Hogyan oldhatja fel Chromebookját Android telefonjával

Avatar Gadam | 2020.12.21. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

A Chromebook feloldása Android okostelefonnal történik
Konstantin Savusia / Shutterstock

Nem akarja megadni minden alkalommal a jelszavát, amikor bejelentkezik Chromebookjára? Ha androidos okostelefonja van, szinte azonnal feloldhatja számítógépét. Így állíthatja be.

Mielőtt kinyitná a Chromebookot androidos telefonjával, először párosítania kell mindkét eszközt. Ne feledje azonban, hogy ez a funkció csak az Android 5.1 vagy újabb rendszert futtató telefonok és a Chromebookok esetében érhető el, legalább a Chrome OS 71 frissítéssel.

Ahhoz, hogy ez működjön, meg kell győződnie arról is, hogy a Chromebook és az Android telefon egyaránt ugyanazzal az elsődleges Google-fiókkal van-e bejelentkezve.

Ezután kattintson Chromebookján a képernyő jobb alsó sarkában található állapotterületre, ahol a Wi-Fi és az akkumulátor állapotát mutatja. A következő panelen válassza ki a fogaskerék ikont a Beállítások menübe való belépéshez.

Kattintson a Chrome OS beállításainak parancsikonjára

Görgessen le a „Csatlakoztatott eszközök” szakaszig, és kattintson az „Android Phone” lehetőség melletti „Beállítás” gombra.

Csatlakoztassa az Android telefont a Chromebookhoz

Az előugró ablakban válassza ki androidos telefonját az „Eszköz kiválasztása” legördülő menüből. Ezután válassza az alján található kék „Elfogadás és folytatás” gombot.

Válassza az Android telefon lehetőséget a Chromebookon való csatlakozáshoz

A következő oldalon jelentkezzen be Google hitelesítő adataival. Hamarosan látnia kell egy „All Set” megerősítő ablakot. Az ablak bezárásához kattintson a „Kész” gombra.

Ellenőrizze az Android telefon és a Chromebook szinkronizálását

Térjen vissza a Chromebook Beállítások menüjébe, és ezúttal a „Csatlakoztatott eszközök” részben talál egy „Ellenőrzés” lehetőséget. Jelölje ki ezt, majd oldja fel Android-telefonjának zárolását, ha még nincs feloldva. Értesítést kell kapnia arról, hogy Chromebookja és Android-telefonja mindkét eszközön össze van kapcsolva.

Android-telefonhoz és Chromebookhoz kapcsolódó értesítés

Menjen vissza a Chromebook Beállítások> Csatlakoztatott eszközök menüjébe, és válassza ki Android-telefonját. Váltsa át a „Smart Lock” opciót, és írja be a Chromebook jelszavát.

Engedélyezze a Smart Lock funkciót a Chromebookon

Zárja le a Chromebookot, és tesztelje, hogy a Smart Lock aktív-e. Ehhez nyomja meg hosszan a dedikált gombot a billentyűzeten.

Amint feloldja a Bluetooth-kompatibilis Android-telefonját, a jelszómező melletti zár ikon narancssárgáról zöldre vált. Ez azt jelenti, hogy hitelesített. Most csak annyit kell tennie, hogy a Chromebook zárolásának feloldásához kattintson a fiók képére.

Oldja fel a Chromebookot Android-telefonnal


Hasonlóképpen elérheti androidos telefonjait, és válaszolhat azokra SMS-üzenetek a Chromebookon.

ÖSSZEFÜGGŐ: Szöveges üzenetek küldése Chromebookról[ad_2]
Source link


28 Views 0 Ratings Rate it