Lassú tűzhelyes sertéskaraj balzsamos mézes mázzal

Avatar Gadam | 2021.01.10. 201 Views 0 Likes 0 Ratings

201 Views 0 Ratings Rate it

Szilárdan vagyunk a lassú tűzhely szezonban, és az első dolog, amit az emberek általában a lassú tűzhelybe dobnak, általában egy disznócsikk vagy valami hasonló, de engedje meg, hogy bemutassam Önnek a lassú tűzhelyes sertéskaraját! Gyengéden főz, és ízes serpenyőmártást készít.

A külsejét kiszúrom, mielőtt a lassú tűzhelybe tenném, így még mindig puha, nedves hússal kapjuk meg a ropogós kint karamellizáltakat. A sertéshús, a méz és a balzsamecet keverékéből készített főzőfolyadékot közvetlenül a tálalás előtt kanalazhatjuk a sertéshúsra, vagy csökkenthetjük és besűríthetjük, hogy édes és nyálkás máz legyen.

MI A PORK LOIN?

Fontos megérteni a különbséget a sertés karaj és a sertés között vesepecsenye hogy elkészítsem ezt a receptet.

A sertés karaj zsírosabb és sokkal vastagabb, mint a bélszín. Megtalálható csont nélkül vagy csont nélkül, de én általában csont nélkül választom ezt a receptet, így könnyebb szeletelni és tálalni. A sertés karaj rugalmasabb, ezért jobb lassan főzni.

A bélszín sokkal soványabb és vékonyabb húsrész, amelyen szinte nincs zsír. A bélszínt általában legjobb magas hőmérsékleten főzni – a grillen vagy egy lángoló forró öntöttvas serpenyőben.

Nem javaslom a sertés szűzpecsenye helyettesítését ebben a receptben.

Két sertés karaj van beállítva egymás mellé egy edénybe, hogy megmutassa, hogyan lehet lassú tűzhelyes sertés karajot készíteni.

A SÜRKÖTLEN TÖBB TÖKÉLETES Lassú főzőnél

Inkább nagy lángon szaggatom a sertés karaját, majd lassú tűzhelyemben fejezem be. A szaggatás gyönyörű karamellizációt (és ízt) ad nekem kívülről, míg a lassú tűzhely lassú, alacsony hője teljesen főtt, gazdag és puha húst eredményez

Lehet túlsütni a sertés karaját lassú tűzhelyben, tehát ez nem állítja magasra, majd hagyja el 10 órás munkanapos receptjéhez. Ha túl sokáig tart, akkor rágós és töpörtyűs lehet – nem jó.

HOGYAN KÉSZÜLJ MÉZ BALSAMIC MÁZ

Őszintén kihagyhatja a máz lépését, ha kevés az idő. A sertéshús kiválóan felszeletelve a lassú tűzhelyből, a tetejére kanalazva néhány levet.

Ha van pár perce, öntsön le néhány fenntartott főzőlevet, és forralja őket egy kis kukoricakeményítővel és vizes hígtrágyával. Simulva sűrűsödik, és olyan finom a kanalazva a felszeletelt sertéshúsra.

TIPPEK ÉS TRÜKKÖK EZEN A SIKER ELŐÁLLÍTÁSÁHOZ

Néhány receptet érdemes leszögezni, hogy ez a recept működjön.

  • Kapjon egy jó kenetet a sertéshúsról. Segít elmélyíteni az ízt.
  • Ez nem egy lassú tűzhely recept, amelyet munka előtt kell elkészíteni, és 8-10 órával később visszatérhet.
  • A legtöbb lassú tűzhely alacsony és magas hőfokkal rendelkezik. Inkább ezt főzöm nagy lángon 2 1/2 – 3 órán át. Végül akkor történik meg, amikor a sertéshús eléri a 140˚F-ot. Ezt követően tálalásig melegen tarthatja a lassú tűzhelyben, de próbálja meg nem sütni a sertéshúst, mert kiszáradhat.
  • A máz segít abban, hogy a sertéshús lédús maradjon, ha mégis kissé túlsülne. Akkor is finom lesz, ha vékonyra szeleteled és a mázzal tálalod.

Kanálos mártás mázas, lassú tűzhelyes sertéskaraj szeletekre.

TOVÁBBI ÍZKOMBÓK A Sertéshúsra

Kiválasztottam az egyik kedvenc íz kombómat (mézes és balzsamos), de az ízesítők széles választékát használhatod ennek alapjaként. Íme néhány ötlet:

  • Chipotle paprika és méz
  • Gyömbér, fokhagyma és szójaszósz
  • Almaecet és barna cukor

Mit szolgáljon fel a sertéshússal

Szeretem ezt keményítővel és zöldséggel tálalni. Valamiféle rizs vagy krumplipüré kellemes a sertéshús és az oldalán egy zöldség tálalása. Sült karfiol, párolt brokkoli, vagy serpenyős spárga jó lehetőség.

TIPPEK A BALKÁK FELHASZNÁLÁSÁHOZ

Valószínűleg marad maradéka ennek a sertéshúsnak, hacsak nem táplálkozik a tömeggel. Leginkább egész karajként tárolja, nem pedig szeletelve. Bár nagyon szépen felmelegszik, és sokféle módon használhatja.

A sertéskaraj legfeljebb öt napig jól tárolható a hűtőszekrényben, és 350 ° F-os sütőben jól átmelegszik, amíg a sertéskaraj át nem melegszik, körülbelül 15 percig. Az egyes szeleteket mikrohullámú sütőben is felmelegítheti 30 másodperces sorozatban, de a sertés karaj kissé kiszárad a mikrohullámú sütőben.

Szeretem a maradék sertéskarajot vékonyra szeletelve ebédszendvicsekre vagy csomagolva, vagy akár egy vékony szeletet egy reggeli szendvicsre!

Vastag szelet Easy Pork Loin van zsindelyezve egy tálra.

NÉLKÜL NAGYOBB SERTŐS RECEPTEK


Source link


201 Views 0 Ratings Rate it