Mi a Roblox? Ismerje meg a játékot az amerikai gyerekek több mint fele

Avatar admin | 2021.03.13. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Roblox logó és grafika

Val vel több játékos, mint a Fortnite, valószínűleg hallott a Robloxról – a játékról az USA-ban a gyerekek fele játszik. De mitől olyan népszerű az online videojáték? Itt van, amit tudnia kell a Robloxról.

A Roblox sok játék egyben

A Roblox egy többjátékos internetes játékplatform, amely lehetővé teszi, hogy bárki többfelhasználós online játékot (úgynevezett „helyet”) tervezzen és a Roblox alkalmazáson keresztül közzétegyen. A Roblox számára készült játékok műfajilag változhatnak, de minden játéknak vannak bizonyos interfész elemei és alapértelmezett lejátszó modelljei. A Roblox karakterek alapértelmezett kinézete némileg hasonlít Lego minifigurák.

A Roblox fiók üdvözlő képernyője.

2004 – ben alapította David Baszucki és Erik Cassel, A Roblox lassan égő siker volt, amely aztán hatalmasra sikeredett. Roblox szerint az amerikai gyerekek kétharmada 9 és 12 éves kor között Robloxot játszottak 2020 elején. 2021. március 10-én A Roblox Corporation tőzsdére került, tőzsdén jegyzi magát a New York-i tőzsdén, és azonnal 45 milliárd dolláros értékelést szerez. A Roblox nagy ügy, és egyre nagyobb.

Milyen játékok vannak a Robloxon?

A Roblox játékok sokféle műfajra kiterjednek, a közösségi chat, a virtuális kisállat, az akció-RPG, a verseny és a könnyű túlélési horror játékok nagyon gyakoriak. Az egyik legnépszerűbb Roblox játékot hívják Jailbreak, ahol zsarukként vagy egymást üldöző rablóként játszol. Egy másik, Meep City, egy társadalmi szerepjáték, ahol házakat vásárol, és megmutatja a ruhákat és a táncmozdulatokat.

A Roblox világai nagy rendetlenséget okozhatnak.
A Roblox játékai elég gyorsan vizuálisan összezavarodhatnak.

Mivel a legtöbb esetben amatőr alkotások, a Roblox játékok rendkívül változatosak minőségben és fényezésben. Gyakran találni pompás grafikai stílusokat, zavaró felületeket és menüket, valamint megkérdőjelezhető tervezési lehetőségeket, de úgy tűnik, hogy ezek egyike sem riasztja el Roblox játékosait.

A Robloxot játszók alig várják, hogy figyelmen kívül hagyják a tervezési kérdéseket, cserébe a gazdag online társadalmi tapasztalat. Sokan élvezik azt is, hogy a sajátjuktól elkülönítve élhetnek fantáziaéletet, ahol házat birtokolhatnak, csecsemőt vagy házi sárkányt nevelhetnek és még sok minden mást.

Mennyibe kerül a Roblox játék?

Általánosságban elmondható, hogy a Roblox játék ingyenes. Bárki számlát készíthet díjmentesen. A Roblox pénzügyi sikerének kulcsa a Robux nevű virtuális valután alapuló beépített mikrotranzakciós rendszer.

Robux vásárlása a Roblox-on

A játékosok valós pénznemben vásárolják a Robuxot egyszeri vásárlások vagy havi előfizetés alapján. Cserébe bármely Roblox világban használhatják ezeket a Robux-okat, hogy kiegészítőket vásárolhassanak karaktereikhez (például különböző ruhákat), vagy virtuális tárgyakat, például versenyautókat és háziállatokat. Néhány helyen Robux-díjat is felszámítanak, csak azért, hogy játszhassanak velük.

Lehet pénzt keresni a Robloxon?

A Roblox PC és Mac verziói tartalmazzák az úgynevezett ingyenes eszközt Roblox Stúdió amely lehetővé teszi bárki számára, hogy játékokat készítsen a Roblox platformon, és online közzétegye. A Roblox-helyek kiadói potenciálisan elcserélhetik a megszerzett Robux-ot valódi dollárra, ha vadul sikerrel járnak, de először el kell érniük egy bizonyos építői státuszt, és több mint 100 000 Robux halmozódott fel.

Egyes alkotóknak sikerült megélniük Roblox alkotásaikat, többek között gyerekek, akik híreket adtak azáltal, hogy annyit keres, hogy kifizesse az egyetemet. De összességében valójában nagyon kevés ember keres ilyen pénzt. Gizmodo beszámol hogy a Roblox alkotóinak 99,22% -a kevesebb mint 1000 dollárt keres évente.

Támogatja a Roblox a szülői felügyeletet?

Az évek során voltak ilyenek vita a médiában bizonyos Roblox-helyek tartalma és a negatív társadalmi interakciók lehetősége felett. A jó hír az, hogy könnyű jelenteni a bántalmazó játékosokat a Roblox-on, és teljesen blokkolni őket. Ezenkívül a csevegőrendszer automatikusan cenzúrázza az átok szavakat és néhány korlátozott kifejezést, és hash-jelekké alakítja őket, például „####”.

A mértékletesség nem mindent fog meg.
Roblox automatikus moderálása nem képes mindent elkapni, beleértve ezt az üzenetet is a táblán.

A Roblox egy speciális „Fiókkorlátozások” módot is támogat, amely a rendelkezésre álló Roblox-helyeket a Roblox Corporation által kiválasztott kurátori készletre korlátozza. Ez nem tartja távol a gyerekektől az összes potenciálisan megkérdőjelezhető tartalmat a gyerekektől, ezért a szülők feladata, hogy maguk döntsenek minden játékról.

A szülői felügyelet szempontjából a Roblox támogatja a csevegés, barátkérések, közvetlen üzenetek vagy privát szerverekre szóló meghívások letiltását. Az összes módosítást PIN-kód mögé zárhatja, hogy megakadályozza a gyerekek újbóli engedélyezését.

Hogyan játszhatom a Robloxot?

A Roblox ingyenesen letölthető a webhelyről Windows 10 PC-k, Mac-ek, iPhone, iPad, Android, Amazon-eszközök, Xbox egy, valamint a VR platformok, például az Oculus Right és a HTC Vive.

A Roblox támogatja az egér / billentyűzet vagy játékvezérlő vezérlését PC-n és Mac-en. Táblagépeken és okostelefonokon használhatja az érintőképernyős vezérlőket vagy összekapcsol egy Bluetooth-os játéktáblát a konzolszerűbb élmény érdekében.

ÖSSZEFÜGGŐ: A fizikai játékvezérlő használata iPhone, iPad vagy Android eszközzel
Source link


15 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok