Mézeskalács palacsinta karamellizált körtés recepttel

Avatar Gadam | 2020.12.20. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

1 Készítse el a kompótot: Egy keverőtálba dobjuk a körteszeleteket a barna cukorral, a fahéjjal és a sóval. Megolvasztjuk a vajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Amikor a vaj habos, adjuk hozzá a körtét, és időnként kevergetve főzzük, amíg megpuhul és karamellizálódik, 10–12 percig. Vegye le a tűzről és tartsa melegen.

2 Készítse el a palacsintatésztát: Egy nagy keverőtálban keverje össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót.

Közepes tálban keverje össze az írót, a melaszt, a tojást, a barna cukrot, a repceolajat és a vaníliát. Adja hozzá a nedves hozzávalókat a szárazhoz, spatulával keverje addig, amíg csak össze nem keveredik (néhány csomó rendben van). A tészta sűrű lesz.

Üveget egy üvegtálba, amely megmutatja, hogyan lehet mézeskalács palacsintát készíteni.

3 Melegítse és zsírozza meg a rácsot: Helyezzen egy nagy nonstick serpenyőt vagy rácsot közepes lángon, és hagyja forrni. (Tudni fogja, hogy jó, ha elmegy, amikor pár csepp vizet rácsap a serpenyőre, és azok sistergnek.) Hagyja, hogy a vízcseppek elpárologjanak, majd enyhén kenje meg a serpenyőt repceolajjal.

4 Sütjük meg a palacsintát: Kanalazzon ki 1/4 csésze tésztát, és dobja rá a serpenyőbe. A mérőpohár hátoldalán finoman simítsa a tésztát egy körülbelül 4 hüvelyk átmérőjű körbe.

Tartsa szemmel a hőt, ha szükséges, közepesen alacsonyra állítsa, hogy a palacsinta ne perzseljen meg. A kályhámon ez oldalanként körülbelül 2 percet vett igénybe, de kevesebbet is igénybe vehetett.

Fordítsa meg a palacsintát, amikor néhány kis buborék kezd kialakulni a tetején, és a tészta széle száraznak látszik, és csak megköt.

Ha szükséges, tételenként dolgozva ismételje meg a maradék tésztával, szükség szerint kenje meg az edényt, amíg az összes palacsinta meg nem fő. A főtt palacsintákat tartsa melegen alacsony sütőben, amíg elkészíti a maradék palacsintákat.

Nonstick serpenyő, ünnepi palacsintával.

5 Tálalás: Tálaljuk a palacsintákat a kompóttal, a crème fraîche bugyijával és a tetején bőségesen csepegtető juharsziruppal.

[ad_2]
Source link


22 Views 0 Ratings Rate it