Marhahús Bourguignon recept | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2020.12.10. 31 Views 0 Likes 0 Ratings

31 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

1 A szárított vargánya dehidratálása: Ha a szárított vargányát használja, öntsön rájuk 1 csésze forrásban lévő vizet, és hagyja őket 30 percig rehidratálni. Távolítsa el a gombákat, és durvára vágja. Öntse az áztató vizet papírtörlőn keresztül (a szennyeződések és törmelékek eltávolításához) egy tálba, és tegye félre.

2 Főzd meg a sós sertéshúst: Egy nagy serpenyőben öntsön annyi vizet, hogy az alját kb. Közepes lángon főzze a sós sertéshúst a serpenyőben, amíg a víz elpárolog, időnként megkeverve.

Miután a víz elfogyott, csökkentse a hőt közepesen alacsonyra, és folytassa a sós sertéshús főzését, amíg a zsír nagy része ki nem olvad belőle. Adjunk hozzá egy evőkanál vajat, és főzzük tovább a sós sertéshúst, amíg a darabok meg nem pirulnak és ropogósak lesznek.

Réses kanállal távolítsa el a sós sertéshús darabjait egy nagy holland sütőbe vagy más nagy, vastag fenekű, fedeles edénybe.

főzzen sós sertéshúst a marhahús bourguignonhozbarna sós sertéshús marhahús bourguignonhoz

3 A marhahúst megszakítja: Növelje a hőt közepesen magasra. Tételenként dolgozzon úgy, hogy ne zsúfolódjon a serpenyőbe, tépje fel a marhahúst.

Hagyjon helyet a sistergő húsdarabok körül, hogy megbarnuljon és ne pároljon. Ne mozdítsa a marhahúsdarabokat a serpenyőben, amíg nem kapnak jó mélyedést, majd fordítsa meg, hogy a másik oldalon megbarnulhassanak.

Nem kell kapkodni. Ez 15-25 percet vesz igénybe, attól függően, hogy mekkora a serpenyője.

Miután megbarnult, vegye ki a marhahúst a serpenyőből, és tegye a holland sütőbe a sós sertéshússal.

barnítsa meg a marhahúst a marhahús bourguignonhoz

4 Főzd meg a zöldségeket a pörkölthez: Amikor az összes marhahús megbarnult és kivette a serpenyőből, adjuk hozzá a medvehagymát, az apróra vágott sárgarépát és az apróra vágott vargányát, ha használjuk.

Keverje hozzá az edénybe, hogy eltávolítsa a serpenyőben a megbarnult, beragadt darabokat. Főzzük 2-3 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsompürét. Főzzön még 2-3 percig, gyakran kevergetve.

főzni mogyoróhagyma és sárgarépa marhahús bourguignon

5 Adjon hozzá pálinkát és gombás áztatóvizet: Adja hozzá a pálinkát és keverje össze. Forraljuk felére, majd adjuk hozzá a leszűrt gomba áztató vizet (ha használjuk).

Kaparjuk le a megmaradt megpirult darabokat a serpenyő aljáról, és öntsük a serpenyő tartalmát a holland sütőbe.

6 párolt marhahús: A holland sütőbe töltsön egy üveg bort és annyi marhahúslevest, hogy a borjú szinte be legyen fedve. A marhadaraboknak alig kell kibökniük a folyadékból. Hozzáadjuk a petrezselymet, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a szegfűszeget. Fedjük le, csupaszan pároljuk, és főzzük 1 órán át.

párold marhahúst a marhahús bourguignonhoz

7 Add sárgarépa: 1 óra múlva adjuk hozzá a második sárgarépát (meghámozzuk és 2 hüvelykes darabokra vágjuk). Főzzük tovább egy órán át, vagy addig, amíg a marha megpuhul.

8 Készítse elő a gombát és a hagymát: Amíg a pörkölt sül, vágja le a kemény szárakat a shiitake, a cremini vagy a gombás gombákról, és szelje fel 2-3 nagy darabra; a kis gomba egészben marad.

A gyöngyhagyma elkészítéséhez (ha szükséges) forraljuk fel a héjában 4-5 percig. Csepegtesse le és merítse egy tál jeges vízbe. Szeletelje le a hagymák hegyét és gyökérvégét, és csúsztassa le a külső héjat. (Ha fagyasztott hagymát használ, amely már kifehéredett és hámozott, hagyja megolvadni, mielőtt megpirítaná.)

hagymát forralunk a marhahús bourguignonhoz

9 Kezdje a mártással: Amikor a marhahús puha, fogóval távolítsa el az összes marhahúst és a sárgarépadarabokat; félretesszük egy tálba. Szűrd le a holland sütő tartalmát egy közepes fazék fölé helyezett finom szemű szitán. Ez a folyadék lesz a szósz.

Forraljuk le a mártást, gyakran kóstolva. Ha túl sós íze van, kapcsolja le a hőt. Ellenkező esetben addig forraljuk, amíg kb. 3 csésze meg nem lesz. Kapcsolja le a hőt.

törzs zöldségek mártáshoz

10 Gomba és hagyma főzni: Melegítsen fel egy nagy serpenyőt nagy lángon, és adja hozzá a gombákat. Szárítsa meg a gombákat nagy lángon, rázza meg az edényt és gyakran keverje, amíg kb. 4-5 percig nem engedik ki a vizüket.

Adja hozzá a gyöngyhagymát és 3 evőkanál vajat, és dobja össze. Szórjuk meg sóval a hagymát és a gombát. Addig pároljuk, amíg a hagyma meg nem pirul. Vegyük le a tűzről.

főzni gombát és hagymát a marhahús bourguignonhoz

11 Fejezze be a mártást: Helyezze a mártást közepes lángra, és keverje hozzá a beurre manie paszta harmadát. Várja meg, amíg beépül a szószba, majd adja hozzá a beurre manie újabb harmadát stb. Ne hagyja forrni, de hagyja nagyon gyengén forralni 2-3 percig.

Keverje hozzá a maradék 2 evőkanál pálinkát. Kóstolja meg a sót, és adjon hozzá néhányat, ha szükséges.

beurre maniemarhahús bourguignon szósz

12 Tálalás: Tálaláshoz bevonja a marhahúst, a sárgarépát, a gombát és a gyöngyhagymát a mártással, és burgonyával, tojásos tésztával vagy sok kérges kenyérrel tálalja.

[ad_2]
Source link


31 Views 0 Ratings Rate it