Játékok átvitele és fájlok mentése PS4-ről PS5-re

Avatar admin | 2021.02.06. 2577 Views 0 Likes 0 Ratings

2577 Views 0 Ratings Rate it

playstation 4 to playstation 5 átvitel
Sony

A PlayStation 5 (PS5) betölti és lejátszja PlayStation 4 (PS4) játékait, és fájlokat ment, feltéve, hogy az egyik konzolról a másikra importálja őket. Így adhatja át az összes régi adatot.

Ha Ön a PS5 és a PS4 tulajdonosa, akkor könnyedén megteheti az átállást a konzolok között. Nem csak az összes, hanem egy maroknyi PlayStation 4 játék is kompatibilis a PlayStation 5-tel, de a mentett játékokat át is helyezheti új konzoljára.

A mentések és a játékadatok többféle módon továbbíthatók a két konzol között, és hogy melyiket választja, az kényelemre és az extra vezetékek toleranciájára vezethető vissza. Vegye figyelembe, hogy ez a mentett adatokra és a digitális játékok letöltésére vonatkozik. Ha szabványos PS5 és PS4 játéklemez van, behelyezheti a lemezt a PS5 lemezmeghajtójába, és a játék automatikusan települ.

Adatok átvitele az interneten keresztül

A PS5 az úgynevezett „Adatátvitel” nevet kínálja, amely – amint a neve is mutatja – lehetővé teszi, hogy az összes adatot áttöltse a régi konzolról az újra. Ez internetkapcsolaton keresztül történik, és akár vezeték nélkül, akár ethernet kábelek segítségével végezheti el az egészet.

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy győződjön meg arról, hogy mindkét konzolon ugyanahhoz a PlayStation-fiókhoz van bejelentkezve – ezt úgy teheti meg, hogy az egyes konzolok Beállítások menüjébe lép, és ellenőrzi a „Fiók” adatait.

hol találja meg a PS4 és PS5 fiókadatokat

Ezután ellenőrizze, hogy mindkét konzol ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik-e. Ezt a Beállításokból is megteheti, ha a „Hálózat” menübe lép.

hálózati beállítások ps4 és ps5

Csatlakoztathatja a konzolokat ugyanahhoz a hálózathoz vezeték nélkül vagy Ethernet-kábeleken keresztül. Bármelyik út is működik, de a vezeték nélküli átvitel hosszabb ideig tarthat. Felgyorsíthatja a folyamatot, ha a konzolokat egyetlen Ethernet kábellel csatlakoztatja egymáshoz.

Miután a konzolok ugyanazon a hálózaton vannak, lépjen újra a „Beállítások” elemre a PS5-ön. Ezután lépjen a Rendszer> Rendszerszoftver> Adatátvitel menüpontra.

hol található az adatátvitel a ps5 beállításaiban

Amikor kiválasztja ezt az utolsó opciót, a PS5 további információkat jelenít meg arról, hogy milyen adatok kerülnek áthelyezésre a PS4-ből, és elmondja, hogy azokat nem távolítja el a PS4-ből.

ps5 adatátvitel és mit mozgat a ps4-ből

Ezután felkérik arra, hogy készüljön fel az adatátvitelre, ellenőrizve, hogy mindkét konzol be van-e kapcsolva és ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik-e.

ps5 adatátvitel a hálózaton

Amikor megnyomja a „Folytatás” gombot, öt perc visszaszámlálást kap. A visszaszámlálás befejezése előtt egy másodpercig meg kell nyomnia a PS4 bekapcsológombját.

ps5 adatátviteli visszaszámlálás

Ha ez megtörténik, megjelenik a mentett adatok listája a PS4 konzoltárolóján. Válassza ki, hogy melyiket szeretné átvinni, ha nem az összeset.

A ps4 adatátvitel útján elmenti a mozgást a ps5-be

Megtalál egy hasonló listát a PS5-re átvihető játékokról és alkalmazásokról. Ismét válassza ki, melyiket szeretné átvinni, vagy jelölje ki az összeset.

adattovábbítás útján vigye át a PS4 játékokat a PS5-re

A PS5 megadja a becsült időt, amelyet a mentett adatok átvitele igényel. Ez az előtérben fog megtörténni, vagyis addig nem használhatja a PS5-öt. Ha ez megtörtént, használhatja a PS5-öt, miközben a játékok és az alkalmazások a háttérben letöltődnek.

ps5 adatátviteli idő becslés

Az adatátvitel befejezése után a játékok megjelennek a főmenüben, a mentések pedig a konzol tárhelyén lesznek.

