Mi a különbség egy felhasználói felület és a Tizen között?

Avatar Gadam | 2020.12.17. 609 Views 0 Likes 0 Ratings

609 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

egy ui tizen hős

Ha Samsung termékeket, különösen a vállalat okosóráit használja, két név valószínűleg „Tizen” és „One UI”. Együtt felelősek a Galaxy okosóra szoftverekért, de mi a különbség? És miért van szüksége az órájára mindkettőre?

Bemerülve a Galaxy Watch „Beállítások” részében a „Watchról” szakaszba, felfedhetők lesznek a One UI és a Tizen verziószáma. Ezen szoftverrétegek mindegyike fontos szerepet játszik. Vessünk egy pillantást arra, hogy mindegyik mit csinál.

Mi az a Tizen?

A Tizen annyiban hasonlít az Androidra, hogy nyílt forráskódú operációs rendszer, Linux alapú. A Tizen első verziója 2012-ben jelent meg, de valódi fogyasztói eszközön csak a 2014-es Samsung Gear 2 okosóra volt elérhető.

Sok hasonlóság van az Android és a Tizen között. Mindkét operációs rendszer firmware-frissítéseket kap, különböző típusú eszközök sokaságában használhatók, és a fejlesztők ingyenesen készíthetnek alkalmazásokat és élményeket.

Tizen 2.2 Beta
Tizen egy okostelefonon Wikipédia

Mivel a Tizen egy nyílt forráskódú operációs rendszer, bármely gyártó használhatja azt az eszközei számára. Az Androiddal ellentétben, amelyet több tucat gyártó eszközei használnak, a Tizent elsősorban csak egy használja: a Samsung.

A Samsung eredetileg a Tizen használatát tervezte okostelefonokon és táblagépeken. A vállalat egy maroknyi Tizen telefont dobott piacra, de az idő múlásával ezt a tervet elvetették, és az operációs rendszert (OS) szinte kizárólag a Samsung viselhető és okostévéi használják.

Tizen intelligens TV
Tizen egy Smart TV-n Samsung

OS-ként a Tizen részben csak annyira hasznos, mint az általa futtatható alkalmazások. A Tizen alkalmazással rendelkező Samsung eszközön az alkalmazások letölthetők a Galaxy Apps áruházból. Az alkalmazásokat kifejezetten a Tizen számára kell elkészíteni, hogy azok elérhetők legyenek a Tizen eszközökön.

Mi az egy felhasználói felület?

Az egyik felhasználói felület a Samsung átfedése, amely felelős a tényekért néz a szoftver. A Samsung Galaxy okostelefonon a One UI az Android tetején, egy Galaxy okosórán pedig a One UI a Tizen tetején él.

Egy UI okostelefon
Egy felhasználói felület a Galaxy S20-on Wikipédia

Ha a Tizent vagy az Androidot vászonnak gondoljuk, akkor a One UI-t gondolhatjuk festékként. Az operációs rendszer felelős az alapvető funkcionalitásért, míg az overlay testre szabja az egész megjelenését. Az operációs rendszer létezhet overlay nélkül, de az overlay nem létezhet OS nélkül.

Az egyik felhasználói felület a Samsung harmadik legnagyobb szoftverátfedése. A korai Samsung Android-eszközök tartalmazzák a „TouchWiz” nevű szoftverfedvényt, amelyet később megújítottak és egyszerűen „Samsung Experience” -nek neveztek. 2019-ben újra átalakították, és a név „One UI” -ra változott.

tizen vs egy ui
Tizen egy felhasználói felület előtt (balra) / Tizen egy felhasználói felület előtt (jobbra) Samsung

Egy dolog különbözik a One UI-tól a korábbi fedvényekhez képest, hogy elérhető az intelligens órákon. A korai Samsung okosórák tiszta Tizen-t futtattak, mindenféle fedvény nélkül. 2019-ben a Samsung hozzáadott egy felhasználói felületet az okosórákhoz is.

Hogyan működik együtt a Tizen és egy felhasználói felület?

Mint korábban említettük, egy felhasználói felület csak egy operációs rendszer tetején létezhet. Ez az operációs rendszer vagy Android (telefonok és táblagépek), vagy Tizen (okosórák).

Nézzük példaként a Samsung Galaxy okosórákat. Amikor egy értesítés jelenik meg az óráján, a Tizen az, amely lehetővé teszi ezt a kommunikációt a telefon és az óra között. Az értesítés megjelenéséért egy felhasználói felület felel.

A Tizen és a One UI együtt létezik a Galaxy okosórákon, de külön is. Minden egyes szoftverréteg egymástól függetlenül frissíthető. Ha megnézi az „About Watch” szoftvert, akkor látni fogja, hogy mindegyiknek megvan a maga verziószáma.

egy ui és tizen információ

A Tizen frissítések általában nagyobbak és tartalmazzák a főbb szolgáltatásokat, míg az Egy felhasználói felület frissítései vizuális csípéseket és kisebb fejlesztéseket hoznak létre (Ez alól van néhány kivétel.) Bár külön-külön frissíthetők, a Tizen és a One UI frissítései gyakran együtt vannak.

A nap végén mind a Tizen, mind a One felhasználói felület sok funkcióval rendelkezik, de ezek összefogása nagyszerű szoftverélményt teremt.[ad_2]
Source link


609 Views 0 Ratings Rate it