Mi az a pénz az Excelben, és hogyan kezdheti el?

Avatar Gadam | 2020.12.11. 52 Views 0 Likes 0 Ratings

52 Views 0 Ratings Rate it

Excel logó egy szürke háttér

A Microsoft megkönnyíti a pénzügyek kezelését. Az Excel alkalmazásban lévő pénz lehetővé teszi pénzügyi, banki és hitelkártya-számláinak összekapcsolását, a tranzakciók megtekintését és a pénz költségvetését. Segítünk az indulásban!

Mi az a pénz az Excelben?

A pénz egy dinamikus sablon és kiegészítő az Excel számára, amelyet néhány perc alatt letölthet és elkezdhet használni. All-inclusive pénzügyi menedzsmentet biztosít egy olyan alkalmazásban, amelyet már naponta használ.

A Money for Excel használatával a következőket teheti meg:

  • Különböző pénzügyi számlákat kapcsolhat össze, például bankokat, hitelkártyákat, befektetéseket és hiteleket.
  • Szinkronizálja fiókjait egyetlen kattintással, és megkapja a legfrissebb tranzakciókat és számlaegyenlegeket.
  • Hasznos diagramok, grafikonok és táblázatok megtekintése, hogy értékes betekintést nyerhessen költési, megtakarítási és pénzügyi céljaiba.
  • Testreszabhatja a kategóriákat, és sablonokkal szabhatja testre a tapasztalatait.

A Microsoft egy harmadik fél nevű vállalatot használ Pléd hogy összekapcsolja a pénzügyi szolgáltatásait. A plug-in támogatja a legtöbb nagy amerikai pénzügyi intézményt. Ha bármilyen kérdése van, keresse fel a Kockás súgóoldal.

A Pénz Excel használatához egyszerűen szüksége van egy Microsoft 365 Családi vagy személyes előfizetés az Egyesült Államokban és az Excel 365 legújabb verziója. Használhatja a Pénz Excel programban asztali számítógépén vagy online. Sajnos jelenleg nem érhető el mobileszközökön.

Pénz beállítása Excelben

Induláshoz csak irány a Pénz az Excel-ben kattintson a „Letöltés most” elemre, és jelentkezzen be Microsoft-fiókjába. Kattintson a „Letöltés” ​​elemre, majd nyissa meg a letöltött sablont az Excel programban. Ha inkább az Excel online szolgáltatást szeretné használni, kattintson a „Szerkesztés a böngészőben” elemre.

Kattintson a Pénzért letöltése az Excel-ben elemre

Az Excel lap jobb oldalán egy panelnek kell megjelennie. Ha nem, kattintson a „Pénz Excelben” elemre a „Főoldal” fül szalagján. Az ablaktáblán meglátja az Office Store bővítményének magyarázatát. A folytatáshoz kattintson a „Trust this Add-In” elemre.

Kattintson a Megbízható ebben a bővítményben elemre

Kattintson a „Bejelentkezés” elemre, majd kövesse az utasításokat a Microsoft-fiókba való bejelentkezéshez és a bővítmény engedélyezéséhez.

Kattintson a Bejelentkezés gombra

Megjelenik a „Pénz Excelben” panel. Kattintson még egyszer az „Első lépések” és a „Bejelentkezés” gombra.

Kattintson az Első lépések és a Bejelentkezés lehetőségre

Kattintson a „Számla hozzáadása” elemre, majd a „Folytatás” gombra az első pénzügyi intézmény kiválasztásához. Ha nem látja a kívánt helyet, akkor megkeresheti a tetején található Keresés mezőt.

Kattintson a Folytatás gombra, és válassza ki a bankját

Írja be hitelesítő adatait a pénzügyi szolgáltatásba való bejelentkezéshez, majd kattintson a „Küldés” gombra.

Jelentkezzen be a bankjába

A szolgáltatástól függően megkérhetik személyazonosságának igazolására. Válassza ki a fiókot, majd kattintson a „Folytatás” gombra. A csatlakozási folyamat befejezése néhány percet vehet igénybe.

Az Excel használatának kezdete a pénzzel

A munkafüzet jobb oldalán található Pénz az Excel panelen az eszköz gerincét képezi. Az alul található füleken találja meg pénzügyi adatait.

A „Pénz Excelben” panel

Az összes csatlakoztatott intézmény megtekintéséhez kattintson a „Fiókok” fülre. A csatlakoztatott számlák típusától függően a „Készpénz”, „Hitel”, „Hitelek” és „Befektetések” felsorolásban jelenik meg. Ha további szolgáltatásokat szeretne csatlakoztatni, a tetején található egy „Fiók hozzáadása” link.

Fiókok panel

Becenév megadásához, elrejtéséhez vagy szerkesztéséhez kattintson egy fiókra a fiókkártya jobb oldalán található három függőleges pontra.

Kattintson a További beállítások elemre a Fiók szerkesztéséhez

Fiókok és kommunikáció kezeléséhez, támogatáshoz vagy kijelentkezéshez kattintson a „Beállítások” gombra.

Beállítások panel

A fiókok adatainak frissítéséhez kattintson az ablaktábla tetején található „Frissítés” lehetőségre (csak ellenőrizze, hogy van-e internetkapcsolata).

Kattintson a Frissítés gombra a panelen

A pénz az Excel lapokon

A Money in Excel funkcióinak összefoglalásához, vagy a telepítési folyamattal kapcsolatos kérdések megválaszolásához kattintson a munkafüzet „Welcome” vagy „Instructions” fülére.

Üdvözlő lap a pénzben az Excelben

Kattintson a „Pillanatkép” fülre, ha meg szeretné tekinteni azokat a grafikonokat, diagramokat és táblázatokat, amelyek a pénzügyi adatok lebontását mutatják.

Pillanatkép fül a pénzben az Excelben

A „Tranzakciók” lapon láthatja az összes összekapcsolt fiók összes tranzakcióját. Megtekintheti a részleteket dátum, kereskedő, kategória vagy intézmény szerint.

Tranzakciók fül a pénzben az Excelben

Miután megismerte az eszközt, feltétlenül kattintson a „Kategóriák” fülre az alapértelmezett értékek megtekintéséhez és egyéni kategóriák létrehozásához. Ezek jól jöhetnek, ha kategóriánkénti kiadásait szeretné ellenőrizni a „Pillanatkép” lapon.

Kategóriák fül a pénzben az Excelben

Takarítson meg pénzt az Excel munkafüzetben

A Money Excelben történő beállításának utolsó fontos része a munkafüzet mentése. (Ne feledje, hogy a Microsoft által letöltött fájl csak sablon). Ehhez kattintson a Fájl> Mentés másként parancsra, adjon értelmes nevet az új pénzügyi mesterének, majd mentse el a kívánt helyre.

Mentse el a munkafüzetét

Megjegyzések a pénz Excel használatához

Amikor csak beállítja a Pénzt az Excel programban, a következőket kell szem előtt tartania:

  • Ha az Excel 365-et több platformon használja (például Windows, Mac és az internet), akkor csak egy helyen kell összekapcsolnia a pénzügyi számlákat. Miután ugyanazon Microsoft-fiókkal egy másik platformon jelentkezett be a Pénzbe az Excel programban, megjelennek a csatlakoztatott fiókok. Ha szükséges, kattintson a „Frissítés” gombra.
  • Nak nek ossza meg Excel-munkafüzetét, a címzettnek le kell töltenie a Pénzt az Excel programban, és be kell jelentkeznie a ti Microsoft fiók.

ÖSSZEFÜGGŐ: Minden, amit tudnia kell az Excel társszerződéséről
Source link


52 Views 0 Ratings Rate it