Hogyan tervezzük meg a diákhitel-elviselés végét

Avatar Gadam | 2020.12.15. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a diákhitel-elviselés végének megtervezéséhez című cikkhez

Fénykép: Jack Frog (Shutterstock)

A jó hír az szövetségi diákhitel befizetés befagyasztása volt február 1-ig meghosszabbodott, amely további kölcsönzési helyet biztosít a hitelfelvevőknek. Mivel azonban ezen túl további hallgatói adósságcsökkentés marad bizonytalan, el kell kezdenie tervezni, hogy ezeket a befizetéseket ismét februárban kezdi meg.

Fizetések újraindítása

Amíg be van állítva az automatikus átutalásokra, a fizetések egyszerűen ott folytatódnak, ahol abbahagyták. Annak érdekében azonban, hogy biztos legyünk benne, vegye fel a kapcsolatot a hitelszolgáltatóval, és erősítse meg a fizetési határidőt, valamint hogy kapcsolattartási és banki adatai is naprakészek. (Ne feledje, hogy a hitel befagyasztása nem vonatkozik a következőkre: magánhitelek).

Csak februárban kell elkezdenie fizetni, de ez nem jelenti azt, hogy ezt nem teheti meg. Most már fizetheti a diákhitelt, és hosszú távon spóroljon meg néhány dollárt azáltal, hogy kamatfizetés nélkül lefizeti a tőket.

Mi van, ha nem tud fizetni?

Ha az elmúlt néhány hónapban elvesztette jövedelmét vagy elvesztette munkáját, kérdezze meg szolgáltatóját egyéb halasztási vagy elnézési lehetőségekről, amelyek a következőket tartalmazzák:

  • Munkanélküliség elhalasztása: Ha nem talál munkát, akkor akár három évre is jogosult lehet halasztásra hat hónapos lépésekben. Ez a program kiterjed az Ön érdeklődésére is támogatott diákhitelek, de nem támogatott hitelek.
  • Gazdasági nehézségek halasztása: Ez a program lehetővé teszi a szövetségi diákhitel-kifizetések szüneteltetését legfeljebb három évre, amelynek során a kormány fedezi a támogatott diákhitelek kamatát. A jogosultság megszerzéséhez szövetségi vagy állami segítséget kell kapnia, a szegénységi küszöb 150% -a alatt kell keresnie, és legalább heti 30 órát kell dolgoznia.
  • Türelem: Ha nem jogosult gazdasági nehézségeken alapuló halasztásra, akkor szövetségi türelmet kérhet, vagy magánhitelezői lehetőségeket fedezhet fel kölcsönadójával. A szövetségi türelem akár három évig is eltarthat, míg a magán türelem ennél jóval kevesebb, talán egyszerre csak két-három hónap. A halasztással ellentétben a kormány szokás fedezze a kölcsön bármely kamatát.
  • Jövedelemalapú visszafizetési tervek: A jövedelemalapú visszafizetési tervek megfizethető havi fizetéseket nyújthatnak a hitelfelvevőknek az adóköteles jövedelem és a család nagysága alapján (ha a szegénységi küszöb kevesebb mint 150% -át keresed, a szövetségi jövedelemalapú törlesztési terv kifizetése nulla lehet). Ha már rendelkezik IDR-tervvel és most kevesebb pénzt keres, kérdezze meg hitelezőjét a jövedelem újbóli igazolásáról, mielőtt az IDR újra beindul.

További információ ezekről az opciókról (és egyéb speciális halasztásokról): kattints ide.

Van-e még több hallgatói adósságcsökkentés?

Joe Biden megválasztott elnök meghosszabbíthatja a szövetségi kölcsönök havi diákfizetéseinek felfüggesztését, miután hivatalba lép 2021-ben végrehajtó végzés útján, de ő nem kötelezte el magát az opció mellett, vagy. Az adósságbocsánatról szóló jogszabályok valószínűleg nem fognak elfogadni, ha a republikánusok megtartják többségüket a szenátusban (ami a januári grúziai választási eredmények eredményétől függ).

Az általános célú segélyellenőrzések vitatott részét képezik a folyamatban lévő mentesítési törvényjavaslatoknak is, és még nem világos, hogy része lesz-e valamilyen jogszabálynak, és ha igen, milyen összegért. Ezért bölcs dolog a legrosszabb esetet megtervezni, és feltételezni, hogy a diákhitelek törlesztése februárban valóban újraindul.

Végül, ha évek óta van hallgatói adóssága, akkor jogosult lehet arra, vagy jelenleg részt vehet a kölcsönbocsánat programban, amelynek kifizetéseit a CARES törvény is befagyasztotta. További információért, nézd meg ezt a Lifehacker bejegyzést további információkért milyen lehetőségei vannak, miközben az adósságtörlesztés szünetel.


Source link


12 Views 0 Ratings Rate it