Karácsonyi Cracker Candy recept | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2020.12.08. 34 Views 0 Likes 0 Ratings

34 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

1 Melegítse elő a sütőt 400F-ra. Béleljen egy 10×15 hüvelykes zselés tekercset nonstick alumínium fóliával (előnyben részesített) vagy szokásos nagy teherbírású fóliával, ügyelve arra, hogy a fólia teljesen ellepje a serpenyő alját és oldalait. Ha normál fóliát használ, permetezzen enyhén sütőpermettel. Bélelje a sós kekszet egyetlen rétegben az aljára.

Karácsonyi repedés

2 Készítse el a karamellmártást: Helyezze a barna cukrot, vajat és sót egy közepes méretű serpenyőbe. Főzzük közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg a vaj megolvad. Időnként kevergetve főzzük még 3-5 percig, egészen addig, amíg a keverék fel nem forr, és sötétedni nem kezd. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vanília kivonatot.

(Megjegyzés: Itt valójában nem igazi karamellát készít, ezért nem kell annyira pontosnak lennie, és nem kell aggódnia a karamell hőmérséklete miatt. Csak győződjön meg róla, hogy forrni kezd, és várja meg, amíg kissé elsötétül, majd folytassa .)

Karácsonyi repedésKarácsonyi repedés

3 Öntse a forró barna cukor keveréket a sós kekszre. Szétterítve egyenletesen bevonja a kekszet.

Karácsonyi repedés

4 Helyezze a serpenyőt a sütőbe, és süsse 5 percig. A karamell forró és pezsgő lesz.

Karácsonyi repedés

5 Olvassa fel a csokoládét: Helyezze a csokoládét egy mikrohullámú sütőben biztonságos edénybe. A mikrohullámú sütőben 30 másodperces időközönként főzzük teljes erővel, minden egyes főzési idő között kevergetve, amíg a csokoládé meg nem olvad.

Karácsonyi repedés

6 Öntse a csokoládét a sült kekszre: Miután a kekszet megsütötte, vegye ki a sütőből, és hagyja kihűlni 1 perc pontosan, amíg a karamell már nem pezseg. Ezután öntsük az olvasztott csokoládét a kekszre. Spatulával egyenletesen eloszlathatja a csokoládét a tetején.

Karácsonyi repedésKarácsonyi repedés

7 Hűtsük éjszakára a kekszet: Hagyja a kekszet szobahőmérsékletre hűlni, majd tegye a hűtőszekrénybe, és egy éjszakán át hűtse.

8 A crackerek feltörése: A crackerek egyetlen lapot alkotnak, ha kihűlnek. Vegye le az edényről, és óvatosan húzza le a fóliát, ügyelve arra, hogy ne szakítsa el a fóliát. (Ha bármelyik fólia elszakad és beszorul a karamellába, szüntesse meg ezeket a darabokat és dobja el.) Vágja az édességet snack nagyságú darabokra szakács késsel (használhatja a kezét is, de én könnyebben kés).

Tárolja légmentesen lezárt edényben a hűtőszekrényben körülbelül egy hétig.

Karácsonyi repedésKarácsonyi repedés

[ad_2]
Source link


34 Views 0 Ratings Rate it