Mi a legegyszerűbb a videocsevegési szolgáltatás használata a családjával? – Review Geek

Avatar Gadam | 2020.12.21. 39 Views 0 Likes 0 Ratings

39 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Microsoft Teams együttes mód
Microsoft

Ebben az évben sokan használják először a videocsevegést, és lehet, hogy sokan általában nem érzik jól magukat a technológiával. Ha családjával szeretne ünnepi videocsevegést folytatni, akkor mindegyiküknek hogyan lehet a legegyszerűbben feljutni a fedélzetre?

A válasz kiszámíthatóan bonyolult. Általában attól függ, hogy milyen platformokkal érzi jól magát, és a beszélgetés során hány ember is jól érzi magát velük.

A legegyszerűbb lehetőség: Facebook Messenger

Facebook Messenger videocsevegés
Facebook

Facebook Messenger (és a hozzá tartozó videocsevegési funkció) valószínűleg a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módja annak, hogy videocsevegést folytassunk barátaival és családtagjaival jelenleg. Ez jól működik, és kiváló esély van arra, hogy a beszélgetni kívánt emberek többségének vagy mindegyikének legyen már Facebook-fiókja és kompatibilis modulja. Szinte bármilyen számítógépről vagy mobileszközről elérhető – csak a böngészőre (laptopokhoz és asztali számítógépekhez) vagy a Messenger alkalmazásra (telefonok vagy táblagépek futtatására), amire valóban szüksége van a webkapcsolat tetején iOS vagy Android). Ha asztali számítógépet használ, akkor webkamerára is szüksége lesz.

A fő Facebook-felületen kattintson a Messenger ikonra (a kis beszédbuborék, benne cikcakk-elemmel), indítson csevegést valakivel a Barátok listáján, majd kattintson a sarokban található videó ikonra. Bam, elindult a videohívás. Természetesen annyi emberrel cseveghet, amennyit csak elfér a képernyőn, legfeljebb 50, de lehetőség van egy csoportos videocsevegésre is: Csak indítson csevegést több emberrel, és koppintson vagy kattintson a videó ikonra .

A Facebook külön videocsevegési eszközt ad el a Portál. Képkeret és webkamera formai tényezők (jó a tévékészülékhez), de ezek nem szükségesek a Facebook Messenger videocsevegésének használatához. Jó alternatíva lehet, ha valakivel beszélget, aki nem ismeri a számítógépeket vagy a mobileszközöket – a Portal belépése azonban magas költségekkel jár, amit érdemes megfontolni.

Az Apple háztartások számára: FaceTime

FaceTime iPhone-on és iPad-en
alma

A FaceTime az Apple saját videohívási rendszere (nem a Facebooké – igen, ez egy kicsit zavaró). Alapvetően minden Apple eszközre előre telepítve van, beleértve az iPhone, iPad, iPod Touch és MacBook laptopokat.

A FaceTime lehet a bolygó legegyszerűbb, legegyszerűbb csevegőrendszere, és a minősége is baromi jó. Integrálva van az iPhone tárcsázójával és az Apple-fiók névjegyrendszerével. A FaceTime-hívás megkezdéséhez egyszerűen adja meg névjegyének nevét vagy telefonszámát, és érintse meg vagy kattintson a FaceTime ikonra (a kis videokamera). A szokásos hanghívás közepén is átválthat FaceTime-re, feltételezve, hogy a személy száma vagy Apple-fiókja be van jegyezve a rendszerbe.

A FaceTime használata csoportokkal szinte ugyanolyan egyszerű. Ehhez meg kell nyitnia a dedikált FaceTime alkalmazást vagy az Üzenetek alkalmazást, majd új csevegést kell indítania. Tegyen annyi embert, amennyit csak akar (legfeljebb 32) a „Címzett” sorba, hozzáadva a + ikonnal rendelkező embereket. Ha készen áll, érintse meg a „Videó” elemet a hívás kezdeményezéséhez. Bármikor felvehet új embereket a hívásba. Ha már van csoportos csevegése az Üzenetek alkalmazásban, egyszerűen érintse meg a FaceTime gombot az alkalmazás tetején.

Mindenki számára: Microsoft Teams

A Microsoft Teams képernyőképe
Microsoft

Természetesen sok embernek nincs Apple márkájú eszköze, és az Apple nagyon meggyőződött arról, hogy senki mást nem enged be a FaceTime buliba. Annak ellenére, hogy a számla ingyenes, vannak rengeteg ok, hogy távol maradj a Facebook-tól. Ha videocsevegni szeretne olyan emberekkel, akiknek egyik lehetősége sincs, A Microsoft Teams eszköze a legegyszerűbb ingyenes módszer erre.

A csapatok nagyon hasonlítanak a Skype-hoz, amelyet kifejezetten a vállalkozások számára terveztek távoli dolgozókkal való beszélgetésre, de személyes használatra is ingyenes. A Csapatok alkalmazás elérhető iOS és Android eszközök, dedikáltként Windows alkalmazás letöltése, vagy bármilyen laptopon vagy asztali számítógépen (beleértve a MacOS-t és a Chromebookokat is) webalkalmazásként. Muszáj lesz iratkozzon fel a csapatok webhelyére (bármely e-mail cím megteszi), és miután elindította az alkalmazást, meghívhat bárkit az e-mail cím megadásával. Ha még nincs Microsoft Teams, az e-mailjük hozzáadása automatikusan meghívót küld. Videohívás indításához nyomja meg vagy kattintson a kamera ikonra.

Mivel nagyvállalatoknak tervezték, a Teams-hívásban maximálisan 20 résztvevő engedélyezett, aminek a legtágabb családok számára is elégnek kell lennie. A csapathívások legfeljebb négy óráig tarthatnak.

Összeállítani mindenkit

Ha egy vagy több helyen van egy nagy embercsoport, akkor mindet egyszerre lehet képernyőn megjeleníteni. A telefonok, táblagépek és laptopok kameráit általában egyszerre csak egy személynek szánják.

Van egy megoldás erre: Használjon számítógépet és dedikált webkamerát nagylátószögű lencsével, például a Logitech C930e vagy a Lenovo 500. Ha laptopot tévé mellé helyez, és HDMI-kábelt használ, akkor a webkamerát a TV tetejére helyezheti, és monitorként használhatja egy meglehetősen egyszerű és olcsó nagyképernyős összegyűjtéshez, bár a hang nem biztos, hogy nagyszerű.

Természetesen a dedikált webkamerákat egyre nehezebb megtalálni a világjárvány idején. Ha van fényképezőgépe a Kánon, Nikon, Sony, Wyze, vagy sok más gyártó csatlakoztathatja a számítógéphez, és rögtönzött webkameraként is használhatja.[ad_2]
Source link


39 Views 0 Ratings Rate it