Hogyan szerezheti meg a második COVID-mentességet

Avatar Gadam | 2020.12.22. 57 Views 0 Likes 0 Ratings

57 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a második COVID-mentesség-ellenőrzés megszerzéséhez

Fénykép: marekuliasz (Shutterstock)

A kongresszus hétfőn elfogadta a második COVID-19 mentesítési törvényjavaslatot, amely egyszeri közvetlen kifizetéseket tartalmaz, amelyek személyenként összesen 600 USD-t tesznek ki. De milyen hamar kapják meg az emberek a csekkeket? Itt van, amit tudnia kell a közvetlen kifizetésekről és mikor megkapja őket.

Ki jogosult és mennyiért?

Az amerikai felnőttek, akik éves bruttó jövedelmük kevesebb, mint 75 000 dollár, 600 dolláros csekket, a 150 000 dollárnál kevesebbet kereső párok pedig 1200 dollárt kapnak. Az IRS irattartók “háztartásvezető”És aki 112 500 dollárt vagy annál kevesebbet keresett, 600 dollárt is kap. A 17 év alatti eltartottak is jogosultak, és az összeg valójában 100 dollárral magasabb, mint az előző mentességi csekk, most 500 dollár helyett 600 dollár. Ez azt jelenti, hogy a kereseti küszöb alatt álló négytagú család akár 2400 dollárt is kaphat.

Ha a jövedelme meghaladja a küszöbértéket, a kifizetések 5 USD-vel csökkennek a korrigált bruttó jövedelem minden 100 USD-jéért (vagy 5% -áért), amely meghaladja ezeket a küszöbértékeket, CNBC-nként . Minél közelebb jut el 99 000 dollárhoz magánszemélyeknél és 198 000 dollárig pároknál, annál kevesebb pénzt kap. Használja ezt a számológépet hogy megbecsülje, mennyi pénzt fog kapni.

A jövedelemküszöbön felül a fizetési jogosultság megszerzéséhez amerikai állampolgárnak, állandó lakosnak vagy jogosult külföldinek kell lennie (az okmány nélküli lakosok nem tartoznak ide), nem kell más adófizető függőjének lennie, és rendelkeznie kell a foglalkoztatásra érvényes társadalombiztosítási számmal .

Hogyan küldik el a csekkeket?

Az amerikaiak többségének semmit sem kell tennie a kifizetések fogadásáért. Ha már megadta az IRS-nek a bankszámla adatait, a csekkeket közvetlen befizetés útján küldjük el. A társadalombiztosítási nyugdíjasok és rokkantsági ellátottak, a vasúti nyugdíjasok és a veterán ellátásban részesülők is automatikusan befizetik a számlájukra a pénzt.

Alternatív megoldásként, ha nincs közvetlen banki átutalása beállít, az IRS a 2019-es adóbevallásában szereplő címet a közvetlenül ellenőrzött postai küldeményekhez használja, ennek hiányában pedig alternatívaként használja a 2018. évi adóbevallásában szereplő címet.

Néhány címzett kaphat egy Gazdasági hatású fizetési kártya (EIP) kártya, amely egy előre betöltött betéti kártya, amelyet sima, nem feltűnő borítékban postázunk – tehát ne dobja el véletlenül.

Mi van, ha elköltöztem?

Ha a COVID eredményeként költözött, a Kincstár nem tudja, hová küldjön papíralapú csekket vagy EIP kártya. Te tudnál nyújtsa be a címváltoztatási űrlapot az USPS vagy az IRS-hez, de ennek feldolgozása legalább négy-hat hetet vehet igénybe, így a csekket továbbra is postázni lehet a régi címére.

Szerencsére az IRS A Saját fizetés eszköz letöltése, amely segíti az embereket a fizetések nyomon követésében és a banki közvetlen betéti információk frissítésében, továbbra is működik, és várhatóan aktív lesz a második fizetési körben is, az NJ.com szerint.

Mi van, ha soha nem kaptam meg az első fizetést?

Ha még nem fizették ki, vagy ha a kapott összeg nem megfelelő, akkor igényelhet egy “behajtási visszatérítés jóváírása”Az 1040 vagy 1040-SR formanyomtatványon, amikor jövőre benyújtja a 2020-as adókat.

Megkapom a fizetésemet 2020-ban?

Az ösztönző ellenőrzések már a jövő héten elkezdhetik elérni az emberek bankszámláit, alapján Steven Mnuchin pénzügyminiszter. Ez igaz lehet a legtöbb címzettre, de néhány ember még mindig várja az első segélyellenőrzéseket, kilenc hónappal azután, hogy a Kincstár elkezdte őket postázni. Másrészt az ellenőrzések második fordulójának bevezetése várhatóan gördülékenyebben fog lebonyolódni, mivel később többen iratkoztak fel közvetlen betétre – ha Ön közvetlen betétre iratkozott fel, akkor várhatóan Ön lesz a második első befogadója megkönnyebbülés ellenőrzése.

Bár továbbra is bizonytalan abban, hogy ez bekövetkezik-e az év vége előtt, A CNET javasolja hogy az emberek megtehették t-től kezdve közvetlen betéteket kapnakjanuár 4-i hete ha Trump ma aláírja a törvényjavaslatot. De ez spekuláció és gyorsabb bevezetésen múlik, mint tavaly tavasszal láttuk.


Source link


57 Views 0 Ratings Rate it