Ez az Ön egyablakos ügyintézése a játékok és a mentett adatok átviteléhez a konzol tárhelye között. Bár a kiterjesztett tárhelyen nem fog semmit átvinni, nagyszerű módja annak, hogy mindent gyorsan és egyszerűen áthelyezzen a PS4-re az új konzoljára.

Transfer Save-k PlayStation Plus-on keresztül

Ha PlayStation Plus előfizetéssel rendelkezik, akkor más lehetősége van a mentett adatok egyik konzolról a másikra történő áthelyezésére.

Ismét meg kell győződnie arról, hogy mindkét konzolon be van-e jelentkezve a PlayStation Plus-fiókjába. Ezt úgy teheti meg, hogy a „Beállítások” menübe lép, és kétszer ellenőrzi a „Fiók” menüt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy felhasználóneve mindkét konzolon megegyezik-e.

A mentések áthelyezéséhez lépjen a Beállítások> Alkalmazás mentett adatkezelés menüpontba.

hol találja a mentett adatokat a ps4-ben

Ezek a beállítások lehetővé teszik a mentett adatok átvitelének módját a rendszer tárhelye, a PS Plus segítségével kapott online felhőtár és egy USB eszköz között (erről később). Válassza a „Mentett adatok a rendszertárban” lehetőséget.

Válassza a lehetőséget "Mentett adatok a rendszer tárolójában."

Ott válassza a „Feltöltés az online tárhelyre” lehetőséget. Ennek az opciónak egy kis PlayStation Plus szimbóluma van.

A PS4 feltöltés online tárhelyre menti

Megjelenik azoknak a játékoknak a listája, amelyekre adatokat mentett. Ha kiválaszt egy játékot, megjelenik egy lista a játékban elért minden egyes mentésről. Választhatja az összes vagy csak a meghatározott mentések átadását.

Ez a folyamat arra is figyelmeztet, ha ezeket a mentéseket már feltöltötte a felhőbe. A PlayStation Plus gyakran szinkronizálja a mentéseket, így előfordulhat, hogy nem kell manuálisan megismételnie a folyamatot.

Miután feltöltötte az összes kívánt mentést a felhőbe, kapcsolja be a PS5-öt, és töltse le a kívánt játékot.

Ezután lépjen a Beállítások> Mentett adatok és a Játék / alkalmazás beállításai elemre.

mentse az adatbeállításokat a ps5-n

Innen görgessen le a „Mentett adatok (PS4)” elemig, majd válassza az almenüből a „Cloud Storage” lehetőséget. Mellette lesz egy kis PS Plus szimbólum.

hol találja meg a ps4 mentéseket a felhőtárolóban

Válassza a „Letöltés konzolos tárhelyre” lehetőséget.

A PS4 a felhőből menti a konzoltárolóba letöltött adatokat

A megjelenő listából válassza ki a menteni kívánt PS4-mentéseket, majd nyomja meg a „Letöltés” ​​gombot.

letölthető ps4 ment a ps5 konzol tárhelyére

Amikor elindítja a kérdéses PS4 játékot a PS5-ön, a mentett adatai ott várnak rád.

Transfer játékok külső HDD-vel

Ha külső merevlemezzel rendelkezik, akkor szerencséje van, mivel ez az átviteli módszer az egyik legkönnyebb és minimális erőfeszítést igényel.

Mielőtt kihúzná a merevlemezt a hálózatból, ellenőrizze, hogy az összes PS4-mentés és az átvinni kívánt játék rajta van-e. Ehhez kapcsolja be a PS4-et, és lépjen a Beállítások menübe.

ps4 beállítási menü tárhelyre mutató nyíllal

Keresse meg a „Storage” menüt, majd válassza a „System Storage” lehetőséget. A külső HDD-nek itt kell lennie, mint „Bővített tárhely”.

ps4 konzol tárolási lehetőségei

A „Rendszertároló” részben megtalálhatja játékát az „Alkalmazások” részben. Válassza ezt a menüt, és megtekintheti a PS4 belső tárhelyére telepített játékok listáját.

ps4 játékok a rendszer tárolóján

Nyomja meg az Opciók gombot a DualShock 4 készüléken, amely a vezérlő jobb felső részén található. Ezután válassza a „Move to Extended Storage” lehetőséget a képernyő jobb oldalán megjelenő menüből.

helyezze át a ps4 játékokat kiterjesztett tárhelyre

Ezután a képernyő ellenőrző listára változik, lehetővé téve, hogy kiválassza, mely játékokat kívánja áthelyezni a külső merevlemezre. Miután kijelölte az összes elemet, amelyet át szeretne vinni, válassza az „Áthelyezés” gombot. Ez a menü azt is megmondja, hogy mekkora lesz az átvihető adatok mennyisége.

Ezután megjelenik egy képernyő, amely megmutatja az átvitel előrehaladását. Attól függően, hogy hány játékot visz át, ez eltarthat egy ideig.

előrehaladási sáv a ps5-hez, mentse át merevlemezre

Miután megkapta az összes játékot, amelyet át szeretne vinni a külső merevlemezre, kapcsolja ki teljesen a PS4-et, húzza ki a külső merevlemezt, majd dugja be a meghajtót a PS5-be. A PS5 hátulján található USB-portok ideálisak, mivel felszabadítják a konzol elején található USB-portokat a DualSense töltőkábel számára.

Csak annyit kell tennie, hogy bekapcsolja a PS5-öt. A PS5 felismeri a merevlemezt meghosszabbított tárhelyként, és a játékokat ezután a PS5-en lehet majd játszani. Ne feledje, hogy egyes digitális letöltéseket frissíteni kell, és a lemezalapú játékaihoz továbbra is szükség lesz a lemez behelyezésére a frissítéshez.

Ha meg szeretné találni a játékokat a kibővített tárhelyen (feltételezve, hogy egyik sem jelenik meg a főmenüben), lépjen a „Játékkönyvtárba” a PS5 kezdőképernyőjének jobb szélén.

hol található a ps5 játékkönyvtár a főmenüben

Váltson a „Telepített” fülre, és görgessen lefelé. Először a konzoltárolóra telepített játékok jelennek meg, de alatta a kibővített tárhelyen lévő játékok jelennek meg.

ps4 játékok kiterjesztett tárolással a ps5 játékkönyvtárban

Ez a módszer lehetővé teszi a PS4 mentéseinek és játékainak a PS5-re történő felvételét is anélkül, hogy azok bármilyen belső tárhelyet foglalnának el. A PS5 belső tárhelye meglehetősen korlátozott, ezért a PS4 játékainak egyszerű adatátvitel útján történő áthelyezése vagy a felhő túl sok helyet foglalhat el a PS5 játékok telepítéséhez.

Transfer Save USB-n keresztül

A fentiekhez hasonlóan a mentett adatokat egy külső eszközön keresztül – ebben az esetben egy USB-meghajtón keresztül – átviheti a PS4-ről a PS5-re.

A Beállítások menüben válassza az „Alkalmazás mentett adatkezelés” lehetőséget. Érdemes megjegyezni, hogy a PS4 nem másolja a mentéseket a „kibővített tárhely” formátumú fájlokba, vagyis nem mentheti át a mentéseket olyan külső HDD-re, mint a fent említett.

hol találhatók mentett adatok a ps4-en

Válassza a „Másolás USB-tárolóeszközre” lehetőséget. A felbukkanó játékok listájából válassza ki az áthelyezni kívánt adatokat. Mint fent említettük, több mentést is mozgathat egyetlen játékból.

másolja le a ps4 mentett fájlokat egy USB eszközre

Válassza ki a kívánt mentéseket, majd nyomja meg a „Másolás” gombot. Ezzel a játékokat az USB-eszközre fogja tenni.

a ps4 másolása USB-eszközre ment

Az USB-eszköz biztonságos eltávolításához lépjen a „Beállítások” „Eszközök” menübe, lépjen az „USB-tárolóeszközök” almenübe, és válassza ki a kérdéses eszközt. Végül válassza az „Az USB-tárolóeszköz használatának leállítása” lehetőséget. Ezután biztonságosan eltávolíthatja a PS4-ből.

ne használja az usb-t ps4-en

Ezután csatlakoztassa az USB-eszközt a PS5-hez, és lépjen a „Beállítások” részhez. Görgessen le a „Mentett adatok és a játék / alkalmazás beállításai” részhez.

ps5 mentse az adatokat a beállításokba

Innen lépjen a „Mentett adatok (PS4)” oldalra, és válassza az „USB meghajtó” lehetőséget.

hol találja meg a ps4-et, elment egy USB meghajtóra

Ezután: „Másolás a konzoltárolóba”.

másolás mentés az USB meghajtóról a PS5-re

Ha a játékot még nem töltötték le a PS5-re, akkor a mentett adatok neve „Nem telepített játék vagy alkalmazás” lesz, de ettől függetlenül átmásolhatja a konzolra. A mentések ott lesznek, amikor telepíti és elindítja a játékot.

Most biztonságosan áttérhet az egyik konzol generációról a másikra anélkül, hogy elveszítené a játékot vagy a mentést. Ha meg szeretné tudni, hogyan lehet az Xbox One konzolról az Xbox Series konzolra váltani, megnézheti cikkünk az X / S sorozat visszafelé kompatibilitásáról.
Source link


2577 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok