Képernyőfelvétel Linux rendszerben a SimpleScreenRecorder alkalmazással – CloudSavvy IT

Avatar Gadam | 2021.03.06. 49 Views 0 Likes 0 Ratings

49 Views 0 Ratings Rate it

Shutterstock / Vector FX

A Linux asztal rögzítése nagyon keresett funkció, mind a játékosok, mind az üzleti szakemberek számára. A Simple Screen Recorder, amint a neve is mutatja, egy egyszerű, mégis szilárd képernyőfelvevő eszköz. Tudjon meg mindent erről a cikkből.

Mi a SimpleScreenRecorder (SSR)?

A SimpleScreenRecorder (röviden SSR) egy olyan segédprogram, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen és egyértelmű módon rögzítse a Linux asztalát. Számos Linux operációs rendszer számára elérhető, közvetlenül telepíthető csomagként, vagy akár önállóan is lefordítható a következő lépések végrehajtásával: SSR GitHub oldal.

Az SSR az összes szükséges funkciót, például a többképernyős felvételt is kínálja, anélkül, hogy túl bonyolítaná az interfészt. A fő SSR interfész elegáns és jól megtervezett:

SimpleScreenRecorder 0.3.11 beviteli beállítások párbeszédpanel

Telepítés SimpleScreenRecorder

Üzembe helyezni SimpleScreenRecorder a Debian / Apt alapú Linux disztribúción (például az Ubuntu és a Mint) hajtsa végre a következő parancsot a terminálján:

sudo apt install simplescreenrecorder

Ha 32 bites OpenGL alkalmazásokat is szeretne rögzíteni 64 bites alapú operációs rendszereken, akkor a következőket is végre kell hajtania:

sudo apt-get install simplescreenrecorder-lib:i386

Van egy PPA adattár is (amely az Ubuntu és a Mint esetében egyaránt működik), amely lehetővé teszi a legújabb verzió egyszerű beszerzését:

sudo apt-add-repository ppa:maarten-baert/simplescreenrecorder
sudo apt-get update
sudo apt-get install simplescreenrecorder

A Mint Mint 20 adattár jelenlegi verziója 0.3.11, míg a PPA telepítése esetén a verzió 0.4.3. A teljes változási napló elérhető a GitHub adattáron.

A legújabb verzió egy praktikus „Átugrani ezt az oldalt” opcióval rendelkezik a bevezető oldalhoz. Ezenkívül van egy új „Teljes képernyő rögzítése kurzorral” és a V4L2 eszközfelvételi lehetőség. Így néz ki az új felület a fenti 0.3.11 interfésszel összehasonlítva:

SimpleScreenRecorder 0.4.3 bemeneti interfész

A más operációs rendszerek telepítési lehetőségeivel kapcsolatban tekintse meg a SimpleScreenRecorder oldal a fejlesztő webhelyén.

A SSR Beviteli profil

A SimpleScreenRecorder használata egyszerű és egyszerű. Az alkalmazás elindítása után, a bevezető oldal bezárása után (amely a későbbi verziókban átugorható) megjelenik egy egyszerű párbeszédpanel, amely lehetővé teszi a szükséges beállításmódosítások gyors kiválasztását. Nézzük meg azokat a főbb lehetőségeket, amelyeket valószínűleg részletesen használunk:

Videobemenet kiválasztása SSR-ben

A Video bemenet kiválasztása lehetővé teszi, hogy a felvételi ablakot egy megadott képernyőre, az összes képernyőre, egy fix téglalapra állítsa stb. Kövessük a kurzort is, és ha ezt az opciót választjuk, akkor a praktikus „Teljes képernyő rögzítése kurzorral” jelölőnégyzet elérhetővé válik. Emellett közvetlenül rögzíthetünk OpenGL-t és akár egy V4L2-eszközt is (például webkamerát vagy elfogókártyát).

Ezután beállíthatjuk a képkockasebességet és a méretezési lehetőségeket:

SSR Frame rate kiválasztása és méretezése

A 20-30-as képkockasebességnek elegendőnek kell lennie üzleti prezentációk készítéséhez stb. Érdemes lehet ezt a számot egy kicsit növelni a játék mozgása érdekében. Azt is kiválaszthatjuk, hogy audiót akarunk-e rögzíteni, és kiválaszthatjuk az audio bemeneti forrást:

SimpleScreenRecorder Audio Settings

A SSR Kimeneti profil

Ha elkészült a bemeneti profil konfigurálásával, akkor a Mentés opciót a párbeszédpanel tetején, és kattintson a gombra Következő gombra a folytatáshoz a kimeneti profil kiválasztásához vezetünk.

SimpleScreenRecorder kimeneti profil párbeszédpanel

Itt állíthatjuk be a fájl nevét a felvétel mentéséhez (1), és kiválaszthatjuk az ehhez használni kívánt videotároló formátumot (2). További videotároló-opciók állnak rendelkezésre: MP4, WebM, OGG és még egy „Egyéb” választás, amely lehetővé teszi a rendszeren elérhető bármely más tárolóformátum kiválasztását.

Ezután kiválaszthatjuk a kodekünket (a legjobb a H.264-nél marad, a fentiekben kiválasztott Matroska (MKV) vagy MP4 konténer formátummal, hacsak nem ismeri jól a videokodekeket és tárolókat).

Ezután kiválasztjuk a (fontos) állandó sebességi tényezőt (3). Az állandó sebességi tényező (CRF) alacsonyabb értéke jobb minőséget eredményez, a 0 veszteségmentes, bár ez a felvétel nagyobb eredményű fájlméretével egyezik meg. A 15-23 tartomány általában az boldog közeg.

Ezután beállíthatjuk a videó előbeállításunkat (4), ahol ismét egy lassabb választás jobb minőséget eredményez, bár a gép jelentősen többet adózhat meg közben. A legjobb ötlet az, hogy mindig teszteljen néhány különböző beállítási kombinációt, és megnézze, hogyan néznek ki az esetleges felvételek.

Kiválaszthatjuk vagy audió kodeket (5) és bitsebességet (6) is. A 128-as bitsebesség elfogadható hangminőséget eredményez, bár a 192-es vagy annál magasabb beállítás jobb hangminőséget eredményezhet. A 256-os szint elérése nem ajánlott normál felvételeknél.

A SSR Felvételi felület

Ha elkészült a kimeneti profil konfigurálásával, akkor az a Mentés opciót a párbeszédpanel tetején, és kattintson a gombra Következő gombra a folytatáshoz, a végső felvételi felületre vezetünk.

Fő SimpleScreenRecorder felvételi felület

Ebben a párbeszédpanelen azonnal megkezdjük a felvételt (1), ha ezt választjuk. Ez lehetővé teszi számunkra a felvétel (4) megszakítását is, ami visszavezet minket az előző képernyőre (az Output Profile választó párbeszédpanel). A felvétel befejezése után elmenthető (5), és akár valós idejű előnézetet is indíthatunk (7). A valós idejű előnézet nagyon hasznos lehet ahhoz, hogy képet kapjunk a rögzítendő területről, és hogy lássuk, jól működik-e az audio bemenet, és nem halk / hangos:

SimpleScreenRecorder Recording Preview

Beállíthatunk ütemezést (6) az ütemezési opcióval (Ütemezés szerkesztése gomb) és aktiválja ugyanezt. Láthatunk egy részletes eseménynaplót (3) is, amely segítséget nyújthat az audio és video hibaelhárításában, ha a dolgok rosszul alakulnak.

Végül a (2) pontban szereplő valós idejű információ áttekintés rengeteg hasznos információt ad arról, hogy felvételünk hogyan működik / működik felvétel közben, és részleges információkat (például a FPS be, megmutatva számunkra a bemeneti képkockák számát másodpercenként), miközben előnézetünket nézzük, de még nem rögzítünk.

Csomagolás

Maarten Baert, a SimpleScreenRecorder fejlesztője létrehozott egy erőteljes és átfogó képernyő-felvevőt, amely a nevét funkcionalitásában, de nem egyszerűségében kinőtte. A szoftver egyszerű, stabil, számos Linux operációs rendszeren elérhető, könnyen frissíthető és funkciógazdag. Szeretettel tudom ajánlani, mint kötelező, ingyenes és stabil képernyőfelvevő szoftvert. Élvezd!


Source link


49 Views 0 Ratings Rate it