Íme a legjobb M.2 SSD -meghajtók PS5 -hez, ha érthetően zavarban vannak

Avatar admin | 2021.08.05. 468 Views 0 Likes 0 Ratings

468 Views 0 Ratings Rate it

Kép a cikkhez Itt a legjobb M.2 SSD -meghajtó PS5 -hez, ha érthetően zavart

Több hónapos várakozás után a Sony végre feloldotta a PlayStation 5 belső tárhelyének frissítési lehetőségét – aérthető, hogy az emberek egy kicsit eltévedtek.

Miközben ‘szuper ez A Sony végre hagyja, hogy a PS5 -felhasználók frissítsék konzoljuk tárhelyét, a vállalat üzenetküldése zavart. Nem csak a frissíthető tárolási lehetőség béta firmware mögé zárva (egyelőre) az sem világos, hogy melyik meghajtó fog működni. A Sony követelményei nagyon specifikusak és nehezen elemezhetők azok számára, akik nem sokat tudnak az SSD -kről.

A Sony közzétette a útmutató az M.2 SSD -k PS5 -re történő telepítéséhez, de megállja a helyét, hogy ne ajánljon konkrét SSD -ket. De ne aggódjon, lefedtük. Összeállítottuk ezt az útmutatót, hogy elmagyarázzuk a PS5 tárhelyének M.2 SSD -vel történő frissítésének előnyeit, az M.2 SSD PS5 -n történő használatára vonatkozó követelményeket és listája az összes kompatibilis meghajtó, amely jelenleg elérhető.

Milyen előnyökkel jár a PS5 belső bővítő meghajtója?

Egyszerű: több tárhely. A PS5 mindössze 667,2 GB tárhellyel rendelkezik. Ez soknak tűnhet a korábbi otthoni konzolokhoz képest, de sok PS5 -ös játék 100 GB -ot tol, és az adatlábnyomuk csak nőni fog, mivel a fejlesztők egyre több tartalmat tudnak a játékukba csomagolni. A PS5 tárhelyének bővítése egy extra SSD -vel akár 4 TB -nyi tárhellyel is járhat.

A belső M.2 SSD nem az egyetlen módja annak, hogy növelje a PS5 belső tárhelyét. Te is csatlakoztasson egy külső USB merevlemezt a PS5 -höz és adjon hozzá egy -két extra terabájtot – és ezt megteheti csavarhúzó vagy a drakonikus technikai specifikációk miatt. A külső USB -eszközök azonban csak bolt PS5-specifikus játékok. Mindazonáltal tárolhatják és játszhatják a PS4 -es játékokat, így jobban le tudják tölteni a még játszott PS4 -játékokat, vagy azokat a PS5 -címeket, amelyekből szünetet tart.

A belső M.2 SSD azonban képes tárolni, lejátszani és frissíteni az összes PS5 és PS4 -et játékok. És bizonyos esetekben ugyanazokkal a szupergyors betöltési időkkel játszhatják ezeket a játékokat, mint a PS5 finomhangolt belső tárhelye (pl.bár te igen észrevehet néhány kisebb teljesítménybeli különbséget az erőforrás-igényes játékoknál).

Tehát míg egy külső USB -meghajtó jó a régebbi játékok vagy a adatokat, amelyeket nem használ, az M.2 SSD több PS5 játék tárolását és lejátszását teszi lehetővé. Nem kell azonban egyiket választania a másik helyett; külső USB -meghajtót és belső M.2 SSD -t használhat egyszerre a PS5 készüléken. Az egyetlen nehéz rész annak kiderítése, hogy mely SSD -eszközök működnek valójában a PS5 -en.

PS5 M.2 SSD követelmények

Mielőtt rátérnénk a jelenleg elérhető PS5-kompatibilis M.2 SSD-k listájára, nézzük át a Sony követelményeit. Ez az információ kulcsfontosságú lesz, ha úgy dönt, hogy olyan meghajtót vásárol, amely nem szerepel az alábbi listán.

  • Az M.2 SSD -nek PCIe Gen4 vagy újabb verziónak kell lennie. A PCIe Gen3 és régebbi verziók nem támogatottak.
  • A tárolókapacitásnak legalább 250 GB -nak és legfeljebb 4 TB -nak kell lennie.
  • Legalább 5500 MB/s vagy nagyobb olvasási sebesség ajánlott.
  • Az M.2 SATA SSD -k nem támogatottak.
  • A PS5 nem támogatja a hoszt memóriapuffert (HMB), és a Sony nem javasolja az M.2 SSD -k használatát HMB támogatással, mivel ezek lassabb teljesítményt tapasztalhatnak.
  • A PS5 támogatja az egy- és kétoldalas M.2 SSD-ket
  • Az M.2 SSD -nek hűtőbordával kell rendelkeznie. Számos M.2 SSD-hez előre rögzített hűtőborda tartozik, míg másokhoz manuálisan kell hozzáadni a hűtőbordát, mielőtt a konzolba telepítenék. A kétoldalas SSD-k mindkét oldalán hűtőbordákra lesz szükség. Ennek ellenére ne adjon hozzá további hűtőbordákat a már meglévő meghajtókhoz.

A fenti hardver specifikációkkal együtt a PS5 bővítő meghajtó nyílása is szigorú méretkorlátozásokat tartalmaz. Íme az M.2 SSD -k méretezési követelményei, a PlayStation támogatási webhelye szerint:

Hossz: A következő M.2 SSD -hosszúságok kompatibilisek a PS5 konzolokkal: 30 mm, 42 mm, 60 mm, 80 mm, 110 mm (az alaptényező típusának megfelelően).

Szélesség: 22 mm széles M.2 SSD modul szükséges. A teljes szerkezet (beleértve a hozzáadott hűtőszerkezetet) nem haladhatja meg a 25 mm -t (0,984 hüvelyk).

Magasság: Az M.2 SSD és a hűtőszerkezet (például hűtőborda) teljes magasságának-legyen az beépített vagy különálló-kevesebb, mint 11,25 mm (0,442 hüvelyk). A magasságnak is megfelelő helyen kell lennie, az M.2 SSD áramköri lapjához képest: A tábla alatti méretnek kevesebbnek kell lennie, mint 2,45 mm (0,096 hüvelyk). A tábla feletti teljes méretnek kevesebbnek kell lennie, mint 8 mm (0,314 hüvelyk).

A Sony arra is figyelmeztet, hogy egyes játékok nem fognak olyan jól futni harmadik féltől származó M.2 SSD-eszközökön, mint a PS5 belső SSD-jén, még akkor sem, ha az M.2 SSD megfelel a Sony által javasolt specifikációknak. Alapján tesztelte a The Verge, még a leglassabb PS5-vel támogatott meghajtók is tökéletesen működnek, de valószínűbb, hogy a teljesítményproblémák felmerülnek, mivel a PS5 játékok a konzol élettartama során egyre nagyobbak és kifinomultabbak lesznek.

Jelenleg támogatott M.2 SSD -k

Amint az előző részből is látható, sokat kell nyomon követnie, ha M.2 SSD-t tervez vásárolni a PS5-höz, de nem kell órákat töltenie az egyes M.2 meghajtók kereszthivatkozásával. piaci magát. Sok gyártó megkezdte a meghajtók tesztelését PS5 -en, és összeszedtük az összes M.2 meghajtót, amelyek eddig megerősítették, hogy működnek a PS5 -en.

A Sony ezeknek az SSD-knek egyikét sem tette meg a hivatalos hüvelykujjával, de aAz alább felsorolt ​​SSD -k megfelelnek a Sony követelményeinek, és mindegyiket más kiadványok vagy maguk a gyártók tesztelték, és megerősítették, hogy működnek.

A listát két részre osztottuk: T.először hűtőbordákkal borítja az M.2 SSD -ket, a második pedig Hűtőbordák nélküli M.2 SSD-k, amelyek a PS5 bővítőhely meghajtóigényeinek megfelelő ajánlott hűtőbordákat tartalmaznak. Gondoskodtunk arról is, hogy az egy- és kétoldalas SSD-ket és a hűtőbordákat saját alosztályukba válasszuk.

M.2 SSD -k hűtőbordákkal

Ezen M.2 SSD -k egyikének megvásárlása a legegyszerűbb lehetőség, mivel nem kell aggódnia a saját hűtőborda méretezésével vagy rögzítésével kapcsolatban – minden készen áll a telepítésre.

Ezen a ponton a Western Digital Black SN850 a legjobb lehetőség. Még a PS5 építésze, Mark Cerny is ezt választotta az ő és felesége PS5 -öséhez, ami körülbelül annyi ajánlás, amennyit csak lehet.

A cikk írásakor azonban legalább három további lehetőség áll rendelkezésre:

Ne feledje, hogy ezeknek a meghajtóknak egy része hűtőborda nélküli változatban érkezik. Feltétlenül vásárolja meg azokat, amelyekhez már csatlakoztatva van a hűtőborda. Kicsit drágábbak, ha előre rögzített hűtőbordával érkeznek, de a kényelem megéri.

M.2 SSD -k hűtőborda nélkül

Ezek a meghajtók megfelelnek a Sony hardverkövetelményeinek, és a gyártók is megerősítették, hogy működnek, de nem szállítanak hűtőbordát, ezért a konzolba történő telepítés előtt csatolni kell a sajátját. A pontos folyamat attól függ, hogy melyik meghajtót vásárolja, legyen az egy- vagy kétoldalas, és a csatlakoztatott hűtőbordát. Szüksége lehet extra anyagokra is, mint plbár néhány hűtőborda tartalmazza a szükséges ragasztókat és lépésről lépésre szóló utasításokat.

Ez sok plusz munka a PS5 belső tárhelyének egyszerű bővítéséhez, de érdemes lehet, ha nem találja a fenti hűtőbordával felszerelt eszközök egyikét, vagy inkább ezek egyikének specifikációit.

Egyoldalas M.2 SSD-k:

Kompatibilis hűtőbordák:

Kétoldalas M.2 SSD-k:

Kompatibilis kétoldalas hűtőbordák:

Ez a jelenleg elérhető megerősített PS5-kompatibilis meghajtók teljes listája, de a jövőben további SSD-ket is hozzáadnak ehhez a listához. Sok más M.2 SSD is létezik, amelyek megfelelnek a Sony papírra vonatkozó követelményeinek, de még nem tesztelték. A Sony azonban arra figyelmeztet, hogy a meghajtók még akkor sem működhetnek, ha megfelelnek ezeknek a specifikációknak, ezért a legjobb, ha ragaszkodik a működőképes SSD -khez.


Forrás link


468 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok