Lassú tűzhely marhahús Bourguignon recept

Avatar Gadam | 2020.12.19. 99 Views 0 Likes 0 Ratings

99 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Felejtsd el a tipikus Boeuf Bourguignon felhajtását, de tartsd meg az összes remek ízt!

Klasszikus Boeuf Bourguignon, amelyet Julia Child tett híressé szakácskönyvében A francia főzés művészetének elsajátítása, egy marhapörkölt, lassan bordó borban forralva. Noha ez elég egyszerűen hangzik, az étel arról híres, hogy több mint két tucat lépést tett meg, és olyan fülke-összetevőket igényelt, mint a gyöngyhagyma.

Meg akartam tartani a francia Boeuf Bourguignon ízek, például szalonna, bor és kakukkfű tökéletes keveredését, de olyan receptben, amely életképes lenne egy hétköznapi étkezéshez.

Íme: lassú tűzhely marhahús burgundi!

Ebben a lassú tűzhelyes változatban a marhahúst gyengéden főzzük, amíg a gyógynövények, a zöldségek és a vörösbor meg nem dúsul. A pörkölt elkészítése egyszerű, mégis megemelkedett mind megjelenésében, mind ízében. Cseréket folytatunk, például a gyöngyhagymát fehér édesre cseréljük és a gombákat a pörköltben főzzük, nem pedig külön megdinszteljük, hogy kivegyük a klasszikus változat megfélemlítő tényezőjét.

Lassú tűzhely marhahús burgundi (Boeuf Bourguignon) egy edénybe állítva egy edénybe.  Ezüstáru, kenyér, terítő és konyharuha veszi körül a tálat.

A legjobb bor marhahúshoz Bourguignon

A burgundi bor ideális ehhez az ételhez, és bár az összes burgundi bor Franciaország Burgundi régiójából származik, előfordulhat, hogy más néven ismeri őket.

Ebben a régióban a leggyakoribb szőlő a chardonnay, amely egy fehér Burgundia, és a pinot noir, egy vörös Burgundia. Mivel ez a recept vörösbort használ, ez azt jelenti, hogy a pinot noir a legjobb bor, amelyet ebben az ételben használhatunk.

Érdemes egy száraz pinotot választani, amely nem gyümölcs előre. A magas ásványi anyag és a sav ideális a Burgundiában termesztett szőlő jellemzőinek legjobb utánzásához is. A legfontosabb azonban az, hogy olyan bort használjon, amelyet élvez, mert így ízlik a pörköltje, és marad három pohár, amelyet érdemes meginni.

A marhapörkölt legjobb marhavágása

A marhapörköltnél a tokmánysült a standard, és ez a recept sem különbözik. Nem kell magának vágnia, hacsak nem szeretné; A már előre vágott marhahús vásárlása itt teljesen elfogadható és tökéletes eredményeket hoz.

Szalonna: A marhapörkölt ízfokozó

A receptben szereplő szalonna inkább ízre, mint állagra vonatkozik. Annak ellenére, hogy ropogósra főzi, a pörköltben töltött órák alatt puha és alig észrevehető marad.

Füstöt, sót és azt a elképesztően leírhatatlan umamit adja hozzá, amely fokozza az étel többi ízét. Mivel a textúra nem sok, a szalonnát három evőkanál szalonnás zsírral helyettesítheti, és ehelyett megpiríthatja a marhahúst.

Egy szelet kenyeret egy tál Slow Cooker marhapörköltbe gombával, hagymával és sárgarépával mártott, és oldalra tett.

Mennyi idő alatt elkészül a lassú tűzhely pörkölt

A lassú tűzhely receptjének szépsége, hogy elválaszthatja az előkészítési időt a főzési időtől.

Ráadásul a pörkölt alapja közvetlenül a tűzhelyben készül, beleértve a sűrítéséhez használt lisztet is, így nincs szükség további időre a főzőlapon. Ha még sűrűbb pörköltet szeretne, vegye le a fedelet az utolsó húsz-harminc perc főzési időre.

Készítse elő ezt a pörköltet reggel, majd egész nap lassan és lassan főzze. Készítsen extra szalonnát reggelire (két madár / egy kő). Vegye ki a szalonnát a serpenyőből, majd tépje fel a marhahúst a szalonnazsírba.

Tegye a szalonnát, a szaggatott marhahúst és az összes többi hozzávalót közvetlenül a lassú tűzhelybe. Hagyja maga után a szalonnás zsiradékot, amikor kihúzza a marhahúst, de ne stresszelje, ha egy marhahús zsír ragaszkodik hozzá. Egy-két evőkanál szalonnás zsír csak fokozza az étel gazdagságát. Körülbelül 15 percre lesz szüksége, hogy mindezt összeszedje.

A pörkölt készen áll a fogyasztásra, ha a marhahúsban lévő kollagén eléggé lebomlik, hogy villával könnyedén széthúzhassa.

Lassú tűzhelyes marhapörkölt gomba, hagyma és sárgarépa, fehér tálban.

Mit tálalhatunk marhapörköltet

Tálaljuk egy könnyű saláta és kérges kenyér; a kenyér gyönyörűen felszívja a leveket. Tálaláskor kívánság szerint friss fűszernövényekkel, például petrezselyemmel, rozmaringgal, kakukkfűvel vagy majoránnával díszíthetjük.

Meddig tart a marhapörkölt?

Ez több napot hűtőszekrényben tart, és könnyen felmelegszik akár a főzőlapon, akár a mikrohullámú sütőben. A pörkölt legfeljebb három hónapig tart a fagyasztóban.

További marhapörkölt receptek

[ad_2]
Source link


99 Views 0 Ratings Rate it