Mi a „Meet Now” a Windows 10 rendszeren, és hogyan használod?

Avatar Gadam | 2020.12.09. 763 Views 0 Likes 0 Ratings

763 Views 0 Ratings Rate it

Windows 10 "Találkozz most" Logo Hero
Microsoft

A Windows 10 mostantól a tálcán található „Meet Now” nevű ikont is tartalmazza, így könnyedén hozzáférhet a Skype videokonferencia-funkcióihoz. A Meet Now lehetővé teszi a gyors videocsevegések indítását egy böngészőn keresztül Skype-fiókok vagy Skype-alkalmazás nélkül. Így kell használni.

Mi az a Meet Now?

A Microsoft „Meet Now” egy Skype-szolgáltatás 2020 áprilisában indult amelynek célja a Zoom népszerűségét ugrásszerűvé tevő, könnyen használható funkciók eljuttatása a Skype platformhoz. Szinte azonnal létrehozhat videocsevegéseket egy weblinkről, és mások is csatlakozhatnak Skype-fiókok létrehozása vagy a Skype kliens szoftver letöltése nélkül.

A résztvevőknek csak egy linkre van szükségük a találkozóra, egy kompatibilis webböngészőre (Microsoft Edge vagy Google Chrome), valamint működő videokamerára és mikrofonra.

A Windows 10 "Találkozz most" felugró ablak

2020 végén A Microsoft egy speciális „Meet Now” felugró menüt adott hozzá a Skype-ra való gyors hivatkozásokkal a Windows 10 eszköztáránál a Windows-ból videohívások kezdeményezése vagy csatlakozása könnyebb, mint valaha. Vessünk egy pillantást a működésére.

Az emberek Android-telefonról, iPhone-ról vagy iPadről is csatlakozhatnak ezekhez a találkozókhoz. Amikor megadja nekik a megfelelő linket, a rendszer kéri őket, hogy töltsék le a Microsoft Skype alkalmazását. A csatlakozáshoz azonban nem szükséges Skype-fiókot létrehozni.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az „Meet Now” elrejtése vagy letiltása a Windows 10 rendszeren

Videocsevegés létrehozása a Meet Now szolgáltatással a Windows 10 rendszerben

Először ellenőrizze, hogy a Microsoft Edge vagy a Google Chrome az állítsa be alapértelmezett webböngészőként. (Jelenleg a Meet Now szolgáltatás nem támogatja a Firefox böngészőt.) Ezután keresse meg a tálcán a „Meet Now” ikont. Úgy néz ki, mint egy kis videokamera, amely felett és alatt ívelt vonalak vannak.

Tipp: Ha nem látja a tálcán a Meet Now ikont, kattintson a jobb gombbal a tálcára, és válassza a „Tálca beállításai” lehetőséget. Kattintson a „Rendszerikonok be- vagy kikapcsolása” linkre. A következő oldal alján, állítsa a „Meet Now” melletti kapcsolót „On” állásba.

A Meet Now ikon a Windows 10 tálcán.

Kattintson a tálcán a Meet Now ikonra. A megjelenő kis felugró ablakban válassza a „Meet now” gombot.

Kattints a "Találkozz most" ikont a tálcán, és válassza a ikont "Találkozzon most."

Az alapértelmezett webböngésző megnyit egy Skype oldalt. A számítógép webkamerájának és mikrofonjának használatához engedélyt kell adnia a Skype webhelyének. Kattintson az „Engedélyezés” gombra a hozzáférés megadásához.

Kattintson a gombra "Lehetővé teszi."

Ezután megjelenik egy Skype weboldal, amely tartalmaz egy kis előnézeti videoképet, egy helyet, ahol beírhatja a nevét, és egy speciális linket, amelyet mások használhatnak az értekezlethez való csatlakozáshoz.

A Skype "Találkozz most" honlap.

Írja be a nevét, majd a mellette lévő „másolás” ikonra kattintva másolja a vágólapra a speciális meghívó linket. Ezután beillesztheti a linket bármely üzenetbe, hogy megossza másokkal. Vagy a „Meghívó megosztása” gombra kattintva megoszthatja a linket az e-mail kliensen vagy a Facebookon keresztül.

Tipp: Ügyeljen arra, hogy kivel osztja meg a meghívó linkjét: Bárki, aki rendelkezik a linkkel, csatlakozhat a megbeszéléshez.

Írja be a nevét, majd másolja a linket.

Ha készen áll a munkamenet megkezdésére, kattintson a „Találkozó indítása” gombra.

Kattintson a gombra "Kezdje az értekezletet."

Ezt követően megjelenik a többi videokonferencia-szoftverhez hasonló képernyő, amely gombokat tartalmaz a mikrofon vagy a fényképezőgép letiltásához, reakciók küldéséhez vagy a csevegés oldalsávjának megnyitásához.

Példa a Skype Meet Now képernyőre.

Ha éppen egy értekezlet közepén van, és meg kell osztania a megbeszélés linkjét másokkal, akik még nem csatlakoztak, kattintson a „Csevegés” gombra.

A Csevegés gomb a Skype-on "Találkozz most"

A megnyíló csevegés oldalsávon görgessen felfelé a csevegési előzmények legtetejére, és megtalálja a meghívó linkjét. Ezután lemásolhatja és megoszthatja másokkal, akik esetleg csatlakozni szeretnének.

A Skype Meet Now alkalmazásban a meghívókódot a csevegési előzmények tetején találja.

Ha befejezte a munkamenetet, és meg akarja szakítani a kapcsolatot, kattintson az oldal közepe közelében található piros (leteszi) gombra (amely úgy néz ki, mint egy kör alakú szüreti telefonkagyló).

A bontás gomb a Skype-on "Találkozz most"

Ezt követően szabadon bezárhatja a böngésző lapját vagy ablakát. Bármikor, amikor újabb értekezletet szeretne szervezni, egyszerűen csak újra használja a tálcán található „Találkozz most” gombot.

Hogyan csatlakozhat egy meglévő videocsevegéshez a Meet Now szolgáltatással a Windows 10 rendszerben

Mielőtt csatlakozna egy meglévő videocsevegéshez a Meet Now használatával, rendelkeznie kell egy speciális linkkel vagy értekezlet kóddal, amelyet az értekezletet tartó személy megosztott veled. Valahogy így fog kinézni (ez csak egy példa): http://join.skype.com/E3r5Ey6x8z1

Miután elkészült, kattintson a tálcán a „Találkozz most” ikonra, majd a megjelenő kis ablakban válassza a „Csatlakozás egy értekezlethez” lehetőséget.

Kattints a "Találkozz most" ikont a tálcán, és válassza a ikont "Csatlakozzon az értekezlethez."

Ezt követően egy speciális Skype-oldal nyílik meg a webböngészőben. Írja be az értekezlet kódját, amelyet attól kapott, aki az értekezletet házigazdája, majd kattintson a „Csatlakozás” gombra.

Tipp: Ha a hivatkozást vagy a kódot a vágólapra másolja, akkor beillesztheti a szövegmezőbe a billentyűzet Ctrl-V gombjával, vagy jobb gombbal kattintson a szövegmezőre, és válassza az előugró menü „Beillesztés” parancsát.

Illessze be a meghívó kódját, majd kattintson a gombra "Csatlakozik"

Ha böngészője engedélyt kér a kamera és a mikrofon használatához, kattintson az „Engedélyezés” gombra.

Ezután ugyanazt a képernyőt látja, mintha új értekezletet indított volna. Írja be a nevét, majd kattintson a „Találkozó indítása” gombra.

Skype-on "Találkozz most," írja be a nevét, majd kattintson "Csatlakozzon egy értekezlethez"

Akkor csatlakozol a megbeszéléshez. Ha készen áll a kapcsolat bontására, kattintson a piros „tegye le” gombra (amely úgy néz ki, mint egy kör telefonkészülék). Jó szórakozást beszélgetni!
Source link


763 Views 0 Ratings Rate it