Hogyan ütemezheti okos otthona karácsonyi fényeit

Avatar Gadam | 2020.12.19. 50 Views 0 Likes 0 Ratings

50 Views 0 Ratings Rate it

Hóval borított ház fényes karácsonyi fényekkel és díszekkel
Victoria Ditkovsky / Shutterstock

Akár a karácsonyfán vannak, akár otthonát díszítik, a karácsonyi fények gyönyörűek és időtlen hagyományok. Az a baj, hogy kontrollálják őket. Val vel okos dugók, beütemezheti őket automatikus be- és kikapcsolásra. Itt van, hogyan.

Kezdje az intelligens dugókkal

A Wyze dugót egy konnektorba kell csatlakoztatni.
Josh Hendrickson

Íme a jó hír: A karácsonyi fények okossá tétele nem azt jelenti, hogy ki kell dobnia a tökéletesen jó fényeket, amelyeket évek óta használ. Jobban jársz, ha a rendelkezésedre áll, mert az intelligens kültéri világítás általában drága.

Ehelyett vásároljon intelligens csatlakozókat. Ezek lehet tegyen bármilyen „buta” modult okossá. Az intelligens dugók egyszerű elvet futnak le. Ha kikapcsolja az intelligens csatlakozót, az áramellátást szakít mindenre, amihez csatlakoztatta – hasonlóan egy villanykapcsolóhoz. Kapcsolja be az áramellátás helyreállításához. Ez tökéletes az ünnepi lámpákhoz, mivel általában úgy vezérli őket, hogy csökkenti az áramellátást (akár áramtalanítással, akár kapcsolóval). Az intelligens csatlakozókat is könnyű felállítani: Csak csatlakoztassa az egyiket a fali aljzathoz, és csatlakoztassa a világítást.

ÖSSZEFÜGGŐ: Minden, ami a karácsonyi díszek automatizálásához szükséges

A szükséges intelligens csatlakozó típusa attól függ, hova teszi, és milyen intelligens otthoni technológiával rendelkezik. De ha Ön még nem ismeri az okos otthonokat, akkor azt is javasoljuk Wyze dugók vagy iClever dugók beltéri csatlakozóihoz és iClever kültéri csatlakozóihoz. Ha csak a beltéri lámpák ütemezését tervezi, akkor a Wyze-t javasoljuk a legjobb megoldásnak. Olcsóbb, mint az iClever beltéri belépője, és az alkalmazás jobb. De ha beltéri és kültéri ütemezést tervez, akkor javasoljuk az iClever használatát mindkettőhöz. Így csak egy alkalmazást kell megtanulnia.

Mindkettő megfizethető, jól működik, és kompatibilis az Alexával és a Google-lal. Ez elengedhetetlen, ha fontolóra veszi az intelligens otthonba való bejutást, és nincs intelligens otthoni központja. Az intelligens otthoni központok a fejlett intelligens otthonok „agyaként” működnek, de köszönhetően a Google Asszisztensnek és Alexának, már nem is annyira szükségesek. Az alapvető ütemezéshez nem lesz szüksége,

Ütemezés egy alkalmazással

Az egyszerű ütemezés érdekében a legegyszerűbb az intelligens dugó gyártójának alkalmazását használni. Például feltételezve, hogy rendelkezik Wyze vagy iClever intelligens csatlakozóval, az első lépés a Wyze ( iOS és Android), vagy ha az iClever Smart Life alkalmazást használja ( iOS és Android) kb. Helyezzen egy intelligens dugót a konnektorba, és párosítsa az alkalmazással. Ezt egyszerre kell csatlakoztatnia.

Általában azt tanácsoljuk válassza ki a neveket mert az okos csatlakozók gondosan. De ebben az esetben fogsz vegye fel őket egy karácsonyi csoportba. Nevezheted őket „1. karácsony”, „2. karácsony” stb. Érdemes másképpen megnevezni a fa fényeit. Ha elnevezzük őket „karácsonyfának”, akkor segít, ha valaha be akarja kapcsolni a villanytól elkülönítve. Miután mindent párosított és beállított, csatlakoztatja a lámpákat. Mindkét alkalmazás rendelkezik csoportosítási funkcióval, és érdemes az összes karácsonyi fényt összevonni, így egy ütemtervet hozhat létre az összes irányításához.

A következő lépés egy ütemterv létrehozása. A Wyze hívja az ütemezési beállításokatszabályok”, Míg a Smart Life„ automatizálásoknak ”nevezi őket. Mindkét esetben megnyitja a szabályokat vagy az automatizálást, kiválasztja a dugócsoportot, kiválasztja, hogy be- vagy kikapcsolja-e a csatlakozókat, és kiválaszt egy időt a szabály futtatására. Ez például úgy nézhet ki, hogy „18: 30-kor kapcsolja be a dugókat”. Két ütemezést szeretne létrehozni, az egyiket a lámpák bekapcsolásához, a másikat pedig vissza.

Akár egy harmadik vagy negyedik szabályt is létrehozhat az adott fények vezérléséhez. Például érdemes a fa fényeit korábban bekapcsolni, mint a kültéri lámpákat. Minden készen áll az automatikus karácsonyi fényekkel. De ha túl akar lépni az alap ütemezésen, akkor fontolja meg egy Echo Dot vagy a Google Nest Mini hozzáadását az otthonához további lehetőségekért.

Adjon hozzá visszhangot vagy Google Nest Mini-t

A 3. generációs Echo kék fénygyűrűvel, a Google Nest Mini mellett, fehér tápkábellel.
Amazon, Google

Az otthoni hangvezérlés mellett az intelligens hangszórók több vállalat intelligens eszközeivel is működnek, és összekötik őket. An Echo Dot (Alexával) vagy Nest Mini (a Google Segéddel) megadhatja a egyetlen alkalmazás vezérelni beltéri csatlakozók a Wyze-től, kültéri csatlakozók az iClever-től, sőt egy másik cég intelligens izzói. Lényegében intelligens otthonod agyaként működnek. Ahelyett, hogy létrehozna egy ütemezést a Wyze alkalmazásban, és egy másik ütemezést a Smart Life alkalmazásban, az Alexa vagy a Google Assistant segítségével egyetlen ütemezést hozhat létre, amely mindkét eszközkészletet vezérli.

Ha még nem fektetett be egyik ökoszisztémába sem, javasoljuk az Echo Dot-ot a Nest Mini-nél. Ez főleg azért van, mert Alexa rutinjai intuitívabbak és erőteljesebbek, mint a Google Assistanté.

De bármelyik működni fog. Ha már rendelkezik intelligens hangszóróval, ne érezze szükségét egy másik vásárlásának, kivéve, ha más helyiségekre szeretné kiterjeszteni a hangvezérlést.

Az Alexa vagy a Google Assitant használata ütemezés létrehozásához

Az Alexa rutin párbeszédpanel karácsony bekapcsolásával, várjon 4 órát, karácsonykor.

Az Alexa és a Google Assistant ütemezésének verzióját rutinoknak nevezzük. A rutinok lényegében nagyon egyszerű, ha / akkor programok. Beállított egy ravaszt, az „if” -t az Echo vagy a Nest Mini monitorozásához. Ezután létrehozza a bekövetkező műveleteket („akkor”). Egy alapvető rutin azt mondhatja: „ha 19 óra van, akkor kapcsolja be a karácsonyi csoportot.”

A karácsonyi fények rutinja a Google Segédben.

Rutinok készítése mindkettőhöz Alexa és Google Segéd nem bonyolult, de az alkalmazások gyakran változnak, és a rutinok lépéseivel is. Ellenőrizze a hivatalos dokumentációt innen: amazon és Google a legfrissebb információkért. A Google Segéd esetében ne felejtsen el ütemezést beállítani, ha a hangparancs létrehozásához is szükséges. Javasoljuk valami hasonló dolgot, mint például a „kapcsolja be a karácsonyt”, így a rutin megkönnyítheti kényelmi hangutasítást.

Szórakozás Alexa extra erejével

Egy kesztyűs kéz, kezében egy Echo gomb, amely zölden izzik a hó felett.
Josh Hendrickson

Ha Echo eszközt választott, akkor van néhány hasznos lehetőség, amelyet a Google nem biztosít. Az első az a dobás képessége várjon parancsot egy rutinba. Ez akkor hasznos, ha egy „be” és „kikapcsolva” rutint akar kombinálni. Készíthet olyan rutint, amely közvetlenül a munkába indulás előtt felkapcsolja a lámpákat, tíz percet vár, majd visszakapcsol. Szép kilátást kap, amikor elmegy otthonról. Hasonló módon létrehozhat egy rutint, amely 18 órakor felkapcsolja a villanyt, négy órát vár és újra kikapcsol.

Echo gombbal kapcsolhatja be a ház karácsonyi fényeit.

A második egy szórakoztató trükköt tartalmaz az Echo gombokkal. tudsz párosítsa az Echo gombokat egy Echo eszközhöz és beépítse őket a rutinjába. Ez magában foglalja az okoseszközök be- vagy kikapcsolását (de nem mindkettőt), amikor megnyomja a gombot, ami hasznos valamihez mint egy lezáró gomb. Vagy ha ilyen közel van a karácsony, akkor az Echo gombra teheti a karácsonyi fények „bekapcsoló gombját”. Ez egy szórakoztató, mégis egyértelmű trükk, amelyet bárki élvezhet.

Ne felejtsd el a zenét

Akár a Google-t, akár az Alexát használja okos otthonának áramellátására, befejezheti a rutint a zenével. Lehet, hogy nem akarja ezt rendszeresen ütemezett rutinjával megtenni – végül is előfordulhat, hogy egy idő után rosszul lesz belőle -, de érdemes megfontolni egy olyan dedikált rutint, amelyet hangutasítással vagy Echo gomb segítségével aktivál.

És van választási lehetőséged. Természetesen zenét játszhat a beltéri intelligens hangszórón. De ha van kültéri hangszórója, elküldheti oda a zenét. A fények bekapcsolásához Echo gombbal egy egyszerű karácsonyi műsort kap, amelyet mindenki élvezhet.


Ha arra gondolsz, hogy „nos, ez nagyon egyszerű”, akkor pontosan igazad van, és ez a lényeg. Intelligens hubokkal vagy egy málna Pi , akkor sokkal tovább léphet és káprázatos fényshow-kat hozhat létre, de nem mindenki akarja vagy igényli ezt. Az Alexa és a Google Assistant tökéletes olcsó, egyszerű automatizálásokhoz, amelyek összerakása nem vesz igénybe napokat.

Ha megvannak a csatlakozók és a hangszórók, egy-két óra alatt összeállíthatja okos karácsonyi fényeit. És ez jó kiindulópont a mozgalmas ünnepi időszakban. A jövőben bármikor felvehet többet.
Source link


50 Views 0 Ratings Rate it