Mentett jelszavak hozzáadása, szerkesztése vagy törlése a Microsoft Edge-ben

Avatar admin | 2020.12.19. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Edge logó

Ha te jelszavak mentése a Microsoft Edge-be, akkor nem kell aggódnia a kedvenc webhelyeire való bejelentkezés miatt. Ha módosítania vagy törölnie kell egy mentett jelszót, akkor be kell lépnie az Edge „Beállítások” menüjébe.

Ezek a lépések a Chromium-alapú Edge böngésző hogy a Microsoft 2020 nyarán jelent meg. Ha a közelmúltban nem frissítette a számítógépét, akkor mielőtt elkezdené, győződjön meg arról, hogy a Windows (és a Microsoft Edge) legújabb verzióját futtatja.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit kell tudni az új Microsoft Edge böngészőről

Jelszó hozzáadása a Microsoft Edge-hez

Alapértelmezés szerint a Microsoft Edge megkérdezi, hogy el akarja-e menteni a jelszavát, amikor felismeri a webhelyen a jelszó megadásának mezőjét. Például, ha először jelentkezik be a Gmailbe, az Edge arra kéri, hogy mentse el Google-felhasználónevét és jelszavát.

A címsáv alatt megjelenik egy felugró üzenet, amely a részletek megerősítését kéri. Ha nem, kattintson a biztonsági kulcs ikonjára az előugró ablak megtekintéséhez. A biztonsági kulcs ikon látható a címsáv legszélső jobb oldalán, közvetlenül a könyvjelzők ikon előtt.

Kattintson a biztonsági kulcs ikonra az Edge címsávon, ha jelszavakat szeretne menteni az Edge felhasználói profiljába

Ha szívesen elmenti a részleteket az Edge felhasználói profiljába, kattintson a „Mentés” gombra. Ha ehelyett a „Soha” gombra kattint, a Microsoft nem menti el a részleteket, és a jövőben sem kérdezi meg újra.

Jelszavak szerkesztése vagy törlése a Microsoft Edge szolgáltatásból

A mentett jelszavakat a Microsoft Edge Settings menüjében módosíthatja vagy törölheti.

Az Edge böngészőablakban válassza ki a jobb felső sarokban található hárompontos menü ikont. A menüből válassza a „Beállítások” lehetőséget.

Nyomja meg a hárompontos menü ikont, majd a Beállítások lehetőséget az Él beállítások menü eléréséhez.

Amikor belép az Edge „Beállítások” menüjébe, a „Profilok” fül alapértelmezés szerint megjelenik. Ha nem, válassza ki a bal oldali menüből.

Az Élben "Beállítások" menüben nyomja meg a gombot "Profil" fülre a bal oldali menüben.

A „Profilok” lapon kattintson a „Jelszavak” lehetőségre az aktuálisan aktív mentett jelszavak megtekintéséhez felhasználói profil.

Az Edge Settings menüpontban "Profil" fülre, kattintson a "Jelszavak" választási lehetőség.

A „Jelszavak” menüben megjelenik a mentett jelszavak listája (a „Mentett jelszavak” kategóriában). Beállíthatja a Microsoft jelszókezelésének működését, beleértve az automatikus bejelentkezés lehetőségét a mentett webhelyekre.

Mentett jelszavak szerkesztése

A mentett jelszavak listája a „Jelszavak” menü „Mentett jelszavak” kategóriájában jelenik meg. Mentett jelszó szerkesztéséhez válassza a bejegyzés melletti hárompontos menü ikont, majd kattintson a „Részletek” lehetőségre.

A jelszó bejegyzésének szerkesztéséhez a Microsoft Edge programban nyomja meg a hárompontos menü ikont, majd a Részletek gombot.

Ez megjeleníti a „Jelszó részletei” mezőt, ahol megváltoztathatja a mentett URL-t, felhasználónév és jelszó bejegyzéseket. Szerkessze a részleteket, majd válassza a „Kész” lehetőséget a bejegyzés mentéséhez.

A mentett jelszó bejegyzés szerkesztése a "Jelszó részletei" négyzetet, majd nyomja meg a gombot "Kész" menteni.

Mentett jelszavak törlése

Ha törölni szeretne egy mentett jelszót a Microsoft Edge-ben, kattintson a „Mentett jelszavak” kategóriába tartozó mentett bejegyzés melletti hárompontos ikonra.

A legördülő menüből válassza a „Törlés” lehetőséget.

Kattintson a mentett jelszó bejegyzés melletti hárompontos menüikonra, majd nyomja meg a gombot "Töröl" választási lehetőség.

A felhasználói fiókot ekkor eltávolítjuk. Ha azonban ezt gyorsan meg akarja fordítani, válassza az Edge ablak jobb felső sarkában lévő előugró riasztási mezőben a „Visszavonás” ikont.

Kattintson a gombra "Visszavonás" nemrégiben törölt jelszó törléséhez a Microsoft Edge alkalmazásban.

Ennek elvégzésére azonban csak rövid idő áll rendelkezésére, ezért a folytatás előtt győződjön meg róla, hogy törölni szeretne egy fiókot.

A Microsoft Edge jelszóbeállításainak konfigurálása

Alapértelmezés szerint a Microsoft Edge automatikusan felszólítja a jelszavak mentésére. Ha ki szeretné kapcsolni ezt a felszólítást, válassza az „Ajánlat a jelszavak mentéséhez” opció melletti csúszkát.

Kattintson a csúszkára a "Ajánlat a jelszavak mentésére" opció a funkció engedélyezéséhez vagy letiltásához az Edge-ben.

Míg a felszólítás ki lesz kapcsolva, a jelszavak manuális mentéséhez a jövőben is kiválaszthatja a biztonsági kulcs ikonját a címsávon.

Ha a Microsoft Edge felismer egy mentett weboldalt, akkor a mentett jelszó adatait használja az automatikus bejelentkezéshez. A funkció kikapcsolásához válassza az „Automatikus bejelentkezés” opció melletti csúszkát.

megnyomni a "Automatikus bejelentkezes" csúszka az automatikus bejelentkezés letiltásához a mentett felhasználói fiókok használatával a Microsoft Edge-ben

Biztonsági funkcióként az Edge automatikusan elrejti az online jelszómezőkbe beírt jelszavakat. Annak érdekében, hogy ellenőrizze, hogy a beírt jelszó helyes-e, az Edge azonban egy szemfelfedő ikont mutat be a jelszó beviteli mező mellett, hogy helyette azt megtekintse.

Ha a fokozott biztonság érdekében el akarja rejteni a szemfelfedő ikont a jelszó beviteli űrlapokon, akkor a funkció kikapcsolásához válassza a „Jelszó felfedése gomb megjelenítése jelszómezőkben” csúszkát.

megnyomni a "Mutassa meg a "Jelszó felfedése" gombra a jelszó mezőkben" csúszka a szemfelfedő ikonok engedélyezéséhez vagy letiltásához az Edge jelszóbejegyzései mellett.

A figyelmen kívül hagyott webhelyek törlése

Törölhet olyan webhelyeket is, amelyeket korábban „figyelmen kívül hagyott” a „Jelszavak” menü alján. Ezek azok a webhelyek, amelyek korábban, amikor a Microsoft Edge jelszó mentését kérte, korábban a „Soha” lehetőségre kattintott.

E bejegyzések eltávolításához görgessen le a „Soha nem mentve” kategóriáig a „Jelszavak” menüben. Az egyik figyelmen kívül hagyott webhely mellett válassza az „X” ikont.

Eltávolítani "Soha nem mentett" jelszó bejegyzéséhez kattintson az Edge bejegyzés melletti kereszt ikonra "Jelszavak" beállítások menüben.

Ezzel eltávolítja a bejegyzést a listáról. Amikor legközelebb bejelentkezik az adott webhelyre, a Microsoft Edge felszólítja a jelszó mentésére a szokásos módon, feltételezve, hogy engedélyezve van az „Ajánlat a jelszavak mentésére” csúszka.




Source link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok