Itt van, milyen meditációs gyakorlatot kezdeni

Avatar admin | 2021.02.19. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez, amelynek címe: Meditációs gyakorlat megkezdése

Fénykép: Bagus termelés (Shutterstock)

A következő néhány hétben átveszem a Lifehacker Fitness Challenge egészséges meditációs rutin kialakításával a mentális és fizikai wellness számára. A meditáció gondolata számomra meglehetősen megterhelő, ezért az elmém megtisztításának kísérlete (amely folyamatosan versenyez) mindig szorongást váltott ki. Soha nem voltam olyan sikeres a stressz kezelésében – még utazás közben is hajlamos vagyok magamnak feltett útvonalat adni a kényszerű kikapcsolódásról, legyőzve a célt.

De amikor többször hallottam, hogy a következetes meditációnak megvan a maga előnye, a jobb termelékenységtől kezdve a szorongás csökkentésén és a fizikai egészség javításán át, úgy döntöttem, hogy szembesülök a stresszemmel, azzal a kihívással, hogy 30 napig kipróbálom magam.

A lassú indulás csökkentette a kezdeti szorongásomat

Van Zen, Mantra, önvezérelt meditáció és még sok más, de számomra soha nem jelentett problémát egy új rutin megtalálása; következetes maradni és az akadályokon keresztül dolgozni. A rossz szokásaim leküzdése érdekében úgy döntöttem, hogy az irányított meditációt használom kiugrási pontként. Letöltöttem Headspace, amelyet barátok ajánlottak, és jelenleg egy minisorozatot tartalmaz a Netflix-en, és egy hétnapos ingyenes próbaidőszak után havi 12,99 dolláros tagságot vásárolt.

Lassan, csak három perccel szerettem volna kezdeni, mielőtt megkezdeném a munkanapomat. A kezdők pályáját választottam, és a megszakítások elkerülése érdekében zajcsökkentő fejhallgatót használtam, és az IKEA Poang székembe ültem, amikor a telefonomon beállítottam az alkalmazást. A Headspace-nek van egy csodálatos tulajdonsága, amely lehetővé teszi, hogy mediációs útmutatót válasszon, én pedig a Dora nevű nőt választottam aki kiemelt tanár volt a kezdő pályán.

Az első hét nap

Hét nap meditáció után azon kaptam magam, hogy alig várom három perc irányított mozdulatlanságomat. Szokásos rutinba lendítettem magam: felébredtem, bejelentkeztem a munkahelyemre, megterítettem az ágyam, majd ültem és meditáltam a kényelmes sarkomban. Nem engedtem, hogy a három perc nélkül kezdjem a napot, és figyelmesen hallgassam Dórát.

A kezdéshez utasítja, hogy üljön egyenesen, a lába lapos legyen a padlón, és lágy tekintetet tartva kezdjen el lélegezni, a harmadik leheleten pedig csukja be a szemét. Egy barátom dekolonizáló szellemi munkát végez, és mindig arra biztat, hogy helyezkedjek elönmagát olyan formában, amely készen áll a fogadásra – vagyis nyitott tenyér és nyitott mellkas, így ezt is belevettem a napi rutinba.

A Headspace kezdő tanfolyamának minden egyes szakasza más metaforát használ, hogy megismerkedjen a meditáció gyökerével. Néha a belső gondolatokra a forgalom megy; máskor felhők vagy rohanó folyó. Egy hét után nem éreztem magam 100% -ban nyugodtnak és összeszedettnek, de megtanultam, hogyan kezdjem el a folyamatomat, és a meditáció gondolata már nem vált ki stresszt. Úgy tapasztaltam, hogy ez egy eredményes módja annak, hogy elkezdjem a napomat és kezeljem versenyzői elmémet.

A következő héten azt tervezem, hogy meditációs időmet öt percre növelem, megváltoztatom a napszakot, és megnézem, érez-e másképp egy déli meditáció. Remélem, hogy a hónap folyamán megerősítem meditációs gyakorlatomat, remélhetőleg napi 10 vagy akár 15 percet is elérek. És ki tudja, talán végül végleg beépítem a meditációt a mindennapi életembe.


Source link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok