Joga van a szemüveg receptjéhez, mondja az FTC

Avatar Gadam | 2020.12.10. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

kéz nyúl a szemüveghez egy boltban

Fénykép: Terelyuk (Shutterstock)

Számos szemvizsgálatot biztosító vállalkozás abban reménykedik, hogy eladhat Önnek szemüveget, de Önnek joga van vásárolni. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak van egy szabálya, amely kimondja, hogy jogosult a szemüveg receptjének másolatára, és ők is az elutasító vénykötelesek visszaszorítása.

Így van az FTC leírja, hogy mit neveznek a szemüveg szabálynak:

A szemüveges szabály előírja, hogy a vényköteleseknek a fénytörést is tartalmazó szemvizsgálat után azonnal meg kell adniuk a betegeknek a szemüvegre vonatkozó receptjük másolatát, még akkor is, ha a beteg ezt nem kéri. A szabály szerint az orvosok nem követelhetik meg, hogy a betegek szemüveget vásároljanak azzal a feltétellel, hogy receptjük másolatát megadják nekik, felelősség alóli mentességet tegyenek a vényre, megkövetelhetik a betegektől, hogy írjanak fel lemondást, vagy megkövetelhetik, hogy a betegek további díjat fizessenek cserébe receptjük másolatáért. Az orvosok nem tagadhatják meg a szemvizsgálat elvégzését sem, ha a beteg szemüveget, kontaktlencsét vagy más szemészeti terméket vásárol tőlük.

Van egy kontaktlencse szabály is, hasonló előírásokkal.

Ez azt jelenti, hogy az orvosnak fel kell adnia a vényt, még ha nem is kéri. Ha nem, akkor törvényt sértenek. Ezután bárhová elviheti szemüveg vagy kapcsolatok vényköteles és összehasonlító üzletét.

Az Az FTC-nek van oldala leírva, hogy a receptnek milyen információkat kell tartalmaznia, és megcáfolva néhány marhaság kifogást, amelyet az orvosok néha használnak. A vény kiadása nem HIPAA szabálysértés, és nem követelhetik meg, hogy fizetjen a szemvizsgálatért, mielőtt átadná a receptet – nem hacsak nem töltött mindenki szemvizsgálatra a kézbesítéskor. Az egyetlen bosszantó dolog, amit ők tud tegye meg, ha visszatartja a pupillatávolságát, amely nem kötelező előírása a receptnek. Egyes államokban ők vannak felszámolhatja a vény ezen részéért.

Ha a vényköteles továbbra sem hajlandó elágazni, az FTC azt akarja, hogy tudjon róla törvénysértést jelenthet itt.


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it