Hogyan öltöztetheti fel kisgyermekét reggel harc nélkül

Avatar Gadam | 2020.12.14. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan ruházzuk fel kisgyermekét reggel harc nélkül című cikkhez

Fénykép: Kamelia Ilieva (Shutterstock)

Elég egyenesnek kell lennie: Az egyik reggel felébred, és egy nappali ruha helyett kicseréli a pizsamáját. Ez egy olyan dolog, amit mi emberek szinte mindennap csinálunk, és a kisgyermek nem érdekli ennek a rituálénak a végrehajtását. Valójában az öltözködés puszta gondolata teljesen kiborítja őket.

Ha úgy találja magát, hogy be van zárva ebbe a mindent átható akaratcsatába kisgyermekével, van néhány ötletünk, amelyek elősegítik a frusztráltság szélét.

Hadd válasszanak

Ez a legfőbb tanács, amelyet a veterán szülők adnak az új szülőknek: A kisgyermekek kontrollálni akarják őket valami, bármi. Tehát kezdje azzal, hogy hagyja, hogy reggel kiválasszák a ruhájukat – vagy legalább egyszerű választási lehetőségeket adjon nekik, például válasszon a kék vagy a sárga ing között, vagy először azt az inget vagy a nadrágot vegye fel.

Amint azonban a kisgyermekek sok szülője megmondja: Biztosan választási lehetőséget ad nekik segít, de nem minden problémát old meg minden alkalommal. Egy szülő posztolt a mi oldalunkra Utódok Facebook csoportja tanácsot kérni erről a dologról:

Tehát ez a hároméves gyerek már egy ideje szedegetett ruhákat, és még mindig most is. Arra késztetve azonban, hogy valóban betegye őket tovább ahol elakadunk. Megzavarodik, kiabál a kutyával, vagy arcokat kezd a tükörben, és rengeteg „mókusa” van! pillanatok, ami 40 percbe telik, amikor csalódásként kérdezem és ismételgetem.

Ekkor van ideje kreatívnak lenni.

Legyen játék

A kisgyermek sokkal valószínűbb, hogy megteszi azt a dolgot, amit szeretne, ha kevesebb a házimunka és a játék. Csak szórakozni akarnak, és ha az öltözködés késlelteti a szórakozásukat, az egyetlen dolog, amit élvezetessé tenni. A Facebook-csoportunk néhány szülője így játszott:

  • Versenyezz velük. Ki öltözhet először – te vagy ők? Nem csak játszani szeretnek, hanem a kisgyermekek is győzelem.
  • Tegyen úgy, mintha öltözködne, olimpiai sport, játékonkénti kommentárokkal kiegészítve, miközben a kicsi az óra ellen versenyez.
  • Játék Madagaszkár „Szeretem mozgatni” és kihívja őket, hogy a dal vége előtt fejezzék be az öltözködést.
  • Hasonlóképpen hívja ki őket, hogy segítsenek felöltözni, mielőtt elénekelheti az egész ábécé-dalt, vagy egy bizonyos számig számolhat.
  • Hadd küzdjenek egymással a ruhák, hogy ki visel aznap: „Ella engem akar viselni!” – Nem, Ella engem akar viselni!
  • Megvesztegetni őket bármilyen szórakoztató dologgal, amellyel most következik, legyen szó a napi adventi naptár megnyitásáról, matrica hozzáadásáról a listájukra vagy kedvenc palacsintájuk elfogyasztásáról reggelire. Ez nem éppen játék, de olyan kifejezéseket használ, mint: „Miután felöltöztél, akkor mi megcsináljuk az XYZ-t … ”arra késztetheti őket, hogy elgondolkodjanak valamin, amit tudnak, hogy szívesebben csinálnának.

Ha teljesen kétségbeesett vagy

Tehát választási lehetőséget adott nekik, és ez egy ideig működött. Aztán belefogtál egy játékba, és ők ezt ásták, míg hirtelen nem. És most annyira belefáradt, hogy mindennap ezzel foglalkozzon, hogy csak sikítani tudna. Azt jelenti itt az ideje kipróbálni az alábbi „ó, a fenét már érdekli” javaslatot, amelyet több csoporttagunk is támogatott:

  • Hagyd, hogy tévénézzenek, amíg te öltözteted őket. Képernyőaz időszabályok értelmetlenek idén egyébként.
  • Öltöztesd őket, amíg még alszanak. Még abban az értékes félálomban, félig ébren lehetnek, amelyben tudat alatt a szokásos hozzáállás nélkül követik az utasításokat („emeld fel a karodat, édesem!”).
  • Hadd aludjanak a holnapi ruhákban. Nem akarsz küzdeni a pizsama cseréje miatt? Akkor ne tedd őket ban ben pizsama az első helyen. Ez volt csoportunk egyik legfontosabb javaslata. Válassza ki a holnapi ruhát a fürdés után ma este, és élvezze a kisebb mosodai halmok extra előnyeit.

És végül: Ne feledje, hogy ez is elmúlik (annak ellenére, hogy úgy érzi, hogy már egy évtizede folytatja ezt a háborút és számol). Biztos lehet benne, hogy ők akarat végül nem kisgyermekek, akik reggel úgy öltözködnek, hogy nem visítanak, sírnak és ruhákat ostoroznak mezítelen düh hurrikánban.


Source link


14 Views 0 Ratings Rate it