Hogyan tervezi Joe Biden az első 100 nap alatt a COVID kezelését

Avatar Gadam | 2020.12.10. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció: Hogyan tervezi Joe Biden az első 100 nap alatt a COVID kezelését

Fénykép: Chip Somodevilla (Getty Images)

Joe Biden megválasztott elnök azzal a feladattal lép be a Fehér Házba, hogy feladja az Egyesült Államokat egy olyan járványtól, amely kilenc hónap alatt csaknem 290 000 amerikait megölt. A beiktatásra várva a COVID-19 országosan rohamosan növekszik; a kórházi kezelések túl vannak a korábbi csúcson; a munkanélküliség szintén történelmi csúcson van, és a leköszönő elnök továbbra is többször is azt sugallja, hogy a választásokat meghamisították.

Biden megérti az előtte álló gigantikus feladatot, vagy legalábbis ennyit javasolt a legutóbbi esemény Delaware-ben, amikor felvázolta háromlépéses tervét, hogy a pandémiát az első 100 hivatalban töltött nap alatt kordában tartsa. Maga a terv viszonylag egyértelműen hangzik, függ az epidemiológia néhány szokásos protokolljától, például a maszkok viselésétől és az oltások terjesztésétől. Nagy hangsúlyt fektetünk az iskolák biztonságos megnyitására is a megválasztott elnök első három hónapjában.

Mivel az óra közeledik 2021. január 20-hoz, ismerkedjen meg ezekkel az irányelvekkel. Íme, mire számíthat, amikor a következő elnök megpróbálja megfékezni a járványt.

Maszk megbízások

Bár az elnök nem bocsáthat ki érvényesíthető maszkmeghatalmazást a nemzetre, a szövetségi kormány maszkolást fog végrehajtani bizonyos területeken, amelyeket Joe Biden alatt irányíthat. A megválasztott elnök ígéretet tett arra, hogy hivatalának első napján aláírja a maszk-megbízást, amely kötelezővé teszi az arcburkolatot az állami vonalakat keresztező szövetségi épületekben, repülőgépekben, vonatokban és buszokban. Biden szerint a szabály csak 100 napig áll fenn, aki következetesen megjegyezte, hogy hivatalában betartja betartani az általános orvosi egyetértést és szakértőket.

Dr. Anthony Fauci, akit Trump rendszeresen félretett az adminisztrációja alatt, a Fehér Házban marad Biden fő egészségügyi tanácsadójaként.

Vakcinák terjesztése

Az Egyesült Királyságban folyamatban lévő oltások beoltása és az Egyesült Államokban már zajló kórházakba történő kiosztása miatt Biden ígéretet tett arra, hogy az első 100 nap alatt 100 millió adagot fog leadni és beadni. Az első a listát az oltások fogadásához egészségügyi dolgozók és tartós gondozási intézményekben tartózkodók, bár az oktatók kiemelt fontosságúak, a CNN szerint.

Ezek a szabályok összhangban vannak a CDC-vel, pontosabban a Az immunizálási gyakorlatokkal foglalkozó tanácsadó bizottság—A CDC-n belüli testület, amely tanácsot ad az oltások terjesztésével és az általános bevált gyakorlatokkal kapcsolatban. Az ACIP-ek alapján etikai keretek, valószínűleg az alapvető munkavállalók követik az idősek otthonában lakókat az oltási prioritások listáján.

Az Egyesült Államok máris előnyt szerez Biden kapujában. Dr. Fauci kedden kijelentette, hogy a tömeges oltások december végéig folynak, miután az FDA arra a következtetésre jutott, hogy a Pfizer / BioNTech vakcina megfelel a „sikeres kritériumoknak”.

Újra megnyílnak az iskolák

Delaware-i beszédében Biden felszólította a Kongresszust, hogy ezt megvalósíthatóbbá tegye.

Alapján Yahoo Finance, a megválasztott elnök azt mondta:

Száz nap múlva nemzeti prioritásnak kell lennie, hogy gyermekeink visszakerüljenek az iskolába és tartsák őket az iskolában, ha a kongresszus biztosítja a finanszírozást, amelyre szükségünk van a hallgatók, oktatók és alkalmazottak védelméhez. Ha az államok és városok szigorú közegészségügyi intézkedéseket vezetnek be, amelyeket mindannyian követünk, akkor a csapatom azon fog munkálkodni, hogy iskoláink többsége az első 100 napom végére megnyílhasson.

Biden kongresszusi támogatás iránti kérelme a egy COVID-segélyszámla elfogadása. Jelenleg azonban a kongresszus az holtpontra jutottak a rendelkezések felett vázolja a törvényjavaslat, amely a 900 milliárd dolláros terepen van. Az iskolák megnyitásának terve a legtökéletesebbnek tűnik, mivel figyelembe veszik a különféle állami kormányok adatait, pénzügyi forrásainak elosztását és a vonatkozó egészségügyi politikákat.

Amíg arra várunk, hogy a tömeges oltás hosszú távon életbe lépjen, jó tudni, hogy a beérkező adminisztráció miként tervezi ezt a rendetlenséget.


Source link


12 Views 0 Ratings Rate it