Író gofri recept {An Easy Classic}

Avatar Gadam | 2020.12.23. 334 Views 0 Likes 0 Ratings

334 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Kiemelt 12 recept az író felhasználására és 16 recept, amit a gyerekek elkészíthetnek anyák napjára

A gofri komoly üzlet a reggelimádó háztartásomban, és nemrég minden juharral teli ambíció édesanyjára gondoltam: A klasszikus író gofri. Ez olyan egyszerű és időtlen reggeli, hogy arra gondoltam, hogy könnyű-borsószerű egy jó gofri receptet kitalálni.

VIDEÓ! Író gofri készítése

Mi az a „klasszikus” író gofri recept?

Vessen egy kis ásást az író gofri receptek után, és mindenféle „klasszikus” receptet találhat, amelyek a kukoricakeményítőtől a kókuszlisztig mindent felhasználnak. Biztos vagyok benne, hogy ezek a receptek remekek, de szerettem volna elkészíteni igazi író gofri. Amit a nagymamám készített volna, 100% -os íróval és nem meglepő kiegészítőkkel vagy zany-helyettesítésekkel. Csak ennek az ostyás receptnek az alapjait, kérem és köszönöm.

Két zacskó liszt, néhány tucat tojás és több doboz író később, és azt hiszem, megkaptam egy könnyű gofri recept nyertest! Kívülről ropogós, közepén puha és gazdag vajas ízű, ezek az író gofri csak lekvárra és szirupra kérnek.

Két ropogós gofri író gofri receptből készül

Egyszerű gofri recept? Módszertől függ

Ez egy egyszerű gofri recept. De még csak az író, a liszt, a tojás és az olvasztott vaj is fő összetevőként, meglepően sokféleképpen lehet ezeket az író gofrit összerakni. Úgy tűnik, mintha fél tucat módja lenne a gofri elkészítésének. Aki tudta? Az, hogy mennyire nehéz vagy milyen könnyű a gofri receptje, nagyban függ attól, hogy ver-e tojást, külön-külön tojást stb.

Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy kipróbálom a következő gofri recept teszteket:

  1. One-Bowl módszer: Keverje össze a száraz hozzávalókat, készítsen egy mélyedést a folyadék közepén, majd keverje össze mindent. Miért? Olyan könnyű, hogy félálomban is elkészítheti őket.
  2. Kéttálas módszer: Az egyik tálban keverje össze a száraz hozzávalókat, a másikban a folyékony összetevőket, majd a nedveset keverje a szárazba. Miért? Így a folyékony összetevők alaposan összekeverednek, mielőtt a szárazba kerülnének, és egyenletesebb konzisztenciát biztosítanak. Ezt a módszert alkalmazzák a legtöbb író gofri recept is, amelyet találtam.
  3. Válassza szét a tojásokat: Ugyanaz, mint a kéttálas módszer, de különítsük el a sárgáját és a fehérjét. A sárgája összekeveredik a folyadékokkal, majd a folyadékok a száraz összetevőkbe kerülnek. Végül a veretlen tojásfehérjét a tésztába hajtjuk. Miért? Ezt a szokatlan módszert először a palacsinta recept a The Kitchn-en. Ragyogó trükk lett és kevésbé nyűgös, mint a tojásfehérje felverése, ezért gondoltam itt kipróbálom.
  4. Verje meg a tojásfehérjéket: Ugyanaz, mint fent, kivéve, ha a tojásfehérjét egy keverőben addig verjük, amíg puha csúcsokat nem tartanak, mielőtt a tésztába hajtanák őket. Miért? Sok gofri recept esküszik fel és le, hogy ettől loftier, könnyebb, bolyhosabb gofri vagy palacsinta lesz.

És a győztes…

Az eredmények valóban meglepőek voltak. Az összes író gofri előkerült a gofrisütő szép arany kéreggel és gyengéd belsővel – ott nincs panasz. Az egyetlen probléma az volt, hogy a tételek is közel azonosak voltak.

Számítottam arra, hogy néhány jelentős különbséget látok az író gofri között, és különösen nagy reményeket fűztem a felvert tojásfehérjével készített gofrokhoz. De őszintén szólva nehezen tudtam megkülönböztetni a tételeket. Nézd meg magad!

Gofri készítése: Összehasonlítás

Balról jobbra: egy tál, két tál, elválasztott tojás, felvert tojásfehérje

A legjobb gofri elkészítése: Következtetésem

Ha kicsit válogatós akar lenni benne, az egy tálas módszerrel tökéletesen finom gofrit készítettek, de ezek mindig annyira kissé sűrűbbek és kevésbé egyenletesek voltak, mint a többi módszer. Mindkét tojásfehérje verzió, vert és veretlen, mindig kissé könnyebb állagú volt, de személy szerint nem éreztem úgy, hogy megérte a fáradságot. Ha kihúzom a keverőt, és tojásfehérjével kavarok, akkor jobb, ha veszek egy extra-szuper-duper-magasztos gofrit a bajomért.

Számomra az írói gofri receptemnél ragaszkodom a két tálas módszerhez. Ez a Goldilocks opció: a könnyedség és az erőfeszítés tökéletes kompromisszuma. Végül két tálat használ, de az eredmények megérik az extra tisztítást.

Egyszerű gofri recept író gofrihoz

Szereted a ropogós gofrit ?!

Volt egy elhúzódó problémám az írói gofráimmal: a ropogós tényező. Egyenesen a gofrisütő, a gofrák aranyszínű, enyhén ropogós külsővel rendelkeztek, amit szerettem, de ez gyorsan elhalványult, miközben a gofri lehűlt.

A megoldás az, hogy a gofrit néhány percig a sütőben pirítjuk – ezt fedeztem fel, miközben egy adagot próbáltam melegen tartani tálalás előtt. Ez eltávolít némi extra nedvességet, ropogós külső héjat kap, amely még a gofri lehűlése után is ropogós marad. Öt-tíz perc 250 ° F-on fog cselezni; sokkal tovább, és kezdenek kemények és szárazak lenni.

Ha extra-külön- ropogós gofri, cserélje le az író felét teljes vagy 2% tejjel. Kipróbáltam ezt a cserét egy utolsó teszt tételben, és bár ez megsérti a 100% író szabályomat, golly által ropogós gofrit készít.

Író gofri recept, amely ropogós gofrit készít

Hogyan tálaljuk a gofrit egy tömeghez

A kemencés trükk szépen megoldja azt a problémát is, hogy egyszerre szolgálja az egész családját. Minden egyes gofri adagot készenlétben helyezzen át a sütőbe, hagyja ropogóssá válni, majd tálalja. Akár egy-két nappal előbb elkészítheti ezeket az író gofrit, és közvetlenül tálalás előtt ropogtathatja őket a sütőben (vagy kenyérpirítóban!).

Gofri tárolása és fagyasztása

A gofri remek reggelit kínál!

  • Hűtőszekrényi gofri: Az elkészített gofrákat légmentesen lezárt edényben, legfeljebb 5 napig tárolhatja hűtőszekrényben.
  • Fagyasztott gofri: Fagyassza le a gofrit egy cipzáras fagyasztótáskában, az összes levegőt legfeljebb egy hónapig nyomja ki. (Hosszabb tároláshoz csomagolja a gofri halmokat alumínium fóliába, hogy megakadályozza a fagyasztó megégését, majd tegye fagyasztózsákokba)
  • Újrafűtési utasítások: Hűtve vagy fagyasztva, a gofrit külön-külön melegítse fel a kenyérpirítóban. A fagyasztott gofráknak valószínűleg néhány további percre van szükségük ahhoz, hogy pirítós legyen.

Több klasszikus reggeli ötlet!

Frissítve 2020. december 23 .: Ehhez a bejegyzéshez hozzáadtunk egy videót, amely segít az eddigi legjobb gofri elkészítésében. Élvezd!

[ad_2]
Source link


334 Views 0 Ratings Rate it