson a „Visszaállítás” gombra.

Megjelenik egy pirítós értesítés arról, hogy az adatok rövidesen visszaállnak a Gmail-fiókjába.


Fontos e-mail véletlen törlése vitathatatlanul stresszes esemény. Ha ezúttal nem sikerült helyreállítania e-mailjét, tegye meg a megfelelő lépést készítsen biztonsági másolatot e-mailjeiről hogy megakadályozzák a jövőbeni eseményeket.
Source link


511 Views 0 Ratings Rate